در هفته گذشته دریابان علی شمعخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در افعانستان دیداری با سران طالبان داشت و متعاقب آن گروهی از طالبان به تهران سفر کرده تا در خصوص صلح گفت و گو کنند. طالبان که تقریباً نصف مساحت افغانستان را در اختیار دارد، در سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ در افغانستان دولت تشکیل داده بودند که در همان سالها (۱۹۹۸) بعد از تصرف مزار شریف و هجوم به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران ۱۰ نفر از دیپلماتهای کشورمان را به همراه یک نفر روزنامه نگار به شهادت رساندند، تهدید جدی برای کشورمان بودند. هم از نظر سیاسی و هم از نظر نظامی. البته اینجانب با ماهیت این گروهک کاری ندارم. سخن اصلی ام در مورد این است که منطقه استراتژیک خاورمیانه بیشتر از هر زمان دیگر به صلح پایدار نیاز دارد و حالا که جمهوری اسلامی ایران قدرت بلامنازع و مطلق در منطقه خاورمیانه است، پرچمدار صلح در بین کشورهای اسلامی میباشد و از ترفندی که آمریکا و بعضی از کشورهای غربی استفاده میکنند مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران برای کشورهای منطقه تهدید جدی است، را نقشه بر آب میکند. داعش ریشه در طالبان دارد و از آن گروهک جدا شده است، بعد از شکست در سوریه و عراق مقصد بعدی اش افغانستان است نمیتواند رشد داشته باشد.
به نظرم در کشورمان در کنار قدرت نظامی اش این دستگاه دیپلماسی است که باید فعالیت جدی خود را نشان دهد و از فن دیپلماسی برای جذب این گروه (طالبان) و فاصله گرفتن آنها از گروههای تکفیری به خصوص داعش شوند. پیروزی در جنگ دیپلماسی خودش میتواند ثمرات بیشتری از جنگ نظامی داشته باشد.
ابراهیم داودی تبریزی
برای عضویت در خبرنامه پیامکی، اطلاعات خود را وارد کنید
از مسئولین محترم استان که وعده های آنان در این ستون پیگیری گردیده خواهشمند است توضیحات خود را در خصوص علل عدم تحقق وعده های داده شده جهت اطلاع شهروندان محترم و تنویر افکار عمومی به دفتر روزنامه ساقی ارسال فرمایند.
دیدگاه بگذارید