دو هفتهای است که زمزمه تغییر در کابینه دولت در مجلس مطرح شده، ولی بنا به روال گذشته که هرگاه بحث جدی در کشور رخ میدهد، مجلس به تعطیلات میرود، این بار نیز با جدی شدن تغییر در کابینه و استیضاح برخی وزرا، مجلس تعطیل شد و نمایندگان برای سرکشی به حوزههای انتخابیه خود رفتند.
هرچند خبرهای رسیده، حکایت از لابیهای گسترده برخی دولتیها با نمایندگان برای پس گرفتن امضای استیضاحهای مطرح و همچنین ایجاد تعلل در روند استیضاحها دارد تا موضوع را مشمول مرور زمان کند، برخی نمایندگان بر سر مواضع خود هستند و همچنان اعتقاد دارند که راه برونرفت از مشکلات موجود، تغییر و ترمیم کابینه دولت است.
محمدرضا نجفی، نماینده مردم تهران در گفت وگو با خبرنگاران در این باره اظهار داشت: تصور من این است که کابینه حتما نیازمند تغییر است، به ویژه این تغییر در حوزه اقتصاد و حوزههایی که در راهبری اقتصادی و نظام بانکی و تولید فعال هستند، بیش از هر زمان دیگری احساس میشود.
عضو کمیسیون صنایع مجلس افزود: یکی از لوازم تحول، تغییرات در مسئولان بعضی از این دستگاههایی است که گفته شد، ولی در برخی از وزارت خانهها نیاز به تغییر وزیر نیست و با تغییر رویکرد میتوان به اهداف رسید؛ اما بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه با این روش نمیتوانند به سرانجامی برسند.
همچنین ابوالفضل سروش، تغییر تیم اقتصادی کابینه را ضروری خواند و اظهار کرد: با توجه به اوضاع کنونی و توقع و انتظار افکار عمومی و بخصوص عملکرد ضعیف تیم اقتصادی دولت، لازم است که وزرای صنعت، اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه تغییر پیدا کنند.
وی تغییر تیم اقتصادی دولت را راهکاری برای بهبود شرایط دانست و توضیح داد: شش ماه قبل از خروج آمریکا از برجام، همه دنیا این پیشبینی را میکردند که انتظار میرفت در این مدت، تیم اقتصادی دولت برنامهای برای خروج آمریکا از برجام داشته باشد؛ اما شاهد بودیم که آنها نه تنها برنامهای نداشتند که بیبرنامگی آنها تلاطمی در بازار ارز به وجود آورد. این بیتدبیریها راهحلی جز تغییر در کابینه دولت ندارد.
نماینده تهران خاطرنشان کرد: تیم اقتصادی دولت نتوانسته برای شرایط نیمه بحران فعلی کاری کند و شاید در آینده، وضعیت بدتر شود و قطعا آنها هیچ برنامهای هم نداشته باشند. کشور ما در زمان جنگ شرایط بسیار بدتری داشت، به گونهای که ما برای سه روز بعد در آن زمان گندم نداشتیم و نفت را بشکهای پنج دلار میفروختیم، ولی توانستیم از آن دوران با موفقیت عبور کنیم، چون تیم اقتصادی آن زمان قوی بود. اکنون که شرایط هم بدتر نیست، شاهد بی ثباتی در بازار هستیم.
سروش افزود: مگر میشود دولتی با این حجم از نفوذ منطقهای و بینالمللی نتواند ثبات را در بازار برقرار کند؟ ما نخواستیم که دولت ارز را حتی ۴۲۰۰ تومان نگه دارد؛ ما میخواهیم ثبات در بازار حاکم باشد. انتظار میرفت که دولت برنامه داشته باشد، ولی انگار همه چیز را رها کرده و برنامهای ندارد؛ اینها ناشی از بیتدبیری دولت است.
برای عضویت در خبرنامه پیامکی، اطلاعات خود را وارد کنید
از مسئولین محترم استان که وعده های آنان در این ستون پیگیری گردیده خواهشمند است توضیحات خود را در خصوص علل عدم تحقق وعده های داده شده جهت اطلاع شهروندان محترم و تنویر افکار عمومی به دفتر روزنامه ساقی ارسال فرمایند.
دیدگاه بگذارید