روزنامه کثیرالانتشار سراسری صبح ایران
به دو زبان ترکی و فارسی

۱۳۹۹/۱۰/۲۹
روزنامه ساقی آذربایجان
تبلیغات
آمار بازدید
  • 0
  • 113
  • 639
  • 1,435,149
جوهر قند، ماده‌ای سرطان‌زا در نان

شاید در باره جوهر قند چیزی نشنیده باشید، ماده‌ای بسیار خطرناک که گفته می‌شود، برخی نانوایی‌های متخلف برای بهبود کیفیت ظاهری نان از آن استفاده می‌کنند.
این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که سرانه مصرف نان در کشور ما تقریاب ۶ برابر متوسط جهانی و به ازای هر فرد ۱۶۰ کیلوگرم در سال است. به همین جهت استفاده از این ماده در نان که حتی مقادیر کمش بسیار خطرناک و سرطان‌زا است برای ما تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت.
جوهر قند موسوم به بلانکیت ماده بسیار مضر برای بدن است که در برخی نانوایی‌های آزاد و سنتی به عنوان بهبود دهنده و نوعی مخمر برای به دست آوردن خمیر نان یک دست و سفید مورد استفاده قرار می‌گیرد. جوهر قند ماده‌ای ارزان، ولی مضر برای بدن که یکی از مهمترین عوامل افزایش سرطان روده به شمار می‌رود.
طبق ضوابط قانونی و مورد تایید سازمان استاندارد جهانی و سازمان غذا و داروی ایران، آنزیم پروتئاز به عنوان یکی ازسالم‌ترین بهبود دهنده‌های خمیر نان باید به جای جوش شیرین استفاده شود، ولی قیمت نسبتا بالای این آنزیم بهانه‌ای شد تا برخی نانوایی‌های آزاد و سنتی پز به استفاده از ماده‌ای حتی شاید ارزان‌تر از جوش شیرین یعنی جوهر قند برای ور آمدن خمیر نان‌ها روی بیاورند.
در چنین شرایطی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت اعلام کرده است: ۵۰ درصد نانوایی‌های کشور به‌صورت غیرمجاز از جوهر قند و جوش شیرین برای پخت نان استفاده می‌کنند.
زهرا عبداللهی به عنوان یکی از مدیران ارشد این حوزه تاکید کرده است: افزودن جوش شیرین برای نان باعث اختلالات گوارشی، سوءهاضمه، فشارخون بالا و اختلال در جذب ریزمغذی‌ها می‌شود. ضمن اینکه افزودن جوهر قند هم سرطان‌زاست.
جوهر قند یا سدیم دی تیونیت، پودری سفیدرنگ با ترکیب گوگردی است که کاربرد صنعتی دارد و در رنگرزی برای از بین بردن رنگ، در بازیافت کاغذ باطله، سفید تر کردن و نیز تهیه رنگ کله قند و درست کردن آبنبات های سفید مورد استفاده قرار می گیرد.
در برخی بازرسی‌ها در سال‌های گذشته، مشخص شده است، که بسیاری از نانوایی‌ها از این ماده استفاده می‌کنند. این ماده با اکسید کردن پرزهای روده و معده و جلوگیری از فعالیت‌ آنتی اکسیدان‌ها تاثیر منفی بسیاری بر سلامتی خواهد داشت.
به گفته متخصصان، راه آسانی برای شناسایی استفاده از جوهر قند در نانوایی‌ها وجود ندارد، اما بیات شدن زود هنگام نان می‌تواند یک نشانه استفاده از جوهر قند باشد.
نان هایی که در قدیم پخته می شد اگر چند روز هم از آن می گذشت همچنان تازه بودند این در حالی است که کافی است نانی را از نانوایی تهیه کنید، به ساعتی نمی گذرد که نان در اصطلاح بیات می شود .
این موضوع نشان دهنده این مطلب است که در ترکیب آرد نان از موادی همچون جوش شیرین و جوهر قند استفاده شده است.

دیدگاه بگذارید

avatar
  Subscribe  
باخبر شدن از
سامانه پیامکی
اشتراک روزنامه

عزیزان علاقه مند به دریافت مرتب روزنامه ساقی آذربایجان از طریق پست می توانند با دفتر روزنامه تماس حاصل نموده و یا به سامانه پیام کوتاه روزنامه پیامک بفرستند.

اشتراک یکساله: 340 هزار تومان

اشتراک شش ماهه: 170 هزار تومان

ضمنا هزینه بسته بندی و ارسال از طریق پست بر عهده روزنامه می باشد.

درخواست اشتراک آنلاین

اشتراک پیامک

برای عضویت در خبرنامه پیامکی، اطلاعات خود را وارد کنید

اشتراک ایمیلی

نظرسنجی

وب سایت را چگونه ارزیابی می کنید؟

نمایش نتایج

Loading ... Loading ...
آذربایجانین گوزه للیک لری
پیگیری وعده مسئولان
  • از مسئولین محترم استان که وعده های آنان در این ستون پیگیری گردیده خواهشمند است توضیحات خود را در خصوص علل عدم تحقق وعده های داده شده جهت اطلاع شهروندان محترم و تنویر افکار عمومی به دفتر روزنامه ساقی ارسال فرمایند.

تصویر روز