رئیس پلیس فتای استان البرز با تأکید بر لزوم افزایش آگاهی ۴۷ میلیون کاربر اینترنتی، درباره دامهای مختلف تبهکاران و کلاهبرداران اینترنتی و سودجویی افراد در بحرانهایی مانند زلزله وانواع سوءاستفادهها درتلگرام هشدارداد.
سرهنگ محمد اقبالی در نشستی با خبرنگاران، ضمن اشاره به اینکه هماکنون بیش از ۴۷ میلیون نفر در کشور کاربر اینترنتی هستند گفت: بیش از ۸۵ درصد مردم کشور از فضای مجازی استفاده میکنند. بههمین خاطر برخی از کانالها در این فضا هدفمند ایجاد میشوند به همین منظور باید در استفاده از این فضا به مباحث مختلفی توجه شود.
وی به ناآگاهی کاربران از خطرات شبکههای اجتماعی مانند «تلگرام» اشاره کرد و افزود: برخی افراد شبکه اجتماعی تلگرام را از تلفن همراه خود پاک میکنند اما نمیدانند که یک نسخه از آن در شبکه اصلی کشور سازنده میماند. با استفاده از این اطلاعات، روباتهایی ساخته میشود که به صورت تقریبی جامعه را نیازسنجی میکنند و یافتههای نهایی را به سازمانهای جاسوسی میفروشند. برای جلوگیری از این اتفاقها از شهروندان میخواهیم از اشتراک گذاشتن مسایل زندگی شخصی خود در این فضا جلوگیری کنند.
رئیس پلیس فتای استان البرز به برخی شایعه پراکنیها این روزها درباره زلزله اخیر استانهای البرزو تهران پرداخت و گفت: خوشبختانه در سطح استان البرز با چنین مشکلی مواجه نبودیم. اما مردم باید بدانند زلزله را نمیتوان پیشبینی کرد و برخی پیامهای دارای جنبه تبلیغاتی با محوریت افزایش کاربران کانالها ارسال میشود. به همین خاطر البته در پی وقوع زلزله اخیر در تهران و کرج، برخیها در فضای مجازی با ارسال پیامهایی که وجهه علمی نداشت باعث ایجاد ترس و دلهره شدند که پلیس فتای استان تهران آنها را دستگیر کرده است.
سرهنگ اقبالی افزود: متأسفانه کاربران اینترنتی بهدلیل ناآگاهی در دام کلاهبرداران میافتند. یکی از راههایی که شهروندان میتوانند برای جلوگیری از گرفتار شدن در دام کلاهبرداران اینترنتی انجام دهند این است که هنگام پرداخت اینترنتی، رمز کارت خود را اشتباه وارد کنند. در این حالت اگر سایت تقلبی باشد، پیامی مبنی بر غیرممکن بودن تبادل برای شما ارسال نمیشود و عملیات را موفقیتآمیز نشان میدهد.
وی در بخش دیگری درباره کلاهبرداری با دستگاههای کپیکننده کارت و اطلاعات شهروندان گفت: کلاهبردارانی در سطح کشور هستند که با استفاده نادرست از این دستگاهها، اطلاعات افراد را کپی و پس از آن اقدام به برداشت غیرمجاز از کارتهای عابربانک میکنند. شهروندان برای مقابله با این مشکل باید عملیات پرداخت را خودشان انجام دهند. پس این فرهنگ باید در جامعه نهادینه شود و مردم در استفاده از صفحات اینترنتی، اطلاعات خود را با رعایت نکات ایمنی وارد کنند.
برای عضویت در خبرنامه پیامکی، اطلاعات خود را وارد کنید
از مسئولین محترم استان که وعده های آنان در این ستون پیگیری گردیده خواهشمند است توضیحات خود را در خصوص علل عدم تحقق وعده های داده شده جهت اطلاع شهروندان محترم و تنویر افکار عمومی به دفتر روزنامه ساقی ارسال فرمایند.
دیدگاه بگذارید