اکبر فتحی در جلسه اقتصاد مقاومتی که در اتاق جلسه سازمان برگزار شد با بیان اینکه باید با آسیب شناسی، شناسایی خلاء ها و نقاط کور به وضعیت نابسامان بازار گوشت مرغ استان پایان داده شود افزود: با توجه به اینکه قسمت عمده سبد کالایی خانوارها به محصولات بخش کشاورزی برمیگردد و مردم بطور روزمره از این مواد استفاده میکنند بایستی وضعیت حاکم بر این محصولات بهتر و متعادل تر شود.
اکبر فتحی با اشاره به افزایش قیمت گوشت مرغ در سطح استان و کشور گفت: گوشت مرغ به عنوان کالای جایگزین برای گوشت قرمز مطرح است اما متاسفانه افزایش بیش از اندازه نرخ گوشت مرغ فشار مضاعفی بر مردم وارد میسازد و دور از واقعیتهای موجود در پروسه تولید و عرضه این کالا در بازار میباشد.
وی تصریح کرد: نرخ گوشت مرغ تولیدی ۷۰ الی ۸۰ درصد با قیمت نهادهها، میزان تولید و ارز تخصیصی برای واردات نهادههای کشاورزی ارتباط مستقیم دارد و با عنایت به میزان تولید استان و ارز ۴۲۰۰ تومانی که برای واردات نهادههای کشاورزی در سال گذشته و امسال در نظر گرفته شده است؛ افزایش قیمت گوشت مرغ به نزدیک ۱۴ هزار تومان منطقی و درست نیست.
وی با یادآوری تولید ۱۰۶ میلیون قطعه ای مرغ بطور ماهیانه در سطح آذربایجان شرقی عنوان کرد: با توجه به میزان تولید و ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی که برای واردات نهادهها تخصیص شده، مشکلی در تولید وجود ندارد اما در نظارت، کنترل عرضه و قیمت گذاری بحثهایی قابل تامل و بررسی مشهود هستند که باید در اسرع وقت حل و فصل شوند و نرخ متوسط کشوری در این راستا مبنا قرار گیرد.
فتحی پیشنهاد استاندار آذربایجان شرقی را مبنی بر راه اندازی سامانه اعلام قیمت اقلام اساسی و محصولات کشاورزی را در راستای تعدیل و تثبیت قیمت این کالاها مفید و موثر دانست و افزود: از این طریق مردم و شهروندان عزیز بصورت مستقیم بر قیمت کالاهای اساسی نظارت مستقیم خواهند داشت.
وی با اشاره به سرمایه در گردش واحدهای دامی اذعان داشت: خوشبختانه در صندوق توسعه ملی محدودیتی برای تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی دام وجود ندارد و در خط اعتباری مکانیزاسیون هم بیش از ۹۴ درصد اعتبارات را استان جذب و عملیاتی کرده است.
این مقام مسئول با خاطرنشان ساختن بحث اشتغال پایدار روستائی، گفت: برای بخش کشاورزی سهم ۴۵ درصدی مشخص شده بود، خوشبختانه استان ما از این سهم فراتر رفته و حدوداً ۷۰ درصد اشتغال پایدار روستائی در بخش کشاورزی جذب اعتبار شده است.
وی با بیان اینکه در صندوق توسعه ملی و گلخانه ها استان آذربایجانشرقی رتبههای اول تا سوم را به خود اختصاص داده است، تاکید کرد: میزان عملکرد سیستمهای آبیاری تحت فشار، مشخصاً در حوضه رودخانه ارس که از محل اعتبارات رودخانه های مرزی تامین اعتبار شده اقدامات خوبی در سطح استان انجام شده است.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته شبکه های فرعی استان در حدود ۵۰ هزار هکتار بود، در دو سال اخیر ۲۱ هزار هکتار به شبکه های فرعی استان از محل اعتبارات رودخانه های مرزی اضافه شده است.
اکبر فتحی از تمدید مهلت بیمه اراضی زراعی تا پانزدهم دی ماه خبر داد و گفت: باید تمهیداتی در نظر گرفته شود تا بتوانیم سطح پوشش بیمه محصولات کشاورزی را افزایش دهیم و از متضرر شدن بهره برداران و کشاورزان زحمتکش در این زمینه جلوگیری کنیم.
فتحی در پایان با اشاره به طرح های ارتقاء بهره وری آب در بخشهای آب و خاک خاطرنشان کرد: در بحث اصلاح الگوی کشت، عمدتاً کارشناسان محقق معین که در طرح پهنه بندی تعریف شده و فعالیت می نمایند نیاز به تعاملات و همکاریهای جدی تر و بیشتر در این زمینه با بخش اجرا دارند تا نتایج مطلوب و اهداف برنامه ریزی شده، محقق گردند.
برای عضویت در خبرنامه پیامکی، اطلاعات خود را وارد کنید
از مسئولین محترم استان که وعده های آنان در این ستون پیگیری گردیده خواهشمند است توضیحات خود را در خصوص علل عدم تحقق وعده های داده شده جهت اطلاع شهروندان محترم و تنویر افکار عمومی به دفتر روزنامه ساقی ارسال فرمایند.
دیدگاه بگذارید