سَردْرود یکی از شهرهای استان آذربایجانشرقی است که در بخش مرکزی شهرستان تبریز واقع شده است. طبق آخرین سرشماری مرکز آمار ایران که در سال ۱۳۹۰ صورت گرفته است، این شهر با جمعیتی بالغ بر ۳۵٬۰۰۰ نفر که قدمتی در حدود سه هزار سال دارد، دومین شهر پرجمعیت شهرستان تبریز و یازدهمین شهر پرجمعیت استان آذربایجانشرقی محسوب میشود. نام محلی شهر سردرود، سَردَری یا «سردره» است.
سوم شهریور ماه سالجاری بود که در جلسه انتخابات هیات رئیسه شورای اسلامی شهر سردرود، آرزو مبصر سردرودی با کسب پنج رای، بهعنوان رئیس شورای اسلامی شهر سردرود انتخاب و معرفی گردید.
آرزو مبصر، دانشآموخته رشته مهندسی معماری و عضو جوان شورای پنجم سردرود است که چندی پیش میهمان اتاق خبر عصرتبریز بود. گفتوگویی گرم، صمیمی و بدون تعارف با این عضو شورای شهر ۳۲ ساله انجام دادیم که در ادامه ارائه میشود.
*در مصاحبههای قبلی خود از سردرود به عنوان نگین درخشان استان نام بردهاید، آیا این شعار بوده یا واقعیت است؟
این را به صراحت بگویم که بنده این را یک واقعیت میبینم چراکه برای نمونه تابلو فرش سردرود در کل ایران و حتی جهان زبانزد شده است و این تابلو فرش نیز به واسطه وجود هنرمندان نقاش در این خطه بود که هر رسمی را به تابلو فرش تبدیل میکردند.
سردرود از لحاظ گردشگری نیز بینظیر است که مصداق آن معروفیت رستورانهای این منطقه است که هر گردشکر در استان را به حتی برای یک وعده غذایی هم که شده به این رستورانها میکشد.
وجود کارخانجات، کارگاهها و واحدهای تولیدی در منطقه سردرود نیز از جمله دیگر موضوعاتی است که صحه بر گفته من میگذارد و اگر همه این ویژگیها را کنار هم بگذاریم میتوان گفت که یک شهر کوچک مانند سردرود به حق نگین استان است و لیاقت این لقب را نیز دارد.
*در گفتههای خود از سردرود به عنوان پایتخت تابلو فرش جهان نام بردهاید، ولی سوال اینجا است که این شعار تا چه میان حقیقت دارد و وارد فاز عملی در جهان شده است؟
بهتر است در رابطه با ثبت جهانی رئیس اتحادیه فرش صحبت کند ولی تا جایی که بنده اطلاع دارم، تابلو فرش سردرود از طرف وزارت صنعت و معدن، تجارت ثبت ملی و جهانی شده است و مراسم رونمایی آن در سال ۹۳ برگزار شده است.
البته نام بردن از سردرود به عنوان پایتخت تابلو فرش جهان به منزله پایان نیست بلکه هنوز کار زیادی داریم که باید انجام داد و البته تلاشهای گستردهای نیز در این خصوص میشود و سعی داریم تا در کنار زحمتکشان و هنرمندان این عرصه قرار بگیریم.
*با توجه به اینکه درآمد قشر زیادی از طریق قالیبافی است از اینرو به نظر شما مشکلات اصلی آنها در این حوزه چیست؟ و شورای شهر در این زمینه اقداماتی کرده است؟
تا جایی که بنده اطلاع دارم، اکثر این هنرمندان در زمینه صادرات مشکلاتی دارند و ما به عنوان عضو شورای شهر سردرود جلسات مختلفی با هنرمندان و متولیان این امر داشته و داریم و به واسطه وجود آقای ندیم در سردرود که پدر سرمایهگذاریهای کشور هستند، توانستیم اقداماتی برای حل مشکلات صادرات انجام دهیم به طوریکه در تعامل با برخی کشورهای همسایه از جمله کشور قطر که نهایی شده، ابتدا نمایشگاههای موقت و سپس دائمی از تابلوفرشهای سردرود برپا خواهد شد. البته برگزاری جام جهانی قطر نیز ظرفیت بزرگی برای ارتباطات و صادرات بیشتر تابلو فرشهای ایران در آن نمایشگاه خواهد بود.
*آیا در زمینه فرش، اقداماتی برای جذب سرمایهگذار انجام گرفته است؟
در دور چهارم شورای شهر سردرود یک مجموعه سرمایهگذاری ایجاد شد که البته به خاطر محدودیتهای اعتباری به صورت کامل تکمیل نشده است ولی در کل یک مجتمع تابلو فرش ایجاد شده است که با تامین کمبود بودجه و همچنین همت خود سرمایهگذار، کمک شایانی به هنرمندان تابلو فرش در آن خواهد شد و تمام عزم خود را برای تکمیل و به بهرهبرداری رساندن آن گذاشتهایم./عصر تبریز
برای عضویت در خبرنامه پیامکی، اطلاعات خود را وارد کنید
از مسئولین محترم استان که وعده های آنان در این ستون پیگیری گردیده خواهشمند است توضیحات خود را در خصوص علل عدم تحقق وعده های داده شده جهت اطلاع شهروندان محترم و تنویر افکار عمومی به دفتر روزنامه ساقی ارسال فرمایند.
دیدگاه بگذارید