سرویس اجتماعی ساقی آذربایجان/ ما سخت گیراته ترین تکالیف را برای این دو واحد( پالایشگاه و پتروشیمی تبریز)اتخاذ کرده ایم و حسب زمان بندی که در حضور دادستان تبریز انجام شده است همواره در حال رصد و پیگیری دغدغه های زیست محیطی خود و اهالی کوجووار هستیم. گرانول پالایشگاه نباید فله ای بسته بندی شود و برنامه های پتروشیمی مورد نظارت جدی است.
اینها بخشی از توضیحات مدیرکل محیط زیست استان بود برای دغدغه های فعالین زیست محیطی کوجووار که این بار میهمان اداره محیط زیست استان هستند تا مطالبه گری درباب دغدغه های زیست محیطی خود را تداوم بخشند.
قاسمی با اشاره به عملکرد قانونی اداره متبوع خود از حذف تمامی مخاطرات آلاینده هوا و محیط توسط این دو واحد بزرگ صنعتی تا پایان شهریور ۹۸ خبر داد و گفت : بعد ازاین موعد دیگر شاهد هیچ نوع آلایندگی از طرف این دو واحد نخواهیم بود و منطقه کوجووار نیز به مناطق سبز استان افزده خواهد شد.
او در پاسخ به دغدغه های اهالی با تاکید بر اینکه برخی از اقتضائات فعالیت های صنعتی اجتناب ناپذیر است اما اداره محیط زیست در این داستان طرف مردم هست و صراحتا میگویم با هیچ کس دراین زمینه تعارفی نداریم چرا که حفظ جان مردم از همه چیز واجب تر است .وی هم چنین گفت بوهای آزاردهنده پتروشیمی بهرحال با توجه به اینکه واحد های بزرگ تولیدی صنعتی هستند، تا حدودی طبیعی است.
قاسمی با اشاره به اینکه متاسفانه در بدو تاسیس این دو واحد استانداردهای زیست محیطی مورد توجه کافی قرار نگرفته است اظهار داشت : هم اکنون سنسورهای آنلاین پالایش که درواحدها کارگذاری شده است درهمین ساختمان کنترل میشود.
درادامه این جلسه بعد از طرح دغدغه های زیست محیطی فعالین منطقه کوجووار، کارشناسان اداره کل، به بیان اقدامات کنترلی و اجرایی خود و پالایشگاه و پتروشیمی تبریز که شامل صدور اخطاریه برای رفع آلودگی و اقدام حقوقی علیه یکی از مدیران اسبق یکی از واحدها، گزارش گیری ماهیانه از این واحدهای تولیدی و همچنین جلوگیری از انتشار voc ناشی از شکسته شدن foamglass مخازن خوراک در پالایشگاه و چند اقدام دیگر می شد، پرداختند. البته گفتنی است این مباحث علی القاعده همچنان مورد اعتراض اهالی این منطقه است چرا که آنها اذعان میکنند سنسور آنها برای قضاوت در خصوص تغییرات، لامسه و بویایی و دیداری و شنیداری آنهاست . بنابراین با مشاهده خروجی عملی اقدامات این دو واحد می توانند نسبت به عملکرد آنها به درستی قضاوت نمایند.
در این جلسه همچنین زمین مورد نیاز برای احداث فضای سبز از سوی این دو مجتمع عظیم صنعتی توسط فعالین زیست محیطی کوجووار به سازمان محیط زیست معرفی گردید. هم چنین دراین جلسه اهالی، مصرانه در پی پاسخ به سئوال خود در باره چگونگی اخذ و هزینه کرد مالیات یک در هزار فروش این واحد ها توسط سازمان امور مالیاتی بودند که اظهارات قاسمی ظاهرا قدرت کافی برای اقناع آنها را نداشت.
در پایان این جلسه مقرر گردید یک اکیپ نظارتی متشکل از دادستانی، نمایندگان اهالی کوجووار با همراهی کارشناسان محیط زیست استان تشکیل و نسبت به بازدید از هردو واحد در ایام آتی اقدام گردد.
برای عضویت در خبرنامه پیامکی، اطلاعات خود را وارد کنید
از مسئولین محترم استان که وعده های آنان در این ستون پیگیری گردیده خواهشمند است توضیحات خود را در خصوص علل عدم تحقق وعده های داده شده جهت اطلاع شهروندان محترم و تنویر افکار عمومی به دفتر روزنامه ساقی ارسال فرمایند.
دیدگاه بگذارید