روزنامه کثیرالانتشار سراسری صبح ایران
به دو زبان ترکی و فارسی

۱۳۹۷/۰۳/۲۹
روزنامه ساقی آذربایجان
آمار بازدید
  • کاربران حاضر: 1
  • بازدید امروز: 221
  • بازدید دیروز: 1,158
  • کل بازدید ها: 688,077
مرند قطب تولید زردآلو در آذربایجان‌شرقی با ۴۴ هزار تن محصول تولیدی

مدیر جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند گفت: شهرستان مرند از نظر تولید زردآلو در سطح استان مقام اول را به خود اختصاص داده است و حدود سه هزار نفر در امر تولید و فرآوری زرد آلو مشغول به کار است.
منوچهر رحمانی ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: مرند با توجه به میکروکلیمای مناسب و استعدادهای منطقه و به لحاظ قرار گرفتن در دامنه رشته کوه میشاب دارای ۹۵ هزار و ۴۲۰ هکتار اراضی زراعی و باغی بوده که از این مقدار ۱۲ هزار و ۹۲۸ هکتار سطح زیر کشت باغات قرار دارد.
وی گفت: شهرستان مرند تعداد ۱۶ نوع رقم سردرختی با تولید سالانه ۱۶۹ هزار و ۷۰۰ تن تولید محصولات باغی می‌باشد که از این مقدار ۴۵ درصد به کشورهای آسیای میانه و ترکیه و حوزه خلیج فارس صادر می‌شود و مابقی در خود شهرستان و سایر شهرهای استان کشورمان مصرف می‌شود.
وی ادامه داد: تعداد ۳۵ واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات تولیدی را فرآوری می‎کنند و اغلب باغات شهرستان زردآلو، سیب، گردو، بادام، پسته، آلو، گوجه سبز، گیلاس و آلبالو بوده که مقدار سه هزار و ۷۲۰ هکتار باغات زردآلو بارده و ۳۴۵ هکتار غیر بارده می‎باشد و مقدار تولید سالانه زردآلو حدود ۴۴ هزار و ۶۴۰ تن و متوسط عملکرد در واحد سطح ۱۲ تن می‌باشد، تعداد ۱۷ رقم زردآلو در شهرستان کاشته می‌شود که اغلب ارقام پیوندی شامل عسگر آباد، نصیری، اردوباد، قره تبرزه و انواع خودرو می‌باشد.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند اظهار کرد: از میزان محصول تولیدی زرد آلو شهرستان ۲۵ درصد به صورت تازه خوری مصرف شده و ۷۵درصد نیز به صورت فرآوری شده صادر می‌شود. متاسفانه امسال به علت حوادث طبیعی اوایل بهار از جمله عوامل سرمازدگی بهاره و عدم تلقیح گل درختان زرد آلو پیش بینی می‌شود به میزان ۶۰ الی ۷۰در صد در نقاط مختلف شهرستان کاهش محصول داشته باشیم و حدود ۱۵ هزار تن محصول از باغات زردآلو برداشت شود.
وی افزود: این شهرستان به عنوان بزرگترین قطب تولید خشکبار قیسی می‌باشد، هر سال در شهرستان مرند در حدود ۴۴ هزار تن زردآلو برداشت می‌شود که بیش از نصف این مقدار برای فرآوری و تولید قیسی راهی کارگاه‌های تولید قیسی می‌شود در شهرستان مرند کشاورزان به تولید قیسی اهمیت زیادی می‌دهند و سالهاست از طریق آبا و اجداد خود نحوه تولید قیسی و برگه را به صورت سینه به سینه حفظ کرده‌اند و اکنون نیز با تکیه بر تجربه و امکانات سنتی در تولید قیسی حرف اول را در منطقه می‌زنند.

دیدگاه بگذارید

اولین نفری باشید که نظر میدهید!

باخبر شدن از
avatar

wpDiscuz
سامانه پیامکی
اشتراک روزنامه

عزیزان علاقه مند به دریافت مرتب روزنامه ساقی آذربایجان از طریق پست می توانند با دفتر روزنامه تماس حاصل نموده و یا به سامانه پیام کوتاه روزنامه پیامک بفرستند.

اشتراک یکساله: 340 هزار تومان

اشتراک شش ماهه: 170 هزار تومان

ضمنا هزینه بسته بندی و ارسال از طریق پست بر عهده روزنامه می باشد.

درخواست اشتراک آنلاین

اشتراک پیامک

برای عضویت در خبرنامه پیامکی، اطلاعات خود را وارد کنید

اشتراک ایمیلی

نظرسنجی

وب سایت را چگونه ارزیابی می کنید؟

نمایش نتایج

Loading ... Loading ...
آذربایجانین گوزه للیک لری
پیگیری وعده مسئولان
  • از مسئولین محترم استان که وعده های آنان در این ستون پیگیری گردیده خواهشمند است توضیحات خود را در خصوص علل عدم تحقق وعده های داده شده جهت اطلاع شهروندان محترم و تنویر افکار عمومی به دفتر روزنامه ساقی ارسال فرمایند.

تصویر روز