روزنامه کثیرالانتشار سراسری صبح ایران
به دو زبان ترکی و فارسی

۱۳۹۹/۰۳/۰۸
روزنامه ساقی آذربایجان
تبلیغات
آمار بازدید
  • 0
  • 35
  • 384
  • 1,279,952
مصرف خودسرانه دمنوش‌ها ممنوع

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه هر چه میزان فرآوری مواد غذایی بیشتر باشد، میزان سدیم آن بیشتر است، گفت: جهت حفظ سلامتی مصرف یک قاشق چایخوری نمک در روز مجاز است.
مریم محمودی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان داشت: معمولا چیدمان قفسه‌ها در سوپرمارکت و فروشگاه‌های زنجیره‌ای به گونه‌ای است که در ابتدا مواد غذایی فرآوری شده مانند کیک‌ها و غذاهای آماده و سبزیجات و مواد پروتئینی را در انتهای مغازه قرار می‌دهند.
وی در ادامه گفت: در جوامع مختلف، از هر ۵ تا ۳ نفر، یک فرد به فشار خون مبتلا است؛ اما حداکثر نصف این افراد تحت درمان هستند.
محمودی با اشاره به این‌که مشاهده شده فرد سال‌ها به فشار خون مبتلا بوده اما علامتی را دال بر وجود این بیماری متوجه نشده است، متذکر شد: فشار خون را با عنوان «قاتل خاموش» نام می‌برند؛ چرا که بدون هیچ گونه علامتی می‌تواند آسیب‌های جدی را برای فرد به دنبال داشته باشد.
وی گفت: فشار خون زیر ۱۲۰ روی ۸۰ یا اصطلاحا ۱۲ روی ۸ نرمال است. اگر فشار خون ۱۴-۱۲ روی ۹-۸ باشد، فرد پیش فشار خون دارد و بالاتر از ۱۴ روی ۹، فرد مبتلا به فشار خون است که درجه بندی‌های مختلف دارد.
این دکترای تغذیه و رژیم درمانی در برنامه رادیو سلامت، کم تحرکی، استرس، استعمال دخانیات و مصرف زیاد نمک و اضافه وزن را از علل بروز فشار خون دانست و عنوان کرد: نقش عوامل تغذیه‌ای در پیشگیری و همچنین کنترل و درمان این بیماری در سطوح مختلف قابل بررسی است. به بیان دیگر، عوامل تغذیه‌ای در هر حال یکسان است و به تمام افراد توصیه می‌شود از مصرف زیاد نمک پرهیز کنند؛ اما سطح محدودیتی که تجویز می‌شود، برای افراد متفاوت است.
محمودی خاطرنشان کرد: کنترل مصرف سدیم از نکات اصلی در پیشگیری از فشار خون است.
وی متذکر شد: هرچه میزان فرآوری مواد غذایی بیشتر باشد، میزان سدیم آن بیشتر است. معمولا چیدمان قفسه‌ها در سوپرمارکت و فروشگاه‌های زنجیره‌ای به گونه‌ای است که در ابتدا مواد غذایی فرآوری شده مانند کیک‌ها و غذاهای آماده و سبزیجات و مواد پروتئینی را در انتهای مغازه قرار می‌دهند.
محمودی یادآور شد: کیک و کلوچه اگر چه طعم شور ندارند، اما سدیم در ترکیبات آنها موجود است. بنابراین افراد باید عادت کنند حتما برچسب ارزش تغذیه‌ای مواد غذایی را به لحاظ وجود سدیم مطالعه کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در بخش دیگری از سخنان خود اذعان داشت: همانطور که ذکر شد، نمک یا همان سدیم، دلیل اصلی در ابتلا به فشار خون است. بنابراین بهتر است برای طعم دار کردن غذا از آب لیموی تازه و ادویه‌ها استفاده شود.
محمودی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که مقدار مجاز مصرف روزانه نمک چه میزان است، تصریح کرد: به منظور پیشگیری از بیماری مورد بحث، تقریبا یک قاشق چایخوری در روز مجاز است که برای مبتلایان به فشار خون این مقدار نصف می‌شود.
وی متذکر شد: با توجه به این که در جامعه ما بیشتر تامین ید مورد نیاز از نمک است، بنابراین بسیار مهم است که نمک در زمان طبخ به غذا اضافه نشود تا ید آن با حرارت از بین نرود.
این دکترای تغذیه و رژیم درمانی در رابطه با مصرف دمنوش‌ها به منظور کنترل فشار خون خاطرنشان کرد: این فرآورده‌ها به طور کلی باید با آگاهی مصرف شوند، به خصوص در مواردی که عصاره گیاهان مصرف شود. همچنین باید توجه داشت که اساس بسیاری از داروهای شیمیایی موجود در بازار از گیاهان است.

دیدگاه بگذارید

avatar
  Subscribe  
باخبر شدن از
سامانه پیامکی
اشتراک روزنامه

عزیزان علاقه مند به دریافت مرتب روزنامه ساقی آذربایجان از طریق پست می توانند با دفتر روزنامه تماس حاصل نموده و یا به سامانه پیام کوتاه روزنامه پیامک بفرستند.

اشتراک یکساله: 340 هزار تومان

اشتراک شش ماهه: 170 هزار تومان

ضمنا هزینه بسته بندی و ارسال از طریق پست بر عهده روزنامه می باشد.

درخواست اشتراک آنلاین

اشتراک پیامک

برای عضویت در خبرنامه پیامکی، اطلاعات خود را وارد کنید

اشتراک ایمیلی

نظرسنجی

وب سایت را چگونه ارزیابی می کنید؟

نمایش نتایج

Loading ... Loading ...
آذربایجانین گوزه للیک لری
پیگیری وعده مسئولان
  • از مسئولین محترم استان که وعده های آنان در این ستون پیگیری گردیده خواهشمند است توضیحات خود را در خصوص علل عدم تحقق وعده های داده شده جهت اطلاع شهروندان محترم و تنویر افکار عمومی به دفتر روزنامه ساقی ارسال فرمایند.

تصویر روز