معاون اجتماعی وزیر بهداشت ضمن اشاره به اقداماتی که در راستای پیشگیری از سوختگی انجام شده، گفت: سالیانه ۱۸۰ هزار نفر در کشور دچار سوختگی میشوند و ارقام قابل توجهی برای درمان آنها هزینه میشود؛ درحالی که با پیشگیری میتوان جلوی بسیاری از این حوادث و هزینهها را گرفت.
دکتر سید محمدهادی ایازی در نشست خبری که به بهانه روز ملی پیشگیری از سوختگی برگزار شد، گفت: ما به عنوان مدیران نظام سلامت معتقدیم ۲۵ درصد از حوزه سلامت در اختیار ماست و ۷۵ درصد آن در اختیار مردم و دیگر ارگانها است. به همین دلیل رویکرد اجتماعی در حوزه سلامت را انتخاب کردیم؛ چرا که ۷۵ درصد در این حوزه مغفول مانده بود.
وی افزود: یکی از حوزههای حائز اهمیت در سلامت، مسئله سوختگی است. سوختگی از ابتدا بیماری نیست و به واسطه حوادث و اتفاقات معطوف به شخص رخ میدهد و منجر به بیماریهای سخت و دردناک میشود؛ به نحوی که سالانه در کشور ۱۸۰ هزار نفر دچار سوختگی میشوند و هر درصد سوختگی به طور متوسط هزینه ۵ میلیون تومانی را برای نظام سلامت به وجود میآورد.
وی ادامه داد: بسیاری از افرادی که در سال میسوزند، بعد از مدتی به دلیل هزینههای بالای سوختگی فقیر میشوند و اگر بتوانیم از سوختگی پیشگیری کنیم به نفع نظام سلامت است. سالیانه در اثر سوختگی ۲۸ هزار نفر در بیمارستانها بستری میشوند و ۲ هزار نفر جان خود را از دست میدهند.
ایازی گفت: ما به عنوان حوزه اجتماعی وزارت بهداشت تمام تلاشمان معطوف به این است که بتوانیم اقداماتی را انجام دهیم تا حادثهای رخ ندهد. طی دو سه سال اخیر حوادثی مانند پلاسکو، عسلویه و منابع سوختی رخ داده است که میتوان از بسیاری از آنها جلوگیری کرد. فرض اینکه ۱۸۰ هزار نفر در سال میسوزند و هر سوختگی هزینه متوسط ۵ میلیون تومانی به همراه دارد، ارقام قابل توجهی بار مالی برای نظام سلامت به وجود میآورد؛ در حالی که میتوان جلوی این هزینهها را گرفت.
چه کسانی بیشتر در معرض سوختگی هستند؟
وی با بیان اینکه دو گروه سنی بیشتر در معرض سوختگی قرار دارند، گفت: گروه اول کودکان و نوجوانان هستند که به واسطه تحرک بیش از اندازهای که دارند و اقدامات ایمنیبخشی که خانوادهها رعایت نمیکنند، در معرض خطر حوادث سوختگی هستند. سالمندان نیز گروه دیگری هستند که به واسطه کم تحرکی نمیتوانند در برابر حوادث از خودشان مقاومت نشان دهند. بر همین اساس و برای پیشگیری از سوختگی در این گروههای سنی باید سازوکاری را فراهم کنیم که کمترین اتفاق رخ دهد.
برای عضویت در خبرنامه پیامکی، اطلاعات خود را وارد کنید
از مسئولین محترم استان که وعده های آنان در این ستون پیگیری گردیده خواهشمند است توضیحات خود را در خصوص علل عدم تحقق وعده های داده شده جهت اطلاع شهروندان محترم و تنویر افکار عمومی به دفتر روزنامه ساقی ارسال فرمایند.
دیدگاه بگذارید