نمک، شیطانی که وجودش لازم است

آیا می‌توان تهیه غذایی بدون نمک را متصور شد؟ نمک را می‌توان طعم‌دهنده اصلی تمامی غذاهایمان محسوب کرد.
این ماده همچنین برای ایجاد تعادل در مایعات بدن ضروری بوده و سطح PH خون را نیز تنظیم می‌کند.
بدیهی است که ما طعم نمک را دوست داشته و از آن در غذاهایمان استفاده کنیم اما مصرف زیاد نمک واقعاً می‌تواند برای سلامتی انسان، مضر باشد.
برخی حقایق در زمینهٔ استفاده از نمک
در صورت کمبود سدیم در بدن، گروهی از پیام‌های شیمیایی و هورمون‌ها به کلیه و غدد تولیدکننده عرق پیامی ارسال می‌کنند که آب و سدیم بدن را حفظ کنند. کمبود نمک در خون می‌تواند موجب شوک‌های سریع و ناگهانی در فشارخون شده و به قلب آسیب برساند.
در صورت مصرف بیش‌ازحد نمک، کلیه‌ها وظیفه خارج کردن میزان اضافی سدیم را داشته و حجم نمک در ادرار زیاد می‌شود.
وجود نمک زیاده از حد در بدن اما منجر به حبس شدن آب در بدن و تورم می‌شود که بیماری ادم (oedema) را در پی دارد. وجود آب بیشتر در بدن همچنین منجر به حرکت بیشتر خون در سیاهرگ‌ها و سرخرگ‌ها خواهد شد.
موارد فوق به معنی عدم استفاده از نمک نبوده و بهتر است در مصرف نمک، تعادل برقرار کرده و به‌طور خاص از پاشیدن نمک اضافه روی غذای خود اجتناب کنید.
غذاهای آماده، فست فودها، مواد غذایی فراوری‌شده و کنسروها حاوی میزان زیادی نمک هستند که مصرف بیش‌ازحد آن‌ها می‌تواند توازن سدیم را در بدن شما بر هم زند.

دیدگاه بگذارید

اولین نفری باشید که نظر میدهید!

باخبر شدن از
avatar

wpDiscuz