روزنامه کثیرالانتشار سراسری صبح ایران
به دو زبان ترکی و فارسی

۱۳۹۹/۰۸/۱۰
روزنامه ساقی آذربایجان
تبلیغات
آمار بازدید
  • 0
  • 83
  • 933
  • 1,362,015
نمک کمتر ، زندگی سالم تر

مصرف زیاد نمک عامل بروز برخی از بیماری ها مانند فشارخون می شود که این موضوع هرساله سبب فوت تعداد زیادی از مردم در ایران و سایر کشورهای جهان می شود. استفاده کمتر از نمک سبب زندگی سالم تر می شود.
مصرف زیاد نمک از مهمترین عوامل فشارخون بالا و بروز بیماری های قلبی و عروقی است.
میزان سدیم مصرفی در افراد میانسال و مسن، افراد با فشار خون بالا، دیابت و مشکلات کلیوی باید به کمتر از ۱۵۰۰ میلی گرم در روز، یعنی کمتر از ۳ گرم نمک روزانه محدود شود.
نمک باید به مقدار بسیار کم مصرف شود و همان مقدار کم نمک نیز فقط از نوع تصفیه شده یددار باشد.
نمک تصفیه شده نمکی است که در آن ناخالصی های نامحلول مانند فلزات سنگین و همچنین ناخالصی های محلول مانند آهک، شن و ماسه طی فرآیندی در کارخانه حذف شده است.
نمک خوراکی باید از نوع ید دار و تصفیه شده باشد. کمبود ید بر روی رشد و تکامل جسمی و مغزی اثر می گذارد.
نمک تصفیه نشده به علت داشتن ناخالصی در افرادی که سابقه بیماری های گوارشی، کلیوی و کبدی دارند و حتی مصرف مداوم آن در افراد سالم منجر به بروز ناراحتی های گوارشی، کلیوی، کبدی و حتی کاهش جذب آهن در بدن می شود.
از مصرف نمک دریا به دلیل اینکه فاقد ید کافی است و دارای ناخالصی می باشد خوداری کنید.
همواره به درج پروانه ساخت از وزارت بهداشت روی بسته بندی نمک یددار تصفیه شده توجه نمایید.
دقت کنید که عبارت «نمک ید دار تصفیه شده» بر روی بسته بندی نمک درج شده باشد و از خرید هرگونه نمک با عنوان «صادراتی صنعتی» و یا «نمک دریا» خودداری نمایید.
نگهداری و ذخیره نمودن نمک یددار به مدت طولانی (بیش از ۶ماه) موجب از دست رفتن بخشی از ید آن می شود.
برای حفظ ید در نمک، باید آن را دور از نور و رطوبت و در ظرف در بسته پلاستیکی، چوبی، سفالی و یا شیشه  های رنگی و تیره نگهداری کرد و برای اضافه کردن آن به غذا در زمان طبخ، نمک را در انتهای پخت اضافه کرد تا ید آن در حداکثر مقدار حفظ شود.
نگهداری و ذخیره نمودن نمک یددار به مدت طولانی موجب از دست رفتن بخشی از ید آن می شود. برای حفظ ید در نمک، باید نمک را دور از نور و رطوبت و در ظروف در بسته پلاستیکی و یا شیشه های رنگی و تیره نگهداری کرد.
سدیم و کلر دو جزء اصلی نمک خوراکی می باشد. مصرف نمک مانند چربی ها برای بدن ضروری می باشد، اما مصرف بیش از نیاز می تواند برای بدن مضر باشد. برخی از کارکردهای نمک خوراکی (سدیم) در بدن شامل تنظیم حجم خون، فشار خون،
تعادل مایعات و عملکرد سلول می باشد.
عدم مصرف کافی نمک می تواند به انقباضات شدید عضلانی، ریتم ضعیف قلب، مرگ ناگهانی، ایست قلبی و سرگیجه منجر شود.
برخی مضرات مصرف بیش از اندازه نمک
– ابتلا به پر فشاری خون
– سرطان معده
– افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی
– پوکی استخوان
مصرف نمک در ایران
– ایران یکی از پر مصرف ترین کشورهاست که میانگین روزانه مصرف نمک در کشور ۳-۲برابر استاندارد جهانی است.
– طبق نظر محققان میزان مصرف نمک در ایران حدود ۱۰ تا ۱۵ گرم در روز است که این میزان بسیار بیشتر از حد استاندارد مصرف نمک (حداکثر ۵ گرم در روز، تقریبا معادل یک قاشق چایخوری) است.
– سرانه مصرف نمک در یک سال توسط ایرانی‌ها، شش کیلوگرم است؛‌ در حالی که در جهان سالانه سه کیلو نمک می‌خورند.
– ما دو برابر استانداردهای جهانی غذایمان را شور می‌کنیم.

دیدگاه بگذارید

avatar
  Subscribe  
باخبر شدن از
سامانه پیامکی
اشتراک روزنامه

عزیزان علاقه مند به دریافت مرتب روزنامه ساقی آذربایجان از طریق پست می توانند با دفتر روزنامه تماس حاصل نموده و یا به سامانه پیام کوتاه روزنامه پیامک بفرستند.

اشتراک یکساله: 340 هزار تومان

اشتراک شش ماهه: 170 هزار تومان

ضمنا هزینه بسته بندی و ارسال از طریق پست بر عهده روزنامه می باشد.

درخواست اشتراک آنلاین

اشتراک پیامک

برای عضویت در خبرنامه پیامکی، اطلاعات خود را وارد کنید

اشتراک ایمیلی

نظرسنجی

وب سایت را چگونه ارزیابی می کنید؟

نمایش نتایج

Loading ... Loading ...
آذربایجانین گوزه للیک لری
پیگیری وعده مسئولان
  • از مسئولین محترم استان که وعده های آنان در این ستون پیگیری گردیده خواهشمند است توضیحات خود را در خصوص علل عدم تحقق وعده های داده شده جهت اطلاع شهروندان محترم و تنویر افکار عمومی به دفتر روزنامه ساقی ارسال فرمایند.

تصویر روز