شرکت بین المللی نقش کلیک که جزو شرکت های تحلیل آماری طرف قرار داد ویا مورد حمایت مرکز ملی آمار ایران نیز می باشد
گزارش بسیار مهمی در خصوص نرخ توزیع سرطان در میان استان های کشور منتشر نموده است که به لحاظ جایگاه استان ، برای ما بسیار اهمیت دارد.
این گزارش تاکید میکند میزان فوت ناشی از بیماری سرطان و تومورها در استان در رتبه دوم کشوری قرار دارد.
هرچند شاید استان آذربایجان شرقی به لحاظ آمار ابتلا به سرطان در رتبه های بهتری قرار داشته باشد اما مساله مرگ و میر ناشی از سرطان و تومورها بسیار حائز اهمیت است. ارتباط معناداری بین استان هایی که از نرخ بالای فوت ناشی از سرطان برخوردارند وجود دارد . مثلا بیشتر این استان ها صنعتی و با میزان بالای شهرنشینی هستند که از الگوهای مرسوم ابتلا به سرطان پیروی میکند. اما نکته حائز اهمیت که میتواند به مثابه زنگ خطری برای مسئولین ارشد نیز باشد، این است که آذربایجان شرقی با نرخ صنعتی و شهرنشینی پائین تر نسبت به اصفهان و مشهد از نرخ فوتی بالاتری برخوردار است و این نشان دهنده آن است که اقدامات درمانی ویا پشگیرانه در آذربایجان شرقی کم اثرتر از سایر استان های مشابه مان بوده است. آخرین آماری که از سوی دانشگاه علوم پزشکی تبریز منتشر شده است در قالب گفتگوی دکتر درستی معاون بهداشت این دانشگاه بوده است . وی در مصاحبه ای که در سایت این دانشگاه منتشر شده است با اشاره به ۵ سرطان رایج مردان و زنان استان می گوید :
با توجه به مستندات موجود، سرطانهای معده، پوست، مثانه، مری و روده بزرگ برای مردان وسرطانهای پستان، پوست، مری، معده و روده بزرگ نیز جزو پنج سرطان نخست در زنان استان بوده و میزان شیوع سرطان در استان ما ۱۴۱ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر است.
هرچند اظهارات وی در خصوص میزان شیوع سرطان در کشور تا حدودی امیدوار کننده است چرا که وی می گوید: میزان شیوع سرطان در دنیا، ۲۰۵ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر در مردان و ۱۶۵ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر در زنان است و در مقایسه با آمارهای جهانی، میزان شیوع سرطان در ایران، کمتر بوده و متوسط شیوع آن در هر دو جنس، ۱۵۸ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر است.
گفتنی است تا کنون وزارت بهداشت در راستای مبارزه با سرطان و با محوریت اصلاح سیستم تغذیه شهروندان، کمپینهای مختلفی همچون «نه به نمک و شکر» و یا حذف روغن اضافی و یا تشویق به مصرف لبنیات و سبزیجات، در صدد آن بوده است تا از شیوع این بیماری سهمگین ممانعت کند ، اما با این تفاسیر معلوم نیست تا چه اندازه این کمپین ها و تلاش ها موفق بوده است.
البته باید خاطرنشان ساخت ، هیچ مقام مسئول استانی تاکنون اشاره مستقیمی به آمار سرطان در استان نداشته است و تلاش های روزنامه ساقی آذربایجان برای مصاحبه با معاون درمان دانشگاه ،راهی به جز بروکراسی های اداری کسل کننده نداشت . این در حالی است که حق طبیعی شهروندان برخورداری از آمار به روز بیماری ها و معضلات بهداشتی است .
کوتاه سخن آنکه در صورت صحت آمار منتشره از سوی این شرکت داده پردازی ، زنگ های پر خطری برای آینده سلامت شهروندان استان به صدا درآمده است که لازم است مسئولینی با پشتکار و اراده چون رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز اهتمام ویژه ای برای حل این نگرانی داشته باشند.
برای عضویت در خبرنامه پیامکی، اطلاعات خود را وارد کنید
از مسئولین محترم استان که وعده های آنان در این ستون پیگیری گردیده خواهشمند است توضیحات خود را در خصوص علل عدم تحقق وعده های داده شده جهت اطلاع شهروندان محترم و تنویر افکار عمومی به دفتر روزنامه ساقی ارسال فرمایند.
دیدگاه بگذارید