جلسه پرچالش ستاد بازآفرینی شهری استان با مدیریت دکتر پورمحمدی استاندار آذربایجان شرقی و با حضور مدیران استانی برگزار گردید .
موضوع اصلی این جلسه تخصیص اعتبار ۴۷ ملیارد تومانی به پروژه های منتخب شهرستانی بود که هم محل بحث و هم محل انتقاد مدیران ارشد استان قرار گرفت.
در ابتدای این جلسه سلطانی ، مدیرکل راه و شهرسازی استان ضمن اشاره به وجود ۵۸۰۰ هکتار بافت فرسوده و ناکارآمد در داخل شهر تبریز اظهار داشت:
بافت ناکارآمد استان اعم از بافت فرسوده و سکونت گاه های غیر رسمی ، بالغ بر ۹۴۰۰ هکتار است که ۱۵ درصد بافت های ناکارآمد کشور را رقم زده و ۱٫۵ میلیون نفر از جمعیت استان ساکن این مناطق هستند.
وی به مناطق فرسوده تبریز نیز اشاره کرد و گفت ۲۰۰۰ هکتار بافت ناکارآمد با جمعیتی بالغ بر ۴۰۰ هزار نفر در ۴ پهنه شهری در تبریز وجود دارد.
این آمار تکان دهنده در حالی اعلام میشود که سلطانی کل سهمیه استان برای بازآفرینی مسکن را ۲۶۸۰۰ واحد اظهار نمود. البته سهم استان در برخورداری از تسهیلات مرتبط نیز چندان دندان گیر نیست چراکه کل اعتبارات در نظر گرفته شده برای آذربایجان شرقی ، فقط ۲۰۰ میلیارد تومان است.
رحمتی معاون عمرانی استاندار با انتقاد از نحوه تخصیص بودجه ۴۷ میلیارد تومانی برای اقدامات روبنایی بافت های ناکارآمد ، اظهار داشت : باید مبنای این تخصیص ها مشخص می بود تا اینگونه با گلایه های فرمانداران مواجه نمی شد. وی گفت: با توجه به فلسفه وجودی جلسات ستاد، وقتی تخصیص رقمی قبل از مشخص شدن سقف و سطح پروژه ابلاغ شد ، دست تصمیم گیران بسته می شود.
معاون عمرانی استاندار با اشاره به مبلغ ۱۵۱ میلیارد تومان اعتبار این پروژه در قالب وجوه اداره شده، اظهار داشت: عدم همکاری دستگاه ها در تامین اعتبار موجب اتلاف این منابع خواهد شد. وی به لزوم همکاری بیشتر دستگاه های دولتی در تامین اراضی مورد نیاز پروژه های بازآفرینی تاکید کرد و گفت تا کنون فقط ۷٫۵ هکتار از این نوع زمین ها واگذار شده است که کفاف این برنامه را نخواهد داد.
منابع بانکی
همچنانکه رحمتی در خصوص تخصیص اعتبارات این طرح توضیح داد، نماینده بخش خصوصی نیز در این جلسه اشکال عمده کار را این روش تخصیص اعتبار پروژه ها دانست و گفت : متاسفانه علاوه بر این که در استان دفاتر تسهیل گری شکل نگرفته است ، هنوز اعتماد سازی لازم هم بین بانک ها و شرکت ها انجام نپذیرفته است . وقتی که نسبت مالکانه در بهره برداری از تسهیلات ۲۵ درصد کل وام هست، هیچ کدام از شرکت های موجود استان امکان استفاده از این نوع تسهیلات را ندارد.
البته این بخش از سخنان اعضای جلسه ، واکنش رنجبریان مدیرعامل بانک مسکن استان را نیز در پی داشت. وی با تائید این مشکل اظهار داشت : قوانین مورد اشاره ماده ۱۸۶ قابل انکار نیست اما بندی در قانون داریم که می تواند مورد استفاده شرکت ها باشد. وی اظهار داشت : شرکت های تعاونی مسکن بدلیل غیر انتفاعی بودن از شمول این سهم ۲۵ درصدی معاف هستند و منفذی برای استفاده از این ظرفیت هستند که باید از سوی استان پیشنهادی به ستاد ملی بازآفرینی ارائه و مصوبه ای در این خصوص اخذ گردد.
زمان رو به اتمام
از موارد مهم این جلسه ، بروز نشانه های کم کاری ها و ضعف پیگیری های مدیریت قبلی استان بود. اغلب اعضای جلسه به این مساله اذعان داشتند که این تسهلات از نوع شناور بوده و هر استانی زودتر نسبت به جذب منابع دست زند، از تسهیلات بیشتری برخوردار خواهد بود. متاسفانه در طول ۷ ماه گذشته اقدام جدی ای از سوی استان برای جذب این اعتبارات صورت نپذیرفته است که با این توضیح تنها ۲ ماه برای جذب این اعتبارات زمان باقی است . از این روی در این جلسه مصوب شد طرح های مصوب ستاد استانی سریعا برای دریافت اعتبارات به تهران ارسال گردد.
درخواست قاطعیت
دکتر پورمحمدی استاندار آذربایجان شرقی در جمع بندی این جلسه با اشاره به وضعیت نامناسب سکونت گاه های شهری در استان و لزوم بهینه سازی آنها اظهار داشت: اگر خدای نکرده زمین لرزه ای بالاتر از ۶ ریشتر در تبریز اتفاق بیفتد ، قطعا بالای ۴۰۰ هزار نفر تلفات خواهیم داشت .
وی به لزوم همکاری بیشتر دستگاه ها در جذب و بکارگیری اعتبارات دولتی اشاره نمود و گفت : این منابع، درمانی برای این دردها نیست اما این مبالغ را باید برای اقدامات زیربنایی هزینه کنیم و از بخش خصوصی و خود مردم برای این امر مهم استفاده کنیم.استاندار همچنین از دستگاه های اجرایی خواست با جدیت بیشتری این برنامه ملی را تعقیب و مصوبات آن را پیگیری نمایند.
برای عضویت در خبرنامه پیامکی، اطلاعات خود را وارد کنید
از مسئولین محترم استان که وعده های آنان در این ستون پیگیری گردیده خواهشمند است توضیحات خود را در خصوص علل عدم تحقق وعده های داده شده جهت اطلاع شهروندان محترم و تنویر افکار عمومی به دفتر روزنامه ساقی ارسال فرمایند.
دیدگاه بگذارید