جباریان فام گفت: حدود ۴۰درصد از واحدهای صنف کفاشان تبریز به حالت نیمهتعطیل درآمدهاند. چند روزی کار میکنند و چند روز تولید ندارند. این درحالی است که بهعلت نزدیک شدن به عیدنوروز باید شبانهروز کار کنیم. تولید بهشدت کاهش یافته است.
علیرضا جباریان فام رئیس اتحادیه کفاشان تبریز،با اشاره به وضعیت بازار کفش تبریز گفت: حدود ۴۰درصد از واحدهای صنف کفاشان تبریز به حالت نیمهتعطیل درآمدهاند. چند روزی کار میکنند و چند روز تولید ندارند. این درحالی است که بهعلت نزدیک شدن به عیدنوروز باید شبانهروز کار کنیم. تولید بهشدت کاهش یافته است. از عید نوروز تا شهریور و از ابتدای دی رکود زیادی در بازار کفش تبریز اتفاق افتاد.
وی اظهار داشت: در ابتدای سال کمبود مواد اولیه داشتیم و درحالحاضر با گرانی مواد اولیه روبهرو هستیم. بین مهر تا آذر امسال بازار کفش تبریز خیلی خوب بود و صادرات زیادی به کشورهای عراق، افغانستان و جمهوری آذربایجان داشتیم اما پس از اینکه نرخ دلار پایین آمد، ۷۵درصد مشتریان خارجی که در این مدت از ما خرید میکردند، خریدشان را متوقف کردند. وی بیان کرد: این اتفاق به این دلیل رخ داده که زمانی که دلار در ایران گرانتر بود، نرخ کفشهای ایرانی برای کشورهای منطقه بسیار ارزان تمام میشد. از این جهت اقدام به خرید کفشهای ایرانی میکردند اما درحالحاضر با کاهش نرخ دلار، نرخ کفش ایرانی که با مواد اولیه گران تولید میشود برای کشورهای دیگر بهصرفه نیست. به بیان دیگر میتوان گفت با کاهش نرخ دلار، هم نرخ مواد اولیه کاهش پیدا نکرد و هم صادرات از رونق افتاد.
جباریانفامخاطر نشان کرد: ما همان زمان تولید میکردیم و به کشورهای همسایه میفروختیم. در آن زمان هم تولید گران تمام میشد اما در فروش به کشورهای همسایه هم آنها سود میکردند و هم تولیدکنندگان تبریزی به سودی منطقی میرسیدند.
وی افزود: درحالحاضر تمامی مواد اولیه کفشهای دستدوز و ماشینی چرم و غیرچرم از جمله چسب، مواد پییو و چرم گران هستند و برخی از آنها در طول سال ۹۷، تا ۳ برابر افزایش نرخ داشتهاند. بیش از ۵۰درصد مواد اولیه کفش وارداتی است. چرم داخلی است اما مواد اولیه آن وارداتی است و به همین علت چرم ۲ تا ۳برابر گران شده است.
وی بیان داشت: نرخ کفش بالا رفته و قدرت مردم کاهش یافته و همین موجب رکود شده است. در چند ماه گذشته وزارت صنعت، معدن و تجارت و شخص وزیر (رضا رحمانی) که اشراف کامل به حوزه کفش دارد، تلاشهای زیادی برای رفع مشکلات کفاشان کردهاند و مشکل کمبود مواد اولیه را برطرف کردند. سال پیش نرخ دلار ۳۷۰۰تومان بود. درحالحاضر دولت به صنعت کفش ارز نیما میدهد. نرخ ارز نیما نسبت به دلار ۳۷۰۰تومانی حدود ۳برابر است. دولت نمیتواند ارز ۴۲۰۰تومانی به کفش اختصاص دهد چراکه این ارز را باید برای کالاهای اساسی هزینه کند و نرخ ارز نیما هم در شرایط فعلی نمیتواند پایینتر بیاید. به این دلیل نرخ مواد اولیه کفش بالا است. البته برخی از مواد اولیه بهدلیل کسادی بازار تا حدودی ارزانتر از قبل شده اما باز هم گران است. بهعنوان نمونه، چرم گاوی و مواد پییو ۵تا ۱۰درصد ارزان شدهاند. وی گفت: اگر توان خرید مردم بالا برود، صنف و صنعت کفش هم از رکود خارج خواهد شد و مشکلاتی که وجود دارد، رفع میشود.
برای عضویت در خبرنامه پیامکی، اطلاعات خود را وارد کنید
از مسئولین محترم استان که وعده های آنان در این ستون پیگیری گردیده خواهشمند است توضیحات خود را در خصوص علل عدم تحقق وعده های داده شده جهت اطلاع شهروندان محترم و تنویر افکار عمومی به دفتر روزنامه ساقی ارسال فرمایند.
دیدگاه بگذارید