آذربایجان شرقی رتبه ۲۷ استانهای امن برای سرمایه گذاری را در بین ۳۱ استان کسب کرد.
بر اساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در بهار ۱۴۰۳ آذربایجان شرقی بر اساس شاخصهای میزان حمایت مسوولان استانی از داوطلبان سرمایه گذاری، عمل مسئولان ملی به وعده های داده شده و ثبات یا قابل پیش بینی بودن تصمیمات مسوولان استانی این رتبه به استانها اختصاص یافته است.
بنابراین گزارش در نماگرهای عملکرد دولت، ثبات اقتصاد کلان، تعریف و تضمین حقوق مالکیت، فرهنگ وفای به عهد و صداقت به درستی، شفافیت و سلامت اداری، ثبات و پیش بینی پذیرای مقررات و رویه های اجرایی و مصونیت جان و مال از تعرض بررسی های کامل از استان ها به عمل آمده که بر اساس این بررسی ها استانهای کهگیلویه و بویراحمد، تهران، چهارمحال و بختیاری، ایلام و آذربایجان شرقی نامناسبترین و هرمزگان، گلستان، خراسان شمالی، کرمان و خراسان جنوبی مناسبترین وضعیت را از دیدگاه فعالان کسب و کار و از منظر امنیت سرمایه گذاری در بهار سال ۱۴۰۳ کسب کرده اند.
در همین رابطه عریضه ای خطاب به استاندار جدید آذربایجان شرقی تقدیم می گردد :
آقای استاندار سلام . بدون مقدمه به اصل مطلب می رویم و مطلب خود را این گونه آغاز می کنیم.
با روی کار آمدن دولت پزشکیان، فرصت تاریخی استان برای جبران عقب ماندگی های بسیار فرا رسیده است و اگر عزم جدی در بین مدیران وجود داشته باشد رسیدن به مقصود دور از دسترس نیست. مدیران استان دچار روزمرگی شده اند و پروژه های نیمه تمام آذربایجان شرقی و تبریز بیش از اینکه به دلایل کمبود منابع مالی باشد، محصول مدیریت ضعیف و ناکارآمد است. لذا جبران عقب ماندگی های تاریخی استان به مدیران با انگیزه و قوی نیاز دارد و انتصاب مدیران باانگیزه، پر انرژی، توانمند و پیگیر نیز برای برون رفت از وضعیت فعلی کمک بسیار خواهد کرد. هر مدیری که منصوب می شود باید پروژه بزرگی را در دست بگیرد و برای به نتیجه رساندن آن اقدام فوری نماید و با شناسایی موانع پیش رو و تعامل جدی با مدیران عالی کشوری از جمله وزرا و معاونین نسبت به رفع موانع و حل مشکلات اقدام سریع به عمل آورند و از این فرصت تاریخی نهایت بهره برداری صورت گیرد.
مسیر توسعه در هیچ کشوری هموار نبوده و نیست ولی از یک اصل پیروی میکند و آن تلاش مداوم برای حذف موانع موجود می باشد. فرصت تاریخی آذربایجان نیازمند مدیران با انگیزه و توانمند است و اگر همین مسیر فعلی را طی کنیم راه به جایی نخواهیم برد. انباشت مشکلات و مسائل حل نشده باعث رکود پروژه ها در استان شده است و بی انگیزگی مدیران نیز به عقب ماندگی استان کمک کرده است، اگر توسعه میخواهیم باید با احصاء مشکلات موجود در توسعه، در جهت رفع و مانع زدایی حرکت کنیم.
مردم استان از شما انتظار جبران عقب ماندگی های تاریخی را دارند. با انتخاب دکتر پزشکیان به عنوان رئیس جمهور این انتظار در مردم بوجود آمده است که نگاه ویژه ای به شهر خود داشته باشد و شما به عنوان نماینده دولت در استان مهمترین وظیفه را در این خصوص دارید تا انتظارات مردم از رییس جمهور را برآورده سازید. امروز هیچ قصور و تقصیری برای توسعه آذربایجان شرقی و تبریز پذیرفته نیست و مهمترین وظیفه شما علاوه بر جبران عقب ماندگی های تاریخی جذب سرمایه گذاری های کلان دولتی و خصوصی به جای جای استان می باشد. امری که در سالهای گذشته و حتی سالیان قبل تر محقق نشده است.
انکار واقعیت ها و مغرضانه خواندن گزارش های رسمی نهادها و مراکز رسمی علاج حل مشکلات استان نیست.
آقای استانداربرخی مدیران برای پاک کردن صورت مسئله و در جلسات رسمی در حضور شما به انکار واقعیات و مغرضانه بودن گزارش های مراکز و نهادهای رسمی در خصوص رتبه های ضعیف استان برآمده اند تا کم کاری های خود را کتمان کنند و این در حالی است همین مراکز و نهادها در سالهای قبل وضعیت استان ما را بهتر ازاین گزارش کرده اند.
این گونه برخورد با واقعیت ها مشکلات استان ما را حل نمی کند، بهتر است واقع بین باشیم و به مشکلات استان واقع بینانه نگاه کنیم اگر قرار است که خود را به تراز استانهای هم تراز نزدیکتر کنیم باید به جای انکار مشکلات و مغرضانه خواندن گزارشات مراکز و نهادهای رسمی در خصوص واقعیت ها و مشکلات استان، جدی تر وارد میدان حل مشکلات شویم و افراد با روحیه و تازه نفس را به میدان بیاوریم.بهانه آوردن و انکار واقعیات مشکلات ما را نه تنها حل نمی کند بلکه با پاک کردن صورت مسئله و ندیدن مسائل استان بیش از پیش از استانهای هم تراز فاصله می گیریم. در فرصت تاریخی امروز برای استان ما زمان انکار و کتمان مسائل و مشکلات نیست اتفاقا برعکس امروز فرصت تاریخی برای توسعه استان ما فرا رسیده است و باید قدر فرصت بدست آمده را بدانیم باید مشکلات را با صدای بلند فریاد بزنیم و از مسوولان عالی کشور درخواست کنیم نسبت به حل و فصل آن به استان کمک کنند و با انتخاب بهترین مدیران به جنگ مشکلات استان برویم. انکار واقعیت ها مشکلات استان ما را حل نمی کنند.
آذربایجان شرقی نیازمند زیرساختهای جدید و قوی برای سرمایه گذاری است.
مهمترین اولویت برای تصمیم گیری در سرمایه گذاری بعد از امنیت سرمایه گذاری، فراهم بودن زیرساختهای لازم است. با توجه به اینکه در زیرساختهای سرمایه گذاری از جمله در تامین آب، برق و انرژی مورد نیاز سرمایه گذاران مشکلات زیادی داریم و اگر بتوانیم این مشکلات را حل کنیم میتوان امیدوار به جذب منابع و سرمایه گذاری جدید باشیم. اگر زیرساخت ها فراهم نباشد نباید انتظار حضور سرمایه گذاران را داشته باشیم. تامین زیرساخت های مورد نیاز برای فعالیت سرمایه گذاران باید جدی گرفته شود و در اولویت مدیران استان قرار گیرد.
با توجه به اینکه بیش از ۹۰ درصد صنایع استان در دست بخش خصوصی است لذا برای جبران عقب ماندگی های تاریخی تنها با بخش خصوصی نمی توان آنرا جبران نمود و استان را به توسعه رساند. دولت نیز باید پای کار بیاید و بخش خصوصی را حمایت کند اگرچه سرمایه گذاری بخش خصوصی اهمیت و نقش زیادی در توسعه دارد اما سرمایه گذاری های دولتی در زیرساختها و صنایع پایه لازمه گسترش و سرمایه گذاری بخش خصوصی است و اگر حمایت های دولتی نباشد هیچ اتفاق خاصی نمی افتد.
در پایان لازم است گفته شود که آقای استاندار کار سختی پیش رو ندارید با رئیس جمهور و نمایندگان همراه هستید ولی اگر مدیران همراه و هماهنگ و کتمان کننده واقعیت ها در کنارتان باشند راه به جایی نخواهید برد و کارتان سخت خواهد شد./ امضاء محفوظ: یک کارشناس ارشد امور اقتصاد و دارایی استان
پست های مرتبط
تهران به استقبال احیای ربع رشیدی تبریز رفت
وضعیت اسفناک مقبره الشعراء نماد بی کفایتی مدیریتی در تبریزِ ما
کشتار بی رحمانه سگهای پرسهزن ما را به سوی بحران هاری میبرد