تصمیم قابل تامل سازمان صداوسیما درباره کارمندان خود !

دکتر جلال معالی

اواخر سال ۱۳۸۶ و اوایل سال۱۳۸۷ ، در زمان ریاست وقت سازمان صدا وسیما ،قانونی توسط ریاست و معاونت اداری مالی و احتمالا با سایر معاونین و مدیران وقت تصویب شد که منبعد کارمندان حق الزحمه ای سازمان ،قرارداد تامین اجتماعی شوند و بعد از مدتی هم که طبق قوانین مدوّن سازمان ،رسمی شدند،به نام رسمی تامین اجتماعی باشند و اینچنین هم شد و از سال ۱۳۸۷ به بعد در ساماندهی کارکنان حق الزحمه وشرکتی سازمان (که بنای این نوع کارکرد شرکتی هم در همان ایام گذاشته شد) منبعد تحت پوشش تامین اجتماعی شدند و از همان زمان ،دو دَستِگی به طور علنی در سازمان صدا وسیما مشهود گردید .
جالب اینکه این دو دَستِگی ، به نوعی تحقیر آمیز بود.فارغ التحصیلان دانشگاه صدا وسیما ،رسمی خود سازمان شدند و دیگران که غیر از این طریق وارد خود سازمان شده بودند ،در زمان ساماندهی ،می بایست تحت شرایط تامین اجتماعی خدمت کنند.
کارکنان رسمی خود سازمان صداوسیما باید با بیست وپنج سال خدمت بازنشسته شوند ،اما کارکنان مشمول تامین اجتماعی با سی سال به افتخار بازنشستگی نائل آیند.
اما کارمندان تامین اجتماعی سازمان صدا وسیما ،تنها تفاوت با رسمی های خود سازمان را فقط و فقط در نوع بیمه می دانستند ولاغیر و چون هنوز از کارکنان مشمول تامین اجتماعی ، بازنشسته نشده بودند ،هیچکدام از کارمندان نمی دانستندکه بعد از بازنشستگی توسط تامین اجتماعی تازه مصائب دیگری سَر باز خواهد کرد و از همان لحظه حکم بازنشستگی از تامین اجتماعی، سازمان صدا وسیما هیچ نوع تعهدی نسبت به این نوع از کارکنان را برعهده نخواهد گرفت واین زمانی آشکار شد که عده ای انگشت شمار از کارکنان سازمان صدا وسیما که از قبل در ادارات یا مکان های دیگر بیمه داشتند و اکنون با احتساب کارکرد قبلی و فعلی شان ،سی سال خدمتشان تمام شده و یا از نظر سِنّی بالای شصت سال و در مرحله بازنشستگی بودند اولاً ،بیمه تامین اجتماعی ،حقوق پرداختی این کارکنان را با در نظر گرفتن میانگین دو سال آخر دریافتی ای که دارای کسور بازنشستگی بوده، پرداخت خواهد کرد، یعنی اینکه ،اگر در این دوسال،کارمند فلک زده ،حالا کسری کار در ماه های گذشته داشته ( به هر دلیلی ) در این میانگین دو سال ،در حقوقش به شدت تاثیر گذار خواهد بود.
اما مورد بسیار مهم دیگر اینکه تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی کارمند سازمان صداوسیما در نحوه پرداخت حقوق مستمری برای تامین اجتماعی مهم نیست، یعنی محاسبه نمی شود.یعنی مدرک تحصیلی اهمیتی ندارد. “می خواست درس نخواند”.
کارمندی که سالها زحمت کشیده و از نان زن و بچه خودکم کرده و با هزاران گرفتاری، درس خوانده تا اندکی به حقوقش اضافه گردد و مدرک فوق لیسانس مرتبط با شغلش را گرفته ،یا اصلا دکتری دارد ، دیگر این مدرک فقط به درد قاب گرفتن و به دیوار زدن در خانه را می خورد و لا غیر ، یعنی به زبان ساده ، هیچ به هیچ .چندر غاز به حساب بازنشسته خواهد زد ،آنهم با احتساب حرف اول نام وتمام.
نکته جالب دیگری که بعد از بازنشستگی از تامین اجتماعی صداوسیما مشخص می شود این است که ظاهرا برای سازمان هیچ اهمیتی ندارد که این شخص کارمند خودش بوده ،چرا که حتی از ارائه یک کارت شناسایی بازنشستگی در سازمان صدا وسیما را هم خودداری می کند،حال اگر برای بازنشسته ای در اداره ای ،بانکی و.. نیاز به ارائه کارت شناسایی معتبر شغلی محل کار و خدمت خود باشد ،هیچ مدرکی دال بر اینکه این بنده خدا زمانی کارمند جایی مانند صداوسیما بوده را ندارد که ارائه دهد! سالها کجا جان کنده؟
کارمندی که بازنشسته تامین اجتماعی می شود ، در آنی و لحظه ای بلافاصله پرونده شخصی اش ، در سایت بسته می شود، تا دیگر نتواند از هیچ امکانات رفاهی سازمان استفاده نماید ولو زائر سرا در مشهد مقدس ، خرید از فروشگاه هایی که با سازمان یا مراکز صدا وسیما در استانها قرار داد دارند ،انگار این شخص سالها در این سازمان نبوده و وجود خارجی نداشته است !
از همه مهم تر اینکه ، سازمان تحت هیچ شرایطی از جانبازان و ایثارگرانی که جوانی وسلامتی خود را برای دفاع از وطن ،پیشکش این خاک مقدس کرده اند را نیز در همین رده تامین اجتماعی قرار داده و از رسمی شدن در خود سازمان جلوگیری نموده است این در حالی است که بارها مقام معظم رهبری در بیانات مبسوط خود نسبت به تکریم و رعایت حال این عزیزان جانباز تاکید فراوان نموده اند.
متاسفانه ،مسئولین امر سازمان تا کنون نسبت به رفع اینگونه موارد برای کارمندانی که عُمر و سالهای جوانی خود را در سازمان سپری کرده اند و از استرس فراوان شغلی دچار بیماری های زمینه ای و مزمن شده اند ، نکرده و نمی کند تا اینان در رفاه باشند.
این دو دَستِگی ،رسمی سازمان و تامین اجتماعی در شان کارمندان زحمتکش و خدوم سازمان صدا وسیما نبوده و نیست . همین.

About Author