آذربایجان آماده برگزاری انتخابات!

سرپرست استانداری آذربایجان‌شرقی از آمادگی کامل استان برای برگزاری انتخابات خبر داد و گفت: صندوق‌های رای، دستگاه‌های احراز هویت، تعرفه و تمامی اقلام مورد نیاز به شعب اخذ رای سراسر استان ارسال شده است.
تراب محمدی عصر امروز، ششم تیرماه در نشست خبری به فرآیند انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اشاره و اظهار کرد: مطابق با قانون ۱۳۱ اساسی، در صورت بروز هر گونه اتفاق از جمله مرگ، شهادت و عزل باید ظرف ۵۰ روز رییس جمهور جدید انتخاب شود.وی ادامه داد: طبق ماده شش و هفت قانون اساسی، نظام جمهوری اسلامی از طریق انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری توسط مردم اداره می‌شود و در این راستا بعد از انقلاب اسلامی بیش از ۴۰ انتخابات مختلف برگزار شده است. سرپرست استانداری آذربایجان‌شرقی از آمادگی کامل استان برای برگزاری انتخابات خبر داد و افزود: صندوق‌های رای، دستگاه‌های احراز هویت، تعرفه و تمامی اقلام مورد نیاز به شعب اخذ رای سراسر استان ارسال شده است.
محمدی تصریح کرد: با توجه شهادت رییس جمهور، آیت الله شهید رییسی چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری حدود یک سال زودتر از موعد مقرر برگزار خواهد شد که وزیر کشور بلافاصله بعد از این حادثه، دستور تشکیل ستادهای انتخاباتی استانی را صادر کرد تا فرآیند اجرایی شروع شود. وی شرکت در انتخابات را به منزله اعتقاد به اصل نظام جمهوری اسلامی دانست و متذکر شد: مردم ایران اسلامی در تمامی انتخابات، مشارکت پرشوری داشته‌اند که از میانگین مشارکتی کشورهای دنیا بالاست.محمدی ضمن اشاره به موارد تخلف انتخاباتی، تحریک گسل‌های قومیتی را تخلف انتخاباتی دانست و گفت: هر یک از نامزدهای انتخاباتی اگر از محکومان امنیتی و مواد مخدر را در ستادهای انتخاباتی استفاده کنند تخلف کرده‌اند. همچنین در صورت استفاده از مکان‌های سرباز و بدون حصار از لحاظ امنیتی دچار تخلف شده‌اند و هر کاندیدای ریاست جمهوری در له و علیه از امکانات و تجهیزات دولتی بهره‌مند شود متخلف هست و در این راستا به تمام مجریان دولتی اعم از فرمانداران، بخشداران و شهرداران دستور داده‌ایم تا سوگیری بر له یا علیه کاندیداها نداشته باشند.
سرپرست استانداری آذربایجان‌شرقی ضمن تاکید بر اطلاع‌رسانی و برخورد با متخلفان انتخاباتی توسط اصحاب رسانه، از مشارکت بیش از ۵۰ هزار نفر در فرآینداجرایی انتخابات استان خبر داد و گفت: ما درصدد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری به صورت الکترونیکی بودیم که با توجه به تعداد شعب اخذ رای و مدت زمان باقی‌مانده برای انتخابات، این امر تحقق نیافت. وی به تبیین ویژگی‌های شخصیتی شهید جمهور تاکید کرد و یادآور شد: برای گرامیداشت چهلم شهدای خدمت در تمام شهر های ۷۶ گانه و روستاهای بزرگ استان و در راستای تبیین دستاوردهای ۳۳ ماهه دولت سیزدهم، کارآمدی، مردمی، خدمت جهادی، خستگی ناپذیری، فسادستیزی و تلاش برای رفع مشکل محرومان و مستضعفان آیت الله شهید رییسی برنامه‌های مختلفی تا ۱۵ تیرماه برگزار خواهد شد. سرپرست استانداری آذربایجان‌شرقی، برنامه‌های گرامی‌داشت چهلم شهدای خدمت را تشریح کرد و تصریح کرد: فردا هفتم تیرماه مراسم گرامی‌داشت چهلم شهدای خدمت با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین منتظری رییس دیوان عالی کشور از ساعت ۱۰الی۱۲ در مصلی اعظم امام خمینی(ره) و همچنین مراسم چهلم شهید مالک رحمتی از ساعت ۱۷ تا ۱۹ در شهرستان مراغه ‌برگزار خواهد شد.
حسن حقیقیان، مدیر کل امور سیاسی استانداری نیز در این نشست به تشریح آمار و ارقام شعب اخذ رای استان پرداخت و افزود: در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ۵۰ حوزه انتخابیه در سطح آذربایجان‌شرقی داریم که فرمانداران و بخش‌داران بعنوان روسای هیات‌های اجرایی در شهرستان‌ها و بخش‌های استان انجام وظیفه خواهند کرد.وی ادامه داد: ۳۱۶۳ شعبه انتخابیه که از این تعداد ۲۴۲۹ شعب اخذ رای ثابت و ۷۳۴ شعب اخذ رای سیار،۱۵۸۹ شعب اخذ رای ثابت شهری، ۳۵ شعبه رای سیار شهری، ۸۴۰. شعبه اخذ رای ثابت روستایی و ۶۹۹ شعبه رای سیار روستایی در سطح استان داریم.حقیقیان، دلیل کاهش صندوق‌های اخذ رای نسبت به انتخابات مجلس را بدلیل شرایط مساعد جوی، مسیر دسترسی به شهر و روستاها همچنین عدم برگزاری همزمان با انتخابات شوراهای شهر و روستاها عنوان کرد و بیان داشت: تعداد افراد واجد شرایط رای دهی هنوز از سوی اداره ثبت و احوال استان اعلام نشده است.

حقیقیان خاطرنشان کرد: با توجه به اصلاح ماده ۱۹ انتخابات مجلس شورای اسلامی مردم با دو مدرک هویتی کارت ملی یا شناسنامه می‌توانند رای بدهند و اخذ اثر انگشت در برگه تعرفه الزامی است.وی آرای باطله و صحیح را تشریح کرد و گفت: اگر در برگ رای نام بیش از یک نامزد انتخاباتی، در پشت کاغذ رای و خارج از کادر همچنین نام یک کاندید با نام‌خانوادگی کاندیدای دیگر نوشته شده باشد، این رای به عنوان آرای ماخوذه ولی باطل محسوب خواهد شد و همچنین اگر در برگ رای تنها نام و یا نام خانوادگی کاندیدا نوشته شود با توجه به عدم تکراری بودن اسامی نامزدهای انتخاباتی این رای صحیح است و اگر نام و نام‌خانوادگی با شناسه کاندیدای دیگر نوشته شود، نام و نام‌خانوادگی مبنای رای خواهد بود.

About Author