علی رغم تبلیغات گسترده در یک سال اخیر/ رتبه ۱۳ برای تبریز !

اختصاصی ساقی آذربایجان/ وحید خدادادی/ “ارتباطات و فناوری اطلاعات، لازمه‌ اصلی زیست اجتماعی در دنیای امروز است و بدون آن، اجتماعی بودن مفهومی نخواهد داشت”. این جمله را مدیر کل جوان ارتباطات و فن آوری اطلاعات در قالب نشست خبری خود با اصحاب رسانه به بهانه هفته ارتباطات بیان کرد. وی با اشاره به اهمیت ارتباطات و فن آوری های دیجیتال در عصر مدرن و تکالیف برنامه هفتم توسعه گفت: بر اساس این برنامه، تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار باید به اینترنت پرسرعت متصل شوند و در این راستا از سال ۱۴۰۰ پروژه اتصال روستاهای استان به شبکه اینترنت آغاز شده است و بر اساس هدف‌گذاری‌ها، تا پایان برنامه هفتم توسعه، یک هزار و ۲۸ روستا باید تحت پوشش قرار گیرند.
مجتبی امانی در این نشست با اشاره به اهمیت اصل ارتباطات در دنیای مدرن و وظایف اصلی این اداره کل در اجرای عدالت برخورداری از این تکنولوژی ها در استان به اصحاب رسانه گفت: تعداد پورت‌های فعال تلفن ثابت در استان به یک میلیون و ۵۴۰ هزار رسیده و تعداد سیم‌کارت‌های فعال نیز ۶ میلیون و ۹۸۰ هزار عدد است.
اما بخش مهم سخنان وی مربوط به بحث فیبر نوری بود که بخشی از پرسش های ما هم به این حوزه مربوط می شد. با توجه به هیاهوهای رسانه ای آقایان در بحث توسعه فیبرنوری در تبریز این مسئله را مطرح کردیم که طبق ابلاغیه وزارت کشور دو شرکت که طرف قرارداد شهرداری نیز جزو آنها نیست، مکلف بودند تا با نظارت این اداره کل این پروژه را در تبریز انجام دهند و این در حالی است که نهاد مدیریت شهری بدون عنایت و تمکین به ابلاغیه وزارت کشور بعنوان مقام بالادستی راسا با شرکت ثالثی در این رابطه عقد قرارداد کرد و همین امر اختلاف نظر و کشمکش هایی را میان شهرداری تبریز و اداره کل ارتباطات به وجود آورد که نهایتا به تفاهم نامه ای در این رابطه منجر گردید و طبق گفته های مدیر کل ارتباطات که فایل تصویری آن موجود است، این اقدام برخلاف یک کلاغ چهل کلاغ کردن دارودسته گوبلز، تنها عایدی اش اجرای این پروژه با تاخیر یکساله بوده است.
در این رابطه امانی گفت: فیبر نوری یکی از سه پروژه کلان وزارت ارتباطات است که در سطح کشور بین ۱۰ شرکت تقسیم شده و درآذربایجان شرقی نیز شرکت‌هایی متعهد به اجرای آن بودند اما با توجه به رویه ای که شهرداری تبریز در پیش گرفت و باعث شد تا پروژه یک سال دیرتر آغاز شود، امروز در رتبه ۱۳ کشوری قرار داریم و هنوز رضایت‌بخش نیست!
در بخش دیگری از سوالات با اشاره به بحث ادامه روند فیلترینگ و قول های جدی شخص رئیس جمهور محترم در این رابطه جویا شدیم که آیا کورسویی در این رابطه وجود دارد که قرار شد تا این موضوع از شخص وزیر محترم در جریان سفر آتی شان به تبریز پیگیری شود.
مورد بعدی هم افت شدید سرعت اینترنت و افزایش تعرفه بسته های اینترنتی بود که بعنوان زبان گویای مردم و طبق وظایف رسانه ای خود این گلایه ها را هم به گوش مسئولان امر رساندیم و تاکید کردیم که با توجه به هچوم بی امان تکنولوژی به زندگی روزمره مردم، افت کیفیت و افزایش قیمت مصداق آزار و اذیت روانی مردم است و بهتر است مسئولان در اصرار بر ادامه آن تجدید نظر کنند.
در پایان، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان شرقی در رابطه با خبر اخیر وزارت ارتباطات و شخص وزیر محترم در موضوع استفاده از اینترنت ۵g و اینکه آیا این امکان در آذربایجان شرقی و بالاخص در کلانشهر تبریز نیز وجود دارد یا نه به خبرنگاران گفت: اکنون تعداد ۳۹ سایت ۵G ایرانسل و ۲۰ سایت ۵G همراه اول در تبریز فعال هستند و گیرنده هایی که مجهز به این تکنولوژی هستند می توانند از آن استفاده کنند. همچنین بجز تبریز برای شهروندان سه شهر مراغه، سهند، مرند نیز این امکان فراهم است

About Author