“مدیران ترک تراکتور “در گفتگو با خبرگزاری آناتولی گفتند: این شرکت در ۹ ماه نخست سال جاری میزان تولید خود را نسبت به دوره مشابه در سال گذشته
۶۰ درصد و صادرات خود را نیز ۲۵درصد افزایش داده است . در ۹ ماه گذشته ۳۵ هزار دستگاه تولید شده است که از این مقدار ۱۱ هزار دستگاه صادر شده
و پیش بینی می شود این میزان صادرات تا پایان سال به ۱۶ هزار دستگاه برسد .
آنان گفته اند : بازار جهانی در حال رشد است و وتقاضای تراکتور در کشورهای اروپایی و آمریکایی افزایش یافته است و تقاضای کشاورزان در این کشورها زیاد است و بیش از ۶۰ درصد صادرات ما در این دو منطقه انجام می گیرد .ترکیه در حال حاضر به ۱۳۰ کشور جهان تراکتور صادر می کند .
مقایسه آمار این شرکت ترکیه ای با میزان تولید تراکتور سازی تبریز گویای یک فاجعه مدیریتی است که حکایت از نقش کم رنگ برند معتبر آذربایجان در بازارهای جهانی دارد بطوری که بر اساس آمار مدیر عامل این کارخانه در اسفند ماه سال ۹۹ تراکتور سازی تبریز تنها ۱۵۰۰ دستگاه صادرات ، آن هم به ۱۵ کشور جهان داشته است .
شرکت تراکتور سازی تبریز در سال ۱۳۴۷ بصورت شرکت سهامی خاص با مشارکت کشور رومانی به منظور تولید انواع تراکتور و ماشین آلات صنعتی در تبریز در زمینی به مساحت ۴۰۰ هکتار تاسیس و از سال ۱۳۴۸ تولید تراکتور های رومانی شروع گردید و از سال ۱۳۵۴ تولید تراکتورهای مذکور به تدریج از رده خارج و تولید تراکتور های MF با مشارکت شرکت مسی فرگوسن انگلستان آغاز گردید و به مرور زمان با بومی سازی تکنولوژی تولید تراکتور ،محصولات شرکت با برند داخلی ATM تولید و روانه ی بازار گردید . این شرکت در سال ۱۳۷۵ به سهامی عام تبدیل و در سال ۱۳۸۷ به بخش خصوصی واگذار گردید و هم اکنون با ظرفیت اسمی ۳۰ هزار دستگاه در سال بعنوان بزرگترین تولید کننده ی تراکتور در سطح خاورمیانه محسوب می گردد .
مقایسه ی عملکرد یکسال اخیر دو شرکت تراکتور سازی تبریز و ترکیه این ضرورت را برای مسئولین کشوری و منطقه ای ایجاب می کند تا با بررسی همه جانبه و آسیب شناسی موضوع و لحاظ مسائلی همچون تحریم ، تکنولوژی، مدیریت و بازاریابی و کیفیت محصولات تولیدی شرکت تراکتور سازی تبریز را به جایگاه شایسته خود باز گردانده و مانع از عقب ماندگی این شرکت مهم و مادر باشند .
پست های مرتبط
مذاکرات فنی ایران و آمریکا از امروز در سوئیس به ریاست کاظم غریب آبادی
ترامپ: ایرانی ها با پول های کسدود شده ذرت، سویا و همه چیزهایی که آنها نیاز دارند از کشاورزان ما خریداری خواهند کرد
پزشکیان: تمام مفاد تفاهمنامه به نفع ماست / نتانیاهو اولین ناراضی مذاکرات است / رهبری اختیار ادامه مذاکرات را به دولت دادهاند