بودجه دستگاه‌های آویزان را قطع کنید!

جمهوری اسلامی در شرح انتظارات بودجه‌ای از رئیس جمهور به حذف اهرم‌های فشار اشاره کرده و نوشته: نقششان، تامین همان هزینه‌های زائد، بی‌ثمر و سربار از طریق خارج کردن آن از جیب مردم و ریختنش به جیب گشاد دستگاه‌های آویزان و بی‌خاصیت است.

مسعود پزشکیان چند روز قبل اشاره‌ای به بی‌فایده بودن برخی پروژه‌های کلان فرهنگی داشت. غلامحسین کرباسچی نیز در توییتی به او یادآور شد که سخنرانی کافی نیست و انتظار می‌رود که در همین اولین بودجه‌ای که دولت ارائه می‌کند، بودجه‌های مربوطه قطع شود.

روزنامه جمهوری اسلامی هم در سرمقاله امروز خود همین درخواست را دارد. این روزنامه با تاکید بر اینکه «نمی‌توان از رئیس دولت انتظار داشت رهنمود نهج‌البلاغه را به زبان بیاورد، ولی در عمل کاری انجام ندهد» نوشته: «اولین و مهم‌ترین کاری که از رئیس جمهور پزشکیان انتظار می‌رود انجام دهد پالایش لایحه بودجه کل کشور از هزینه‌های زائد، بی‌ثمر و سربار زندگی مردم است. کار دیگری که با لایحه بودجه می‌توان انجام داد، حذف اهرم‌های فشار است که نقششان، تامین همان هزینه‌های زائد، بی‌ثمر و سربار از طریق خارج کردن آن از جیب مردم و ریختنش به جیب گشاد دستگاه‌های آویزان و بی‌خاصیت است.»
«جمهوری اسلامی» با اشاره به شروع برخی مسائل در دولت احمدی‌نژاد نوشته: «دستگاه‌های آویزان از دولت‌های نهم و دهم اختراع شدند و متاسفانه دولت‌های یازدهم تا سیزدهم نیز آن را ادامه دادند. این دستگاه‌ها به نام کار فرهنگی بودجه‌های کلانی دریافت کردند، ولی با اینکه حدود ۲۰ سال از آن تغذیه کردند، نه‌تن‌ها خدمتی به فرهنگ نشد بلکه مشکلات فرهنگی افزایش یافت و فاصله مردم از مبانی اخلاقی، دینی و فرهنگی بیشتر شد.»
این روزنامه در ادامه آورده است: «خسران بزرگ دیگری که از رهگذر تزریق بودجه عمومی و بیت‌المال به دستگاه‌های آویزان به بار آمد، دولتی شدن فرهنگ و دین و اخلاق بود. دولتی شدن از این نظر برای دین و فرهنگ و اخلاق خطرناک است که این بخش‌های معنوی دچار وابستگی می‌شوند و کارکرد اصلی خود را از دست می‌دهند. کارکرد اصلی دین و فرهنگ و اخلاق اینست که بر حکمرانی نظارت کنند و مانع انحراف حکمرانان از مسیر عدل و انصاف و صداقت و خدمت به مردم شوند. وقتی متولیان دین و فرهنگ و اخلاق، با ارتزاق از بودجه دولتی دچار وابستگی شوند، وامدار حکمرانان خواهند بود و در آن صورت امکان نظارت کردن، هشدار دادن و ممانعت از انحراف را از دست خواهند داد و حتی توجیه‌گر انحرافات حکمرانان خواهند شد. آن‌ها فقط وقتی می‌توانند به وظایف ذاتی خود عمل کنند که به دولت آویزان نباشند و با تکیه بر استقلال خود، حرف خدا و بندگان خدا را مطرح کنند، زبان مردم باشند و پشتوانه مردمی داشته باشند. مردم، هنگامی که ببینند متولیان دین، فرهنگ و اخلاق جامعه، زبان آن‌ها هستند و تلاش برای جلوگیری از انحراف حکمرانان را دستور اصلی کار خود می‌دانند، بودجه، نیرو و امکانات موردنیازشان را فراهم می‌کنند تا از هر نظر بی‌نیاز باشند و بتوانند به بهترین وجه از عهده وظایف ذاتی خود برآیند.»
«جمهوری اسلامی» در ادامه به پزشکیان یادآور شده که دیگر یک نماینده مجلس نیست و جایگاهش و انتظاری که از او می‌رود، تغییر کرده است، از همین رو نوشته: «شما آقای رئیس جمهور، اکنون که وقت عمل است و دستور تهیه لایحه بودجه کل کشور را به دستگاه‌های دولتی داده‌اید، با دقت و وسواس نظارت کنید این لایحه از هزینه‌های زائد، بی‌ثمر و سربار پالایش شود و با این اقدام خداپسندانه، اهرم‌های فشار را از زندگی و معیشت مردم بردارید. مطمئن باشید این اقدام شما خدمت بزرگی هم به دین، فرهنگ و اخلاق خواهد بود.»

About Author