تحویل هر ۳ روز یک مدرسه در آذربایجان‌شرقی

فرهاد فرهودی، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌شرقی امروز در نشست خبری خود به مناسبت بازگشایی مدارس و تحویل پروژه‌های عمرانی آموزش و پرورش اظهار داشت: امسال یک مهر باشکوهی را در استان خواهیم داشت زیرا به همت دولت و تلاش همکاران در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۳ هر سه روز یک مدرسه و یا به عبارتی هر روز کاری دو کلاس درس را تحویل خواهیم داد. وی خاطرنشان کرد: ۶۱ پروژه آموزشی در قالب ۳۱۶ کلاس درس با اعتبار ۶۵۰ میلیارد تومان احداث شده و تقدیم دانش‌آموزان شده است. مدیرکل نوسازی مدارس استان توضیح داد: از این اعتبار ۱۵۰ میلیارد تومان توسط خیرین جذب شده است و ۵۰۰ میلیارد تومان نیز توسط دولت تامین شده است. وی بیان داشت: ما طرح ۵۱۲ پروژه نیمه تمام در استان داشتیم که طبق گزارشات اخیر امروز مفتخر هستیم تا مهرماه سال ۱۴۰۳ در حدود ۳۳۳ کلاس درس افتتاح خواهد شد و مابقی طرف ۱۸ ماهه آینده تحویل داده می‌شود. فرهودی گفت: جشنواره خیرین مدرسه‌ساز در ۲۶ مهرماه سال جاری برگزار خواهد شد به طوری که امسال ۵ جشنواره نیز قبل از جشنواره اصلی، در شهرستان‌ها اعم از میانه، مرند، بناب، مراغه برگزار خواهد شد. وی ابراز کرد: ۲۶ مهرماه مدرسه کریم آذربایجان نیز به‌صورت کامل مورد افتتاح قرار خواهد گرفت؛ این مدرسه تماماً دولتی است و هدیه دولت به خیر بزرگوار آقای کریم مردانی آذر است. مدیرکل نوسازی مدارس استان با قدردانی از تمام خیرین حقیقی و حقوقی، متذکر شد: این عزیزان با دلی پاک و روحی بلند و تفکری عمیق پا به عرصه مدرسه‌سازی گذاشتند و همیشه در کنار دولت بودند.

اجرای طرح عجمیان در مدارس و جذب ۹۶۰ میلیارد تومانی کمک خیران مدرسه‌ساز

وی یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ در حدود ۹۲۴ میلیارد تومان تعهد خیری اخذ کردیم و در ۶ ماهه اخیر این عدد به ۹۶۰ میلیارد تومان رسیده است. فرهودی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ برای اولین بار سرانه دانش‌آموزی از میانگین سرانه دانش‌آموزی کشور فراتر رفت، گفت: این رقم همیشه کمتر بود ولی در حال حاضر ۵٫۶۱ مترمربع برای هر دانش‌آموز شده است. وی گفت: در عرض یکسال ۱۱۵ میلیارد تومان تجهیزات مدارس خریدار شده است که همگی با رویکرد توجه ویژه به مناطق محروم و هنرستان‌ها بوده است. مدیرکل نوسازی مدارس ادامه داد: برای هنرستان‌ها ۱۱ دستگاه سی ان سی خریداری شده است که ۹ مورد از آنها بین هنسرستان‌ها توزیع شده است. وی با اشاره بر اجرای طرح شهید عجمیان یادآور شد: این یک طرح مشارکتی است و البته در این طرح صفر تا صد بر عهده نوسازی مدارس نیست بلکه گروه‌های جهادی و خیرین و انجمن‌های اولیا و مربیان نیز مشارکت دارند. فرهودی افزود: حدود ۳۸ میلیارد تومان برای بهسازی و شاداب‌سازی مدارس در طرح عجمیان در نظر گرفته است و در حال حاضر یک هزار و ۱۰۰ مدرسه تحت پوشش این طرح در استان هستند. وی اذعان داشت: رویکرد طرح عجمیان، یافتن نقاط ضعف مدارس بود از این‌رو ۳۰ درصد از هزینه برای سرویس‌های بهداشتی در مناطق محروم و کم برخوردار هزینه شد همچنین تعمیر مدارس، احداث سرویس بهداشتی تعمیر سرویس بهداشتی، آسفالت مدرسه، شاداب‌سازی و رنگ‌آمیزی دیوارهای داخلی ساختمان جز اولویت‌های ما بود. مدیرکل نوسازی مدارس استان افزود: دولت برای طرح عجمیان ۱۶۲ میلیارد تومان اختصاص داده است.

تبدیل ۶۱ مدرسه مشمول کانکسی به مدارس ایمن و آجری

وی خاطرنشان کرد: از میان یک‌هزار و ۱۰۰ مدرسه طرح عجمیان در ۵۶۰ مدرسه به اتمام رسیده است و عمدتا در سایر مدارس نیز تا یک مهر به اتمام خواهد رسید. فرهودی متذکر شد: ما بر حسب نیاز مدارس طرح عجمیان را در مدارس اجرا می‌کنیم. وی بیان داشت: ساماندهی مدارس کانکسی در قالب طرح شهیدپناهی اجرا شد به طوری که طبق آمار ۶۶ مدرسه کانکسی مستقل بالای ۱۰ نفر در استان مورد هدف بود که در حال حاضر ۶۱ مدرسه احداث شده و برای دو مورد نیز مشکل معارض داشتیم که با رفع آن مدرسه تا پایان سال به اتمام خواهد رسید ولی برای سه مورد باقیمانده اعم از روستاهای بیگلرکندی چاراویماق، مدرسه میوه رود و قرمزی باغ مشکل جابه‌جایی روستا و کاهش جمعیت و همچنین شیب تند و عدم امکان احداث و رانش منجر شده است تا اقدامی در آن مناطق صورت نگیرد.مدیرکل نوسازی مدارس استان در توضیح بیشتر تصریح کرد: در استان ۳۱۹ مدرسه کانکسی وجود دارد که طبق دستور دولت فقط ساماندهی ۶۶ مدرسه با رعایت ضوابط یعنی حتماً بالای ۱۰ دانش‌آموز داشته باشد، مدنظر است.

اگر روستایی زیرساخت گازی باشد، مدرسه نفت‌سوز نخواهیم داشت

وی ادامه داد: آمادگی کامل داریم تا در صورت وجود زیرساخت‌هایی در روستا، مدارس نفت‌سوز را اصلاح کنیم. فرهودی یادآور شد: سال گذشته برای ۱۷ روستای چاراویماق گازکشی انجام شد که بلافاصله ما نیز سیستم گرمایشی آن مدارس را تغییر دادیم.

About Author