معضل ترافیک در تبریز عامل بی نظمی شهر

اختصاصی ساقی آذربایجان/ وحید خدادادی

کاهش چشمگیر تصادفات جاده‌ای، رضایت ۸۷ درصدی مردم از خدمات پلیس، بهبود وضعیت جرایم اینترنتی و افزایش کشفیات اقتصادی از مهم‌ترین دستاوردهای فراجای آذربایجان شرقی در سال جاری است. این مطالب را رئیس پلیس استان در مراسم تجلیل از خبرنگاران و اصحاب رسانه توسط پلیس فراجا عنوان کرد.

در ابتدای این نشست، فرمانده انتظامی استان با اشاره به برگزاری آیین‌های عزاداری ماه محرم گفت: یکی از باثبات‌ترین و آرام‌ترین دهه‌های محرم را تجربه کردیم و هیچ مورد درگیری گزارش نشد. این موضوع نشان‌دهنده اعتماد و خیال راحت مردم از خادمان خود در مجموعه انتظامی استان است، همچنین علی رغم حاکمیت فضای جنگی در جنگ ۱۲ روزه اخیر، هیچ رکودی در خدمات پلیس وجود نداشت.

اما یکی از مهم ترین چالش های کلانشهر در حوزه مدیریت شهری بحران ترافیک است. موضوعی که حل و فصل آن از عهده یک نهاد و یا دستگاه برنمی آید و نیازمند تدبیر جمعی است. در همین ارتباط سردار محمدی فرمانده انتظامی آذربایجان‌شرقی اظهار داشت: بی انضباطی ترافیکی، نبود پارکینگ کافی و توسعه‌نیافتگی معابر، از مهم‌ترین عوامل بی‌نظمی در شهر تبریز هستند. متأسفانه فرهنگ ترافیکی در تبریز ضعیف است و بی‌نظمی شدیدی در خیابان‌ها مشاهده می‌شود. حتی با وجود نرده‌گذاری در برخی مسیرها، خودروها کنار همان نرده‌ها پارک می‌کنند!

وی افزود: طی سال‌های اخیر، رشد چشمگیر تعداد خودروها و ورود خودرو از استان‌های همجوار، بدون توسعه معابر و خیابان‌های جدید، فشار زیادی بر شبکه ترافیکی شهر وارد کرده است. همچنین کمبود شدید پارکینگ و اجرای پروژه‌های عمرانی فاقد پیوست ترافیکی، از دیگر معضلات اساسی تبریز است. وی به‌عنوان نمونه، به پروژه چهارراه ارتش اشاره کرد و گفت: به‌دلیل عدم پیش‌بینی پارکینگ در این طرح، پروژه به مدت چهار ماه از سوی پلیس متوقف شد. در کنار مجتمع سلامت نیز باید حساسیت مشابهی به‌خرج داده شود.

فرمانده انتظامی استان، با تأکید بر تقویت سخت افزاری و نرم افزاری پلیس راهور خاطرنشان کرد: در دو سال گذشته، ۶۰ نیروی راهور و ۴۰ موتور سوار به پلیس راهور تبریز افزوده شده‌اند، اما حل کامل این چالش‌ها نیازمند همکاری جدی نهادهای شهری و نقش‌آفرینی فعال رسانه‌ها در امر فرهنگ‌سازی است. هر چند رئیس پلیس استان اشاره درستی در رابطه با بحث ساختمان های پزشکی نظیر سلامت و بنای در حال تاسیس چهارراه ارتش داشتند و حتی می توان شیخ الرئیس و ماهان را هم بر این موارد افزود، ضمن تایید تقویت پلیس راهور در ماه های اخیر متاسفانه توسعه لجام گسیخته تبریز به لحاظ جغرافیایی و جمعیتی (با لحاظ این موضوع که تبریز در چند روز آخر هفته پذیرای مهمانان کثیری از استان های آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان برای پیگیری مشکلات درمانی خود هستند) می طلبد تا پلیس راهور به لحاظ نیروی انسانی و ناوگان موتوری و خودرویی بسیار بهتر و بیش از این ها تقویت شود تا جوابگوی شرایط بغرنج فعلی باشد. بخش عمده ای از بی انضباطی ترافیکی تبریز مرهون غیبت پلیس است که به مالکان خودرو اجازه می دهد تا با خیال راحت پارک دوبل یا سوبل بکنند و ابایی از اعمال قانون نداشته باشند.

 

از دیگر مسائل داغ کشوری در فضای پساجنگ بحث اخارج اتباع غیر قانونی است و رئیس پلیس استان از شناسایی و جمع‌آوری ۵۳۶ تبعه بیگانه غیرمجاز در استان طی چهار ماه گذشته خبر داد و گفت: این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که ۲۱۴ نفر بود، ۱۵۰ درصد افزایش یافته است.
وی به افزایش هشت درصدی تماس ها با ۱۱۰ در استان در طول چهار ماه نخست سالجاری اشاره و اظهار کرد: در این مدت ۳۹۵ هزار و ۵۲۶ تماس با این مرکز برقرار شده و تعداد تماس های اخذ اطلاعات در حوزه راهنمایی و رانندگی نیز ۱۴ درصد بیشتر شده است.

فرمانده انتظامی استان از کاهش ۲۵ درصدی سرقت های مهم در چهارماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل خبرداد و گفت: سال قبل در این بازه زمانی ۶ هزار و ۳۳۳ فقره سرقت مهم در استان رخ داده بود که این رقم با ۱۸ درصد افت به چهار هزار و ۹۶۰ فقره سرقت کاهش یافته است.
محمدی ادامه داد: در بحث کشفیات سرقت های مهم نیز ۶۵ درصد این سرقت ها در سالجاری کشف شده است در حالیکه در چهار ماه سال قبل ۶۰ درصد سرقت های کشف شده بود.

وی از وقوع ۵۷۵۷ سرقت خرد در استان در چهار ماه گذشته خبرداد و افزود: در این مقوله نیز استان شاهد کاهش ۲۲ درصدی بوده ضمن اینکه ۶۹ درصد این سرقت ها با تلاش نیروهای پلیس، کشف شده است.

وی مجموع سرقت های رخ داده در چهار ماه گذشته در استان را ۱۰۷۰۳ مورد اعلام و بیان کرد: این رقم در مقایسه با مجموعه سرقت های صورت گرفته در مدت مشابه سال قبل ۲۳ درصد کمتر شده و ۶۷ درصد سرقت ها نیز کشف شده اند. (لازم به ذکر است که به دلیل اهمیت موضوع و گلایه های موجود در رابطه با سرقت منازل در نزد شهروندان و بنا به وظایف رسانه ای خود، گفتگوی مفصلی با رئیس شعبه سرقت اداره آگاهی تبریز توسط روزنامه ساقی آذربایجان در ماه های قبل انجام و گزارش مبسوط این گفتگو بصورت مکتوب و مجازی به سمع و نظر مخاطبان عزیزمان رسید).
براساس نظرسنجی ملی در حوزه امنیت اجتماعی، شاخص‌های مربوط به وقوع جرم و احساس ناامنی در آذربایجان شرقی پایین‌تر از میانگین کشوری بوده و این استان در رده‌های برتر کشور قرار دارد. این مقام پلیس با اعلام این موضوع گفت: میانگین کشوری در زمینه فراگیری جرم ۱۲/۴۶ درصد است، در حالی که این رقم در آذربایجان شرقی ۹۲/۳۱ درصد بوده و استان در رتبه سی‌ویکم کشور و جایگاه عالی قرار گرفته است.

همچنین در شاخص موقعیت‌های تهدیدآمیز، میانگین کشوری ۹۲/۵۳ درصد و سهم استان ۴۳ درصد بوده که بازهم رتبه سی‌ویکم کشور و سطح عالی را کسب کرده است.

محمدی متذکر شد: در شاخص ترس از قربانی شدن، میانگین کشوری ۵/۴۲ درصد بوده اما این رقم در آذربایجان شرقی ۰۵/۲۷ درصد ثبت شده که رتبه آخر کشوری و جایگاه بسیار عالی را نشان می‌دهد.

همچنین میزان ترس از جرم در کشور ۶۰/۴۷ درصد و در استان ۶۸/۳۳ درصد بوده و آذربایجان شرقی در این بخش نیز در رتبه آخر کشور و سطح عالی قرار دارد.فرمانده انتظامی استان تصریح کرد: میزان اعتماد مردم به پلیس در آذربایجان‌شرقی ۵۶ درصد در مقابل میانگین کشوری ۵۳ درصد است و نیز رضایت‌مندی از عملکرد پلیس ۵/۵۴ درصد در استان و ۵۳ درصد در کشور، مشارکت مردمی ۵/۵۹ درصد در استان و ۵۷ درصد در کشور، اقتدار پلیس ۶۴ درصد در استان و ۶۲ درصد در کشور و در نهایت سرمایه اجتماعی ۵۸ درصد در استان در برابر ۵۶ درصد در کشور گزارش شده است.
محمدی ادامه داد: آمار استان در مورد جرائمی از قبیل قتل، جلب، چاقوکشی، نزاع فردی، آدم ربایی و مفاسد اجتماعی کاهشی بوده اما در جرائم کلاهبردای و نزاع دسته جمعی شاهد رشد تعداد جرائم هستیم که برای کاهش این آمار، نیاز به اطلاع رسانی و آگاهی سازی از سوی رسانه ها داریم.
لازم به ذکر است که در پایان این نشست از اصحاب رسانه استان تجلیل به عمل آمد

About Author