اختصاصی ساقی آذربایجان/ وحید خدادادی
جو شورای شهر تبریز متاثر از بی نظمی اعضای شورا در بحث حضور و غیاب متشنج است. برخی از اعضا بی میل از حضور در جلسات شورا به تعبیر رشیدی رئیس مرکز پژوهش های شورای شهر تبریز مشغول رتق و فتق امورات شخصی و زیارت و سیاحت هستند و در سال آخر کمتر فرصت حضور در شورا دارند. گل سر سبد این غیبت ها مربوط به پروزی هادی است که چند صباحی بود در خارج از کشور حضور داشت و زمزمه هایی در فضای سیاسی مبنی بر پناهندگی او به گوش می رسید که انتشار برخی تصاویر منتسب به وی بر این شایعات دامن زد.
در این بین قانون شوراها صراحتا غیبت ۶ جلسه متوالی و ۱۲ جلسه متناوب را مصداق کان لم یکن شدن عضویت فرد در شورا می داند همین امر باعث شد تا ضمن تاکید بر اجرای مرّ قانون بر وضعیت انضباطی هادی رسیدگی شود. در این بین رسانه ها هم وظیفه دارند به نمایندگی از افکار عمومی عملکرد منتخبین مردم را رصد و آنان را در جریان ریز رفتارها و تصمیم گیری های آنان قرار دهند. روی همین اصل پیگیر وضعیت وی از مقامات ذیربط از جمله فرمانداری و رییس شورای شهر بودند و در این بین ما نیز به نوبه خود ضمن ورود به موضوع با عضو علی البدل دوم گفتگویی انجام دادیم و اصل امانت داری اقتضا می کند تا عین مطالب ارائه شده به انتشار عموم درآید.
صبح یکشنبه چشممان به محضر عزیزشان روشن شد و بالاخره در شورا آفتابی شدند و از قضا آخرین دستور جلسه شورا در روز یکشنبه مربوط به بررسی وضعیت وی بود و عزیزانی هم از فرمانداری در جلسه حضور داشتند. بعد از صحبت های یکی به نعل یکی به میخ ریاست شورا، نوبت به هادی رسید تا ضمن اظهاراتی چند تقریبا تمام کاسه کوزه ها را سر رسانه ها بشکند و تشری هم بما بزند. هادی که با توپ پر آمده بود مدعی است که به ریاست وقت شورا به صورت کتبی نامه نوشته و تمام مردادماه را مرخصی گرفته و با توجه به تعطیلات دو هفته ای شورا تنها یک جلسه غیبت داشته و مشکلی از بابت عضویتش در شورا وجود ندارد. صحت و سقم این اظهارات و بررسی آن به گفته رییس شورا توسط مشاور حقوقی انجام خواهد شد اما…
اولا، اگر نامه ای در این رابطه بوده و ایشان در مرخصی بوده است می توانستند به جهت جمع کردن حواشی این مطلب را از طریق فضای مجازی اعلام نمایند یا اقلا از روابط عمومی شورا بخواهند تا در این رابطه اطلاعیه ای صادر نماید.
ثانیا، طبیعی است که غیبت نزدیک به دو ماهه ایشان می طلبید تا با ورود رسانه های محلی موضوع بررسی و چگونگی وضعیت ایشان تعیین تکلیف شود.
ثالثا، رسم پهلوانی و سنت مولا علی(ع) که جنابشان در مطالب خود به تاسی از آن اشاره نمودند دربرگیرنده شکل مواجهه وی با این موضوع نبود و بهرحال ما حضرت امیر را به صبر و خوشرویی با مردم می شناسیم نه این مدل واکنش ها.
رابعا، در بین دفاعیاتشان مطالبی را بیان کردند که می تواند پایان عمر سیاسی شان را رقم بزند. یعنی چه که لازم نیست در رابطه با این مسائل به کسی توضیح دهم؟ عضو شورا موظف است در باب موضوعی به این مهمی به مردم از طریق رسانه ها گزارش دهد و معلوم نیست جنابشان این حد از اقتدارگرایی را در کدامین مکتب فرا گرفته است؟ شما یک شهروند عادی باشید این حرفتان منطقی است ولی وقتی که عضو شورای شهر هستید و دو ماه است در هیچ جلسه ای حضور نیافته اید باید بابتش توضیح بدهید و این باید را اصل دموکراسی و مردم سالاری دینی تعیین کرده است. شهروندان این شهر شما را وکیل خود برای حل و فصل مشکلات شهری و نظارت بر امور شهرداری انتخاب کرده اند نه برای حل و فصل مشکلات شخصی.
خامسا، بر سر مردم منت می گذارید که مثلا روزهای جمعه هم مشغول بازدید از پروژه های ورزشی شهرداری بوده اید، ابتدا باید دید این پروژه ها اصلا توجیه علمی، مالی و منطقی برای شهر داشته است؟ چنانچه داشته می توانستید در روزهای عادی هم چنین بازدیدی را انجام دهید، هر چند بازدید از پروژه های عمرانی وظیفه مدیران پروژه است و نه اعضای شورا که ما منت دار شما باشیم. همین بازدیدهای گاه و بیگاه را هم مهمان باشید و داستان تان گویا همان حسنی است که روزهای جمعه به مکتب می رفت، شما در جلسات رسمی و قانونی شورا حاضر شوید، بازدیدهای جمعه تان را نخواستیم و راضی هم نیستیم که از استراحت و وقت گران بهایتان برای این شهر صرف کنید.
هر چه که بود قانون دیسکالیفه را در رابطه با شورا انجام دادید و در نهایت مثل همه موضوعات مطرح در شهر عجالتا رسانه ها باز بزبلاگردان داستان بودند و ماهم عادت بر این مرثیه تکراری داریم.
پست های مرتبط
استاندار آذربایجان شرقی: تولیدات دانشبنیان به جامعه معرفی شود
المیرا شریفی مقدم؛بازجوی رییسجمهور؟
سود بانکی از جیب مردم، شهرداری تبریز زیر بار بدهی!