اختصاصی ساقی آذربایجان/ وحید خدادادی:
ساحت فرهنگ و هنر علی رغم همه لاف هایی که در طول همه این سالها در رابطه با آن زده شده هیچگاه از آن درجه و اهمیت لازم برخوردار نبوده و خیل کثیر نهادهای خودمتولی دان در این حوزه باعث به وجود آمدن شرایط فرهنگی و هنری فعلی گشته است. مشکلات تبریز در این رابطه دوچندان است و بر این مشکلات بیافزایید مسائلی نظیر پروژه های بر زمین مانده و بودجه ناچیز و حضور چهره های بعضا غیر متخصص در این بخش و امر مطالبه گری که اصلی ترین وظیفه رسانه است. در همین باب و بنا به ضرورت به سراغ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی رفتیم و از وی در باب موضوعات مختلف جویا شدیم. در ادامه قسمت پایانی گفتگوی صمیمی و اختصاصی ساقی آذربایجان با محمد حسین بلاغی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی از نظرتان می گذرد.
ساقی آذربایجان: به قصه پرغصه مقبره الشعرا برسیم، کی قرار است این مجموعه از وضعیت اسفبار فعلی خارج شود؟
بلاغی: بگذارید تلطیف شده بگویم، مقبره الشعرا میراث و نماد بی برنامگی مدیریتی دراز مدت است. به تعبیری ما میراث دار یک وضعیت اسفناک در این مجموعه بودیم و خاک برداری وحشتناکی که معلوم نیست به چه دلیلی و با چه فکری انجام شده است؟! در دوره ما به اندازه یک بیل خاک برداری نشده است و تمام تلاشمان در جهت احداث بوده است.
متولی اصلی این مجموعه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است اما با توجه به اینکه امورات بسیاری از این نمادهای ملی باید در یک فضای مدیریت واحد پیش برده شود، توافقی اخیرا انجام دادیم که به جز موزه مقبره استاد شهریار، نگهداری کامل این مجموعه بر عهده شهرداری باشد و لذا در حال حاضر شهرداری متولی فعلی این مجموعه است و اقداماتی را انجام داده و در حال انجام است.
ساقی آذربایجان: آیا شهرداری از منابع خود این هزینه ها را انجام می دهد یا از محل منابع سفرهای استانی که این مجموعه داشت؟
بلاغی: از محل منابع سفر استانی رئیس جمهور۵۰ میلیارد تومان به لحاظ اسمی و ۳۳ میلیارد تومان به صورت واقعی (چون منابع تخصیصی اوراق خزانه و سه ساله بودند) پول داده ایم. باید این نکته را عرض کنم که از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ تنها رقم ۸ میلیارد تومان برای مرمت این مجموعه هزینه شده بود که به تعبیری می شود سالانه کمتر از ۸۰۰ میلیون و این در حالی است که در این دو سال رقمی حدود ۷۰ میلیارد تومان از طریق اداره کل ارشاد و بنا به گفته شهرداری ۴۰ میلیارد تومان برای مرمت مقبره الشعرا هزینه شده است. بخشی از مشکلات فعلی مقبره الشعرا ناشی از طرح های ساماندهی آن است، سه سال قبل را بخاطر بیاورید که این مجموعه چه وضعیتی داشت؟ اما با همه این تفاسیر باز برای تکمیل پروژه بالغ بر سیصد میلیارد تومان پول لازم است! زیر صفه یک مجتمع فرهنگی به متراژ ۱۰ هزار متر است که نیازمند ساماندهی است.
ساقی آذربایجان: در رابطه با میزان تحقق مصوبات سفر برای این پروژه هم بفرمائید؟
بلاغی: جمع کل بودجه مصوب از محل سفر استانی رئیس جمهور فقید حدود ۱۲۰ میلیارد تومان بود که از این رقم ۶۰ میلیارد آن از محل منابع ملی بود و ۶۰ میلیارد آن استانی. از رقم ۶۰ میلیارد مصوب سفر استانی ۷۰ میلیارد تومان آن محقق شده است که بیش از رقم مصوب است اما از محل منابع استانی و رقم ۶۰ میلیاردی سهم مجموعه یک ریال هم پرداخت نشده است و این در حالی است که تا پایان امسال باید ۴۰ میلیارد تومان آن محقق می شد که چنین اتفاقی نیافتاده است. بر همین اساس دو تا از اماکن خود را از طریق قانون مولد سازی به فروش می رسانیم تا عواید آن را در پروژه مقبره الشعرا هزینه کنیم. باورم بر این است که مقبره الشعرا باید مرکز شعر و ادبیات جهان باشد.
ساقی آذربایجان: آیا این خبر صحت دارد که در حین اجرای این پروژه و حفاری های عمیق عتیقه ها و زیر خاکی های موجود از آن محل خارج شده و بعد پروژه را رها کرده اند؟
بلاغی: بنده اطلاعی ندارم چون در آن زمان در جریان کار قرار نداشتم!(با خنده) بالاخره در آن دوره عزم بر این بود تا برخی از پروژ ها نظیر مقبره الشعرا و عتیق انجام گیرد! اما اطلاع دقیقی ندارم و در آن زمان یک کارمند معمولی بودم و از این کارها سردرنمی آوردم!
ساقی آذربایجان: چرا از مبلغ آگهی های دولتی ، به بهانه سیاه و سفید بودن روزنامه ۲۰ درصد کم می کنید؟ در حالی که این کار فقط در استان ما انجام می شود، هر چند هم که قانون باشد؟
بلاغی: نه اینجور نیست و در واقع عکس آن صادق است. این قانون به این تریب است که اگر روزنامه رنگی چاپ شود، ۲۰درصد بیشتر بگیرد. در بعضی جاها قانون مغفول می ماند و قانون گذار هم فراموش می کند که نظارت کند و از سویی وقتی پای شاکی خصوصی در میان باشد نمی شود کاری کرد. در مقاطعی آگهی دهنده به این موضوع حساس شد. ما در رابطه با این حوزه کمیته تخلفات آگهی ها ایجاد کردیم و مستحضرید که در برخی از شهرستان ها که کارشکنی از بابت دادن آگهی انجام می گرفت برخورد کردیم. در این دوره تلاش کردیم تا جلوی ۹۰ درصد قانون گریزی های موجود در حوزه آگهی را بگیریم. این قانون است و باید به آن عمل کرد و برگردیم به بحث اول مان که این وظیفه تشکل های صنفی است که حین تحریر شیوه نامه باید مسائلی از این دست را در خود وزارتخانه حل و فصل کنند. اما شخصا معتقدم که روال بایستی باالسویه باشد و چه رنگی و چه سیاه ارقام یکسانی داشته باشند.
ساقی آذربایجان: آیا در دوره شما کنسرتی به جهت فشار نهادهای خاص لغو شده است؟
بلاغی: خیر این اتفاق نیافتاده است و البته ما اگر در مواردی مشکلی هم بوده حل کرده ایم. باید عرض کنم که در استان ما در یک سال گذشته تعداد کنسرت های برگزار شده دو و نیم برابر شده، فروش سینما سه برابر شده، اجرای نمایش زنده ۴۰ درصد افزایش یافته و این اعداد وارقام سامانه ای است و اینجور نیست که آمار سازی کنیم. دلیل این آمارها هم ایجاد تفاهم در وجوه مختلف است و اقلا فشاری از سوی نهاد خاصی به شخص بنده در این رابطه نبوده است.
ساقی آذربایجان: به عنوان سوال آخر نظرتان راجع به روزنامه ساقی آذربایجان چیست؟
بلاغی: چگونه بگویم که به کسی برنخورد، شخصا معتقدم که روزنامه ساقی آذربایجان یکی از انگشت شمار روزنامه هایی است که قصد دارد تا به رسالت رسانه ای خود عمل کند و در خیلی جاها هم عمل می کند و در برخی موارد هم اگر تغییر رویه دهد، از این هم بهتر خواهد بود. مطلوب این روزنامه عمل به رسالت واقعی رسانه است و این را می توان به وضوح مشاهده کرد.
پست های مرتبط
تولیدکنندگان به سمت خامفروشی تمایل پیدا کردهاند
پاسداری از اعتماد مردم به نظام، وظیفه اصلی ما مدیران است
اهمیت کاربرد هوش مصنوعی در مدیریت پارکها و بوستانهای تبریز