مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان گفت: کردستان دارای بستری مناسب برای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر است.
به گزارش ساقی آذربایجان هیوا لهونیان در گفتوگو با ایسنا با تشریح این خبر اظهار کرد: رویکرد وزارت نیرو برای استفاده بیشتر از انرژیهای تجدیدپذیر بسیار مطلوب بوده و از سال ۸۸ استفاده از این نوع انرژی در کردستان شروع شده است، باتوجه به شرایط آب و هوایی استان و وجود ۲۷۰ روز آفتاب درطول سال و پایین بودن دما، شرایط مناسبی برای احداث نیروگاههای خورشیدی در استان فراهم است، امیدواریم با ورود بخش خصوصی به این عرصه شاهد توسعه استفاده از انرژی پاک در استان باشیم.
لهونیان در ادامه به مزایای استفاده از نیروگاههای خورشیدی علاوه برکسب درآمد برای مشترکین اشاره و ابراز کرد: صرفهجویی در مصرف انرژی، عدم تولید گازهای گلخانهای و کاهش استفاده از سوختهای فسیلی، خرید تضمینی تولیدی توسط شرکت برق با محاسبه ضریب تقریبی( افزایشی ) و برخورداری از حمایت قانونی مجلس و دولت و همچنین دریافت وام از این طریق از بانکهای عامل به جهت مشارکت در خرید این قبیل سامانهها و نصب و راه اندازی توسط شرکت مجری پیمانکار، از جمله محاسن و ویژگیهای اجرایی این طرح است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان با اشاره به اینکه حداقل فضای لازم برای نصب هر کیلو وات سامانه خورشیدی ۱۰ مترمربع است، اضافه کرد: پشت بام آزاد و بدون سایه، زمین بایر و یا بدون استفاده از جمله شرایط لازم برای نصب پنلهای خورشیدی است. ضمنا ادارات و ارگانهای دولتی براساس بخشنامه ابلاغی دولت درسال ۹۴ مکلفاند حداقل ۲۰ درصد انرژی مورد نیاز خود را از طریق انرژیهای تجدیدپذیر به ویژه سامانههای خورشیدی تامین کنند.
وی ادامه داد: حداکثر ظرفیت انشعاب برق مشترک تا سقف ۲۰۰ کیلو وات پیشبینی شده است و علاقمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره به دفتر مدیریت مصرف زیر مجموعه معاونت فروش و خدمات مشترکین این شرکت مراجعه کنند.
لهونیان یادآورشد: برق تولیدی نیروگاه خورشیدی به مدت ۲۰ سال به قیمت مصوب هر کیلو وات ۱۴ هزار و ۵۶۰ ریال به علاوه ضریب افزایش سالیانه به صورت تضمینی توسط وزارت نیرو خریداری میشود و براساس محاسبات انجام شده به ازای هر نیروگاه ۵ کیلو واتی رقم ریالی مابین یک میلیون تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان ماهیانه و در بازه زمانی دو ماهه و تجمیعی معادل ۲ تا دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان پرداخت میشود.
گفتنی است تاکنون ۹۳ نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۶۸۵ کیلووات توسط ادارات و مدارس و مشترکان بخش خصوصی درسطح استان راهاندازی شده است که ۵۳ مورد آن ادارات مساجد و مدارس و ۴۰ مورد مابقی متعلق به بخش خصوصی است.
پست های مرتبط
ویروس چینی در آذربایجان شرقی مشاهده نشده است
برند آذربایجان نباید بلاتکلیف رها شود
مرگ ۹۷ نفر در حوادث کار آذربایجانشرقی