کشور با رفیق‌بازی اداره می‌شود!

هر کسی با تیم خودش وارد کار می‌شود و با رفیق‌بازی اداره می‌کنند. باید بگویم با رفیق‌بازی و عدم‌شایسته‌سالاری، اوضاع و احوال مملکت بهتر از این نمی‌شود. اگر غارت‌ها، رانت‌بازی‌ها و چپاول‌گری‌ها نباشد، اوضاع اقتصادی مردم صد برابر بهتر از وضع موجود خواهد شد.

عباس جهانگیرزاده نماینده پارس‌آباد یکی از منتقدان جدی دولت در حوزه اقتصاد است و اعتقاد دارد دولت برخلاف شعارهایش نتوانست در میدان عمل سربلند باشد. او در این‌باره با رویداد۲۴ گفت‌وگو کرده که در ادامه می‌توانید مهم‌ترین بخش‌های این مصاحبه را بخوانید:

*‌ برای موفقیت در هر کاری، انضباط یک اصل غیرقابل انکار است. برای حکمرانی خوب و مردم‌پسند هم، یک برنامه‌ریزی مفصل دولتی و توام با نظم و عدالت نیاز است اما ضعف کار در سیستم مدیریتی دولت خیلی زیاد است و اصل شایسته‌سالاری رعایت نمی‌شود. هر کسی با تیم خودش وارد کار می‌شود و با رفیق‌بازی اداره می‌کنند. باید بگویم با رفیق‌بازی و عدم‌شایسته‌سالاری، اوضاع و احوال مملکت بهتر از این نمی‌شود.

*‌ به عنوان یکی از نمایندگان مجلس، تا امروز وزارتخانه‌ای را ندیدم که برنامه خاصی در حد نیاز، مطالبات و خواسته‌های مردم ارائه کند. ما کشور فقیری نیستیم، بلکه یک‌دهم منابع کل دنیا در ایران است و یک صدم جمعیت جهان را دارا هستیم. حالا با این وجود، مرتب تقصیر‌ها را برگردن تحریم‌ها، آمریکا، اسراییل و اروپا بیندازیم، شایسته نیست. هرچند کشور‌های معارض ایران هم در وضع موجود نقش دارند، اما این‌ها بخشی از داستان است و بیشتر مشکلات به سیستم مدیریتی داخلی برمی‌گردد.

*‌ اگر غارت‌ها، رانت‌بازی‌ها و چپاول‌گری‌ها نباشد، اوضاع اقتصادی مردم صد برابر بهتر از وضع موجود خواهد شد. برخی می‌پرسند با وجود این همه دستگاه نظارتی، چرا انحرافات مدیریتی تا این اندازه بالا است؟ باید بگویم کار دستگاه‌های نظارتی هم بهتر از دولتی‌ها نیست و خیلی از هزینه‌هایی که برای این دستگاه‌ها می‌شود، مفیدفایده نیست.

*‌ هر سازمان برای پویایی خود، باید به فکر مدیریت درست و صحیح باشد. با این شعارها، این ادبیات‌ها و گفتاردرمانی‌های که آقایان دولت می‌کنند، مشکل کشور و اقتصاد و تورم حل نمی‌شود.

*‌ دولتمردان به جای سفر‌های استانی آن هم با این هزینه‌های گزاف، باید هفته‌ای یکی، دو روز کنار هم بنشینند و مشکلات مردم را بررسی کنند. برخی مسئولان اوضاع چند نفر که خوب است را دیده‌اند و فکر می‌کنند شرایط همه مردم خوب است، در حالی که بیشتر جمعیت ایران، زیر خط فقر هستند. ادعا می‌کنیم کشوری اسلامی هستیم که در آن عدالت را اجرا می‌کینم، ولی عملکردمان این را نشان نمی‌دهد.

About Author