احیای جایگاه تاریخی مراغه در علم و آموزش

معاون استاندار آذربایجان‌شرقی و فرماندار شهرستان ویژه مراغه گفت: این شهرستان روزگاری مهد علم و آموزش بود و باید جایگاه تاریخی اش در علم و آموزش احیا شود.
سیدعلی موسوی در آیین تکریم و معارفه رئیس دانشگاه مراغه گفت: تلمذ شیخ اشراق و امام فخر رازی از مکتب علمی مراغه و تاسیس مراکز علمی، آموزشی و پژوهشی از سوی خواجه نصیرالدین طوسی جایگاه این کهن شهر دارای تمدن اورارتویی را در بخش علم و آموزش نشان می‌دهد.
روزگاری که در تمامی جهان عالمان را دربه در و مکاتب را نابود می‌کردند و کتاب‌ سوزان راه افتاده بود، مراغه به واسطه فعالیت‌های خواجه مهد علم و آموزش بوده و کتابخانه‌ای با ۴۰۰ هزار جلد کتاب در این شهر ایجاد شده بود.
تاسیس اولین مدرسه دخترانه جهان و مراکز علمی در مراغه بودو این شهر بنیانگذر مهندسی در سطح کشور بود و نیز انتظار می‌رود تا رشته‌های مهندسی در این شهر بیش از پیش توسعه یابد.
با برخورداری از ۱۵ هزار دانشجو و صد‌ها استاد برتر که جزو ۲ درصد نخبگان کشوری هستند، به توجه بیشتر نیاز دارد و توجه به جایگاه دانشکده فنی و مهندسی و توسعه مرکز تحقیقات نجوم و اخترفیزیک به عنوان یادگار خواجه نصیرالدین طوسی ضروری است.
اساتید دانشگاه مراغه مشکلات اساسی دارند که باید به آن‌ها توجه شود و همچنین توجه به مرکز رشد که محل جدید آن نیز به زودی افتتاح خواهد شد، ضروری است.
ایجاد شهرک صنعتی فناورانه در مراغه پیشنهاد شده است ، امیدواریم با تهیه زمین بتوانیم این شهرک را ایجاد و بستر مناسبی برای فعالیت‌های فناورانه دانشجویان فراهم کنیم.

About Author