معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی گفت: پروژه پارک بزرگ تبریز با رویکرد حفظ و احیای کارکرد باغات و مزارع واقع در محدوده آن اجرا میشود و به هیچ عنوان اجازه دخل و تصرف خارج از این کارکرد به احدی داده نخواهد شد.
به گزارش ساقی آذربایجان جواد رحمتی در دیدار با نمایندگان شرکت تعاونی تولید سبزی و صیفیکاران تبریز و حومه، اظهار داشت: هدف کمیته راهبردی باغات تبریز، احیای هویت تاریخی این منطقه و حفظ باغات و مزارع سبزیکاری در محدوده پارک بزرگ است.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در گذشته نگاه بخشی از مدیران شهری به این منطقه، ایجاد پارکی به شکل پارکهای متداول در مقیاس بزرگ بوده است که متأسفانه این نگاه باعث صرف هزینههای غیر ضروری در این منطقه شده است.
رحمتی گفت: ما همواره در کمیته راهبردی به مشاور طرح تاکید کردهایم که هم به لحاظ طراحی و رویکرد و هم به لحاظ تعریف کارکردها، باید وضعیت طبیعی این منطقه حفظ و نسبت به حذف لکههای مسکونی غیر مجاز اقدام شود.
وی افزود: اداره کل راه و شهرسازی باید در قالب طرح بازآفرینی شهری، نسبت به جابهجایی واحدهای مسکونی غیرمجاز در این محدوده از طریق تأمین زمین و اعطای تسهیلات کمک کند.
رحمتی با قدردانی از کشاورزان و سبزیکاران این منطقه، اطمینان داد که با دغدغههای آنان کاملاً موافق است و در تمام مراحل طراحی و احیای کارکردهای گذشته از نظرات تعاونی تولید سبزی و صیفیکاران تبریز استفاده خواهد شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد: کارکردهای در نظر گرفته شده در سایت پارک بزرگ تبریز، همراستا با فعالیتهای کشاورزی همانند باغچهها، گلخانهها، نمایشگاههای عرضه محصولات کشاورزی و مزارع نمونه با استفاده از عناصر سنتی و فرهنگی این حوزه و با استفاده از تجارب طرحهای مشابه در دنیا خواهد بود. طرح احداث «پارک بزرگ» تبریز در منتهی الیه شمال غرب تبریز در سال ۱۳۵۰ تصویب شده و قرار بود این پارک در مساحت ۸۸۰ هکتار احداث و به «پارک بزرگ خاورمیانه» تبدیل شود؛ پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز در سال ۱۳۷۰، طرح احداث این پارک مطرح و مقرر شد، سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری تبریز، احداث آن را بر عهده بگیرد؛ در اوایل سال ۱۳۸۰ فازهای اول و دوم این طرح در روبروی فرودگاه تبریز و در سمت کارخانه شیر پگاه احداث شد.پارک بزرگ ( حکم آباد) در صورت تکمیل و بهرهبرداری، ریه تنفسی شهر تبریز بوده و از مناطق جذب گردشگران داخلی و خارجی در آینده خواهد بود؛ ۲ رودخانه مهران رود و تلخه رود از وسط این پارک عبور میکنند.
این پارک دارای امکاناتی همچون پیستهای اتومبیل سواری، اسبسواری و دوچرخه سواری، دریاچههای قایق رانی، رستورانهای متعدد، سالنهای سرپوشیده تفریحی، شهربازی و هتل ۵ ستاره خواهد بود.
طبق اعلام شهرداری تبریز، این پروژه در ۲ فاز اجرا میشود که فاز نخست آن در کاربریهای تفریحی و ورزشی و فاز دوم آن شامل مجموعه گردشگری، تفریحی و تجاری است؛ برای اجرای این پارک یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از سوی شهرداری تبریز اعتبار تخصیص یافته است.
پست های مرتبط
۱ میلیون کارگر شرکتی در مقابل ۳۵ هزار شرکت «مافیایی»!
هشدار به خریداران آنلاین طلا؛ ماجرای سکه ثامن تکرار نشود!
جابجایی شاخص فلاکت در نقشه ایران