طرح تجمیع کشتارگاه های سنتی آذربایجان غربی از سال ۸۶ آغاز شده اما به دلیل عدم همکاری شهرداری ها این طرح بلاتکلیف و مسکوت مانده است.
طرح تجمیع کشتارگاههای سنتی با هدف کاهش هزینههای زیاد کشتارگاههای سنتی، جلوگیری از آلودگی های ثانویه گوشت و فرآوردههای دامی و کاهش عوارض زیست محیطی این کشتارگاهها سال ۸۶ مطرح شد اما به دلیل عدم تمکین شهرداریهای استان که عموماً کشتارگاههای سنتی در تملک این بخش است تاکنون طرح تجمیع کشتارگاههای سنتی استان محقق نشده است.
در حال حاضر از ۱۶ کشتارگاه دام استان چهار کشتارگاه صنعتی، یک واحد نیمه صنعتی و ۱۱ کشتارگاه سنتی هستند.
۱۱ کشتارگاه سنتی، میادین عرضه دام زنده، ناوگان حمل و نقل گوشت استحصال شده و مراکز عرضه توزیع مواد خام دامی آذربایجان غربی به خصوص در مرکز استان که هر کدام به نوعی دارای مشکلات بهداشتی از نظر ساختار فیزیکی، محیطی و عدم آموزش افراد شاغل در این بخشها هستند، نیاز جدی به ساماندهی اساسی جهت رفع برخی مشکلات بهداشتی دارند.
در حال حاضر بیش از هفت میلیون واحد دامی سبک و سنگین در استان وجود دارد، استان با تولید سالانه ۴۷ هزار تن گوشت قرمز رتبه پنج و قطب تولید این محصول در کشور به شمار میرود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی در گفتگو با مهر در خصوص تجمیع کشتارگاههای سنتی استان اظهار کرد: در حال حاضر ۱۶ کشتارگاه دام در استان وجود دارد که تحت تملک شهرداریهای استان هستند، هر چند تمامی موارد بهداشتی در این اماکن رعایت میشود، اما در تلاش هستیم طرح تجمیع کشتارگاه را اجرا کرده و کشتارگاهها را رو به صنعتی شدن پیش ببریم.
اسماعیل الهیاری با بیان اینکه هدف از ایجاد کشتارگاههای صنعتی نظارت بر روند کشتار دامها و نیز توجه به مباحث بهداشتی بیش از پیش در کشتارگاهها است، ادامه داد: سال ۸۶ طرح تجمیع کشتارهای سنتی مطرح شد اما به دلیل عدم تمکین شهرداری به دلیل مباحث شغلی و کارگری تاکنون این طرح محقق نشده است.
الهیاری با اشاره به اینکه از ۱۶ کشتارگاه دام استان ۴ کشتارگاه در شهرستانهای خوی، مهاباد، بوکان و میاندوآب صنعتی و مابقی سنتی هستند، افزود: بخاطر مباحث شغلی در کشتارگاههای استان ضرورت دارد از سوی فرمانداری و شهرداریهای استان در خصوص صنعتی کردن کشتارگاههای استان چاره اندیشی شود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی با بیان اینکه در حال حاضر ناوگان حمل دامهای کشتار شده در استان قدیمی است، با توجه به اینکه لاشههای استحصالی باید سریعتر به قصابیها برسد باید ناوگان استان تجهیز و نوسازی شود.
الهیاری گفت: ناوگان حمل برای عرضه گوشتهای استحصالی به قصابیها و بحث تأمین گوشت کشتار شده در شهرستانهای به دلیل عدم تأمین خودروهای مورد نیاز به خصوص در بخش درون شهری باعث شده کشتارگاههای کنار جادهای زیاد شود، در این زمینه نیازمند توجه مسئولان هستیم.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی در خصوص رکود طرح بزرگترین کشتارگاه صنعتی ارومیه گفت: این طرح بعد از وقف با تسریع در روند اجرایی با ۸۵ الی ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اتمام و آماده بهره برداری است که در صورت افتتاح بزرگترین کشتارگاه صنعتی ارومیه و منطقه به شمار میرود.
وی با بیان اینکه دستگاههای مورد نیاز این کشتارگاه خریداری شده و در مرحله تجهیز است، گفت: با بهره برداری از این کشتارگاه بخش اعظمی از نیازهای ارومیه، استان و حتی منطقه برای استحصال گوشت بهداشتی مورد نیاز تأمین میشود.
فرماندار ارومیه نیز در آخرین بازدید از روند احداث بزرگترین کشتارگاه صنعتی در ارومیه گفت: طرح مجتمع کشتارگاه صنعتی ارومیه با سرمایه گذاری ۸۵ میلیارد تومان در زمینی به مساحت دو هکتار احداث میشود.
رسول مقابلی با بیان اینکه این مجتمع کشتارگاه صنعتی با هدف راهاندازی زنجیره تأمین و عرضه فرآوردههای گوشتی در زمینی به مساحت ۲ هکتار در ارومیه راهاندازی میشود، ادامه داد: با راهاندازی این واحد برای ۳۵۰ نفر از جوانان منطقه زمینه اشتغال فراهم میشود.
فرماندار ارومیه خاطرنشان کرد: تضمین سلامت دام کشتار شده، ساماندهی میادین دواب شهرستان، کشتار و بسته بندی گوشت با بهرهگیری از فناوری روز دنیا، بسته بندی و عرضه بهداشتی سایر فراوردههای گوشتی و رونق صنعت دامپروری و صنایع وابسته در استان از اهداف راهاندازی این واحد است. مهر –
پست های مرتبط
دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۴ چقدر افزایش یافت؟
ظهور پدیده شاغلان فقیر در ایران
میدری: حقوق کارگران بر مبنای تورم افزایش مییابد