رئیس اتاق مشترک ایران و ارمنستان میگوید با سرمایهگذاری یک میلیارد دلاری ارمنستان در مسیر کاجاران، مسیر ورود کالاهای ایرانی به منطقه اوراسیا هموار میشود.
صنایع و معادن تهران، رئیس اتاق مشترک ایران و ارمنستان با بیان اینکه «اقدام دولت آذربایجان در تعیین عوارض برای کامیونهای ایرانی موجب افزایش ۳۰۰ دلاری هزینههای صادراتی شده بود» گفت که طبق وعده دولتها، جاده تاتو به عنوان مسیر جایگزین تا پایان آبان ماه قابل بهره برداری خواهد بود.
هرویک یاریجانیان با اعلام این خبر توضیح داد: دولت آذربایجان، ۱۳۰ دلار در مسیر رفت و ۱۳۰ دلار در مسیر بازگشت از جادهای که ایران را به ارمنستان متصل میکرد، عوارض تعیین کرد و در برخی مواقع، کامیونهای ایرانی را نیز جریمه میکرد. در واقع با این اقدام دولت باکو، ۳۰۰ دلار به هزینههای صادراتی ما افزوده شد. این جاده در کل حدود ۲۱ کیلومتر است و ۶ کیلومتر از آن، وارد خاک آذربایجان میشود.
او ادامه داد: با پدید آمدن این مسائل، دولت ایران و دولت ارمنستان توافق کردند که جاده تاتِو را به عنوان مسیر جایگزین تعیین کرده و نسبت به آمادهسازی آن اقدام کنند. البته جاده تاتِو پیش از این نیز مورد استفاده قرار میگرفت و اتوبوسها و کامیونها برای عزیمت به ارمنستان از این مسیر استفاده میکردند. اما این جاده، دارای شیب و گردنههای تندی است که تریلیها قادر به عبور از آن نیستند و همچنین در مواقع بارندگی، عبور از این جاده دشوار میشود. از این رو، دو دولت وعده داده اند که این جاده تا پایان آبان ماه به عنوان مسیر جایگزین برای همه خودروها قابل بهره برداری باشد. در این صورت، کامیونهای ما بدون دردسر به ارمنستان و اوراسیا راه پیدا میکنند.
یاریجانیان با بیان اینکه دولت ارمنستان قصد دارد، به میزان یک میلیارد دلار برای حفر تونلهایی در مسیر کاجاران سرمایه گذاری کند توضیح داد: با حفر این تونلها، زمان پیمودن مسیر ایران تا ایروان از حدود ۷ تا ۸ ساعت به حدود ۴ ساعت کاهش پیدا میکند. سرمایه گذاری روی این جاده مستقیم، بسیاری از مشکلات ما در زمینه حمل کالاهای فاسدشدنی نظیر لبنیات و میوه و تره بار را حل میکند. بدین ترتیب علاوه بر سرعت، شاهد حفظ امنیت و افزایش حجم کالاهای صادراتی به این منطقه خواهیم بود. جالب اینکه تعدادی از شرکتهای ایرانی نیز نسبت به سرمایه گذاری در این مسیر، اعلام آمادگی کرده اند. همچنین برای حفر این تونلها، یک مناقصه بین المللی نیز در حال برگزاریاست که تعدادی از شرکتهای معتبر ایرانی نیز در این مناقصه، مشارکت جدی خواهند داشت. او گفت که احتمالاً استفاده از این مسیر، حدود دو سال دیگر ممکن باشد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران با بیان اینکه ایجاد این مسیرهای جایگزین، راههای دسترسی به بازارهای اوراسیا و اروپا را افزایش میدهد، ادامه داد: ایران جزو معدود کشورهایی است که ۱۵ کشور را در همسایگی دارد و چندان در صرافت افزایش کریدورهای جایگزین و مسیرهای دسترسی خود نبوده است. ایران در حال حاضر در صدد آن است که با وارد کردن کشتی رو-رو و افزودن به کانتینرهای یخچال دار و نوسازی ناوگان حمل، مسیر دریای خزر به روسیه را احیا کند. مساله این است که ترافیکهای عجیب و غریبی برای رسیدن به روسیه وجود داشت و این ترافیک در سال گذشته، اعتراض رانندگان کامیون را در پی داشت. به طور کلی، احیای این مسیرها نویدبخش تسهیل ورود به کشورهای حوزه اوراسیا و حتی اروپاست.
پست های مرتبط
افشاگری وزیر صمت دولت رئیسی از علت شکست مصوبه واردات خودرو
غارت میلیارد دلاری ایران!
بودجه دستگاههای آویزان را قطع کنید!