روز گذشته تصاویر و فیلمهایی از بیرون زدن فوم در خیابان عباسی خیلی زود در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی پخش شد و نگرانیهایی مبنی بر آلوده شدن محیط به وجود آورد.
برخی از شهروندان به خاطر اینکه احتمال میدانند شاید این فوم خطرناک باشد و یا آثار سو به محیط زیست و شهروندان داشته باشد اقدام به مسدود کردن چند ساعته خیابان عباسی کردند.
بعداز حضور عوامل مرتبط و بررسی فوم پخش شده در سطح خیابان مشخص شد که این موضوع مربوط به حفاری متروی تبریز است.
بازار شایعات داغ شد
برخی از شهروندان تبریزی ساکن در خیابان عباسی اعلام کردند که نگران سلامتی خود هستند و نمیدانند این فوم ها به محیط زیست و هوا تأثیر منفی دارد یا خیر. در این میان طبق معمول همیشه بازار شایعات نیز در فضای مجازی داغ شد و برخی از کاربران خواسته یا ناخواسته به تشدید نگرانی مردم و اهالی منطقه افزودند.
بعداز گذشت ساعتی شهرداری تبریز نیز اطلاعیهای صادر کرد و دلیل پخش فوم در خیابان عباسی نفوذ فوم دستگاه حفاری از دل خاک اعلام شد. همچنین بیان شد با توجه به اجرای تونل خط دو به صورت مکانیزه، در دستگاههای حفار EPB برای حفاری و پایدارسازی جبهه کار تونل از فومهای ویژه حفاری استفاده میشود.
بیرون زدگی فوم بر اثر حفاری مترو طبیعی است
مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ریلی شهرداری تبریز نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر در این خصوص گفت: تونل خط دو متروی تبریز به صورت مکانیزه در خیابان عباسی درحال انجام است.
یعقوب وحیدکیا اظهار داشت: در دستگاههای حفار EPB برای حفاری و پایدارسازی جبهه کار تونل از فومهای ویژه حفاری استفاده میشود که اگر راه فراری همچون وجود چاههای جذبی، منهول فاضلاب، قناتهای قدیمی و خاک درشتدانه داشته باشد، امکان رسیدن فوم به سطح زمین وجود دارد.
وی ابراز داشت: در خیابان عباسی نیز به دلیل وجود قناتهای متروکه قدیمی و همچنین نوع خاک منطقه به صورت موضعی، بیرون زدگی فوم روی داده است.
شهروندان نگران نباشند
مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ریلی شهرداری تبریز ابراز داشت: با توجه به خاصیت فوم، کف حاصل خود به خود از بین رفته و هیچگونه آثار سو در سطح ایجاد نخواهد کرد.
البته در این بین رسانههای خارجی نیز بیکار نبودند و برای تشویش اذهان عمومی و ایجاد نگرانی بی مورد برای مردم تبریز اقدام به شایعه سازی نمودند و از این فوم های پخش شده در سطح خیابان با عنوان پخش شدن مایع عجیب! عنوان کردند درحالی که موضوع فقط مربوط به فوم های مترو میشد و در گذشته نیز در برخی خیابانهای شهر شاهد بیرون زدن فوم حفاری مترو از دل خاک بودیم و این موضوع چیز عجیبی نیست.
مترو شهر تبریز یکی از بزرگترین و مدرنترین خطوط مترو در ایران است. پس از تهران، تبریز دومین شهر آلوده ایران در سالهای اخیر بوده است و مثل اراک، یکی از قطبهای صنعتی کشور به شمار میرود و از مقصدهای مهاجرپذیر در ایران نیز محسوب میشود.
تبریز شهری است با بیش از سه میلیون نفر جمعیت ثابت و متغیر، نیازمند یک شبکه حملونقل مطمئن و سریع با ضریب پوشش حداکثری که سازمان قطار شهری تبریز برای عملیاتی کردن همین نیاز، در سال ۱۳۷۹ تأسیس شده است.
یک سال بعد نیز در سال ۱۳۸۰ شمسی بود که مطالعات امکانسنجی خطوط قطار شهری تبریز آغاز گشت و عملیات اجرایی ساخت خط یک مترو تبریز در سال ۸۱ شمسی اجرا شد. پنج سال بعد یعنی در سال ۱۳۸۵ نیز برنامه عملیاتی طراحی، ساخت و اجرای سایر خطوط مترو تبریز که شامل چهار مسیر بود، آغاز شد.
قرار است تبریز پنج خط مترو داشته باشد که خط یک آن درحال استفاده بوده و خط دو نیز درحال حفاری و احداث است.
پست های مرتبط
ترخیص آسان وسائط نقلیه در هفته فراجا
جادههای آذربایجانشرقی فرسوده است
دستگیـری اراذل و اوباش در تبریــز