خدمات استارلینک برای اتصال مستقیم موبایل‌ها به اینترنت ماهواره‌ای آغاز شد

شرکت «اسپیس‌ایکس» تحت مالکیت ایلان ماسک اعلام کرده که ماهواره‌های کافی با قابلیت ارائه خدمات مستقیم اینترنتی به تلفن همراه را به فضا پرتاب کرده و دیگر برای اتصال به اینترنت نیازی به تجهیزات جانبی نیست.

این شرکت غول فناوری روز سه‌شنبه ۶ آذرماه اعلام کرد ماهواره‌های پیشرفته ارائه دهنده خدمات «مستقیم به گوشی» (Direct to cell) با قابلیت سرویس‌دهی نسل چهارم شبکه تلفن (۴ جی) به مدار زمین ارسال شده، اما اولین محصولات تجاری این سرویس تا زمان دریافت تأییدیه نهایی قانونی قابل راه‌اندازی نخواهند بود. ایلان ماسک نیز با انتشار توئیتی گفته است دیگر تلفن‌های همراه برای اتصال به اینترنت استارلینک نیازی به تجهیزات جانبی ندارند.
هم‌ اکنون شش هزار و ۷۴۰ ماهواره استارلینک از انواع مختلف، عمدتا در ارتفاع ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلومتری فعال هستند، اما روز گذشته شرکت «اسپیس اکس» ۱۲ ماهواره دیگر مجهز به فن‌آوری «مستقیم به گوشی» به مدار زمین فرستاد و شمار این نوع ماهواره‌ها در مدارهای پایینی فضا را به ۳۲۲ رساند.
این تعداد از ماهواره، حداقل لازم برای دستیابی به پوشش جهانی تجاری سرویس خدمات مستقیم موبایل در ساده‌ترین شکل خود (ارسال پیامک) تلقی می‌شود، اما استارلینک در نظر دارد ۷۵۰۰ ماهواره مجهز به فن‌آوری «مستقیم به گوشی» دیگر را نیز در مدارهای پایینی زمین در ارتفاع ۳۴۰ تا ۳۴۵ کیلومتری قرار دهد.
اسپیس‌اکس برنامه‌ریزی کرده که تا پایان سال ۲۰۲۴ مجموعه‌ای اولیه از صدها ماهواره استارلینک با قابلیت «مستقیم به گوشی» را راه‌اندازی کند تا از یک سرویس ساده ارسال پیامک به گوشی‌های هوشمند پشتیبانی کند و پشتیبانی از تماس صوتی، داده (اینترنت موبایل) و سایر خدمات در سال ۲۰۲۵ به این سرویس اضافه شود.

تا پایان سال ۲۰۲۳ حدود ۲.۳ میلیون نفر در جهان از خدمات اینترنتی استارلینک استفاده می‌کردند، اما اکنون این رقم به ۴ میلیون نفر رسیده است. درآمد استارلینک طی دو سال گذشته نیز ۵ برابر شده و به ۶.۶ میلیارد دلار رسیده است.

About Author