یک متخصص زنان و زایمان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: شدت بیماری کووید ۱۹ در زنان باردار نسبت به سایر افراد بیشتر است و توصیه می شود حتما در برابر بیماری کرونا واکسینه شوند.
دکتر مینو رجائی در گفت و گو با ایسنا، افزود: احتمال ابتلا به کووید ۱۹ در زنان باردار در صورت عدم رعایت پروتکل های بهداشتی همانند سایر گروههای دیگر در جامعه است ولی در صورت ابتلا با اشکال شدید تری از بیماری روبرو خواهند شد و حتما قبل از بیماری باید واکسن تزریق کنند.
این متخصص زنان و زایمان با اشاره به نوع واکسن تزریقی در زنان باردار عنوان کرد: با توجه به دستورالعمل کشوری وزارت بهداشت واکسن سینوفارم و در برخی از موارد استرازنکا توصیه می شود و منعی برای تزریق وجود ندارد.
وی اظهار کرد: تزریق واکسن در دوران بارداری برای ایمنی و حفاظت بیشتر زنان توصیه می شود؛ لازم است در زنان باردار در سه ماهه دوم و از هفته ۱۲ به بعد نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.
این متخصص زنان و زایمان بیان کرد: مادران باردار ۱۸ سال به بالا، مادران بارداری که در بخش های بهداشت و درمان شاغل هستند و یا همسر آنان در بخش های کووید شاغل است، مادران پرخطر، خانم های باردار سنین بالای ۳۵ سال، مادران با BMI بالای ۳۵، مادرانی که دچار بیماری های زمینه ای از جمله (فشارخون، دیابت، نقض ایمنی و یا بیماری های مزمن کلیوی) هستند مشمول دریافت واکسن می باشند.
رجائی با اشاره به اینکه یکی از عوارض کووید ۱۹ زایمان زودرس است اما واکسن چنین عارضهای ندارد، اضافه کرد: گروههای پرخطر حتما باید شیوهنامههای بهداشتی را رعایت کنند و زدن واکسن تضمینی برای عدم ابتلای آنان به کرونا نیست.
پست های مرتبط
شکست کامل طرح دارویی دولت
کدام برنج برای مصرف بهتر است؛ هندی یا پاکستانی؟
دستور جمعآوری برخی آنتیبیوتیکهای وارداتی؛ ماجرا چیست؟