رئیسجمهور با بیان اینکه شاخص اینکه مدیری میتواند بماند یا نه، رضایت مردم است، یادآور شد: ما به عنوان مسئولین مملکت، برای ماندن یا نماندن، یک شاخص بیشتر نباید داشته باشیم و آن هم این است که خدمتگذار مردم میشویم یا نمیشویم.
مسعود پزشکیان در آیین رونمایی از ششمین محموله الواح هخامنشی شامل ۱۱۰۰ لوح عیلامی، در موزه ملی ایران با اشاره به حوادث منطقه عنوان کرد: در منطقه با حادثه پشت سر حادثه مواجهیم. مشکلات پیش آمده کار را سخت و سختتر کردهاست. اروپا و آمریکا از یک رژیم وحشی حمایت میکنند و دم از حقوق بشر میزنند اما آنها زن، کودک، پیر و جوان را بی گناه میکشند و جالب است که میگویند چرا یک قاتل را اعدام میکنید؟
وی افزود: دم از حقوق بشر میزنند ولی کسی نیست به آنها بگوید چرا زن و بچه را میکشید! رژیم صهیونیستی هیچ چارچوب انسانی را رعایت نمی کند. مقابل چشمان جهانیان کودکان و زنان را به راحتی بمباران میکند.
پزشکیان در ادامه سخنانش با اشاره به شناسایی یک شهر با قدمت حداقل ۷۵۰ سال در آذربایجان شرقی با ساختار اداری بسیار پیشرفته اظهار داشت: در این شهر دانشگاهی وجود داشته که در قیاس با دانشگاههای امروز جهان، جزو دانشگاههای نسل ۴ به حساب میآید در حالی که عموم دانشگاههای بزرگ کشورمان امروز نهایتا جزو نسل ۲ هستند. در این دانشگاه به ۷ زبان زنده دنیا دانشجو تربیت میشده و مدیریت این شهر بسیار حسابشده و بر اساس فرآینده بوده است، روشی که حتی امروز ما در نظام مدیریتی خود نتوانستهایم آن را اجرا کنیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروز متاسفانه حتی با میراث تمدنی درخشان خود آشنایی کافی نداریم و رشته ارتباط ما با هویت متمدن کشورمان بریده شده است، گفت: امروز خیلی که تلاش کنیم و در نظام آموزشی کشور نخبه هم تربیت کنیم، عموم این نخبگان به دنبال مهاجرت از کشور هستند و نه ماندن و آباد کردن کشور؛ یکی از دلایل اصلی این بیعلاقگی برای ماندن و تلاش برای ساختن کشور، بیاطلاعی و عدم ارتباط با هویت درخشان تمدنی کشور است که باعث شده جوانان نخبه احساس تعلق و دلبستگی به این آب و خاک نداشته باشند.
دکتر پزشکیان تقصیر عدم دلبستگی به کشور را متوجه عملکرد مسئولان و ناکارآمدی نظام آموزشی کشور دانست که نتوانستهاند گذشته درخشان کشور را به خوبی تصویر کنند، تا این جوانان و نخبگان ریشههای هویتی خود را بیابند و با افتخار به آن به دنبال احیا و بازآفرینی آن مجد و عظمت باشند و خاطرنشان کرد: اگر به دقت به گذشته نگاه کنیم و آن را بشناسیم درخواهیم یافت که درسهای فراوانی در عرصههای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، حکومتداری، اقتصاد و دیگر عرصهها برای ما دارد؛ به عنوان مثال بسیار مهم است که بدانیم سلسلهای مثل هخامنشیان با چه نظام سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی چنان حکومت و قلمرو پهناوری را در صلح و آرامش و شکوفایی اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی اداره میکرده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز دشمنان، با ایجاد اختلاف ما را به جان هم انداختهاند و منابع ما را غارت میکنند و برخی دیگر از ما را با وحشیگری قتلعام میکنند، اما تفرقه مانع از آن میشود که ما بتوانیم منسجم و یکپارچه مقابل آنها بایستیم، گفت: ما از ریشهها و هویت خود جدا شدهایم و نتوانستهایم درسهای لازم را از نحوه اداره جامعه و حکومتهای موفق گذشته بگیریم. ایرانی که ما در آن زندگی میکنیم مملو از سرمایههای علمی، فرهنگی، مدیریتی، سیاسی، ارتباطی و اجتماعی است و برای موفقیت باید واقعیات تمدن درخشان آن را برای خودمان و دیگران آشکار کنیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه ایران ما مملو از سرمایه های فرهنگی، علمی و هنری است، گفت: این ریشه محکمی که در فرهنگ و حکومتداری و سیاست و غیره داریم برای ما یک درسی می دهد.
وی با بیان اینکه شاخص اینکه مدیری میتواند بماند یا نه، رضایت مردم است، یادآور شد: ما به عنوان مسئولین مملکت، برای ماندن یا نماندن، یک شاخص بیشتر نباید داشته باشیم و آن هم این است که خدمتگذار مردم میشویم یا نمیشویم.
پزشکیان تاکید کرد: بر اساس اعتقادمان حرف می زنیم و صحبت هایم فقط برای رای جمع کردن نبود که شعار بدهیم و بعد بیاییم برای خودمان حکومت کنیم. هر کاری از دستمان برآید برای اینکه بتوانیم کشورمان را به جایگاهی که باید برسانیم کوتاهی نخواهیم کرد. هر مقداری که بتوانیم و از دستمان برآید به شما کمک خواهیم کرد.
پست های مرتبط
در این مملکت کشتی با بارش گم شود متوجه نمیشویم کجا رفت
جنبش دانشجویی پیشگام وفاق ملی شود
عراقچی: پیشگو نیستیم؛ اینکه بگوییم و پیشبینی کنیم که بشار اسد سقوط میکند ممکن نیست