مهر نوشت: بر اساس اخبار غیر رسمی از منابع آگاه، نتایج بررسیهای شورای نگهبان در احراز صلاحیت کاندیداها تا ساعاتی دیگر از طریق رسانه ملی اعلام خواهد شد.
شنیدهها حاکی از این است که احراز صلاحیت علی لاریجانی داوطلب چهاردهم دوره انتخابات ریاست جمهوری، مورد تأیید شورای نگهبان واقع نشده است.
شایان ذکر است؛ بر اساس اصل ۱۳۱ قانون اساسی و در پی شهادت آیت الله رئیسی باید حداکثر ظرف ۵۰ روز از سیام اردیبهشت ۱۴۰۳ انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود که بر این اساس در هشتم تیر ۱۴۰۳ این انتخابات برگزار خواهد شد.
https://www.iichs.ir/fa/news/351/%D8%AC%D8%A7%D9%85%D8%B9-%D8%A2%D8%AF%D9%85%DB%8C%D8%AA-%D9%81%D8%B1%D8%A7%D8%B2-%D9%81%D8%B1%D9%88%D8%AF-%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D9%85%DB%8C-%D8%A7%D8%B9%D8%B6%D8%A7
جامع آدمیت (فراز و فرود و اسامی اعضا)
جامع آدمیت (فراز و فرود و اسامی اعضا)
تاریخ دقیق تأسیس سازمان شبهماسونی «جامع آدمیت» که با عناوین «انجمن مخفی آدمیت»، «انجمن آدمیت»، «حزب آدمیت» هم از آن یاد شده است، معلوم نیست. قراین نشان میدهد، میرزا عباسقلیخان قزوینی معروف به عباسقلیخان آدمیت که از سالها قبل با میرزا ملکمخان آشنایی و ارتباط نزدیکی داشته و از اعضای مؤثر فراموشخانه ملکم محسوب میشد، از حوالی قتل ناصرالدین شاه (۱۳۱۳ق) بهتدریج مقدمات تشکیل جامع شبهماسونی آدمیت را فراهم آورده است. جامع آدمیت که بهنوعی ادامهدهنده راه و اهداف فراموشخانه ملکمخان بود، و اکثری از نظامات داخلی و مرامنامه آن هم کمابیش تقلیدی از مرامنامه فراموشخانه ملکم بود، (نظیر فراموشخانه ملکم) در زمره سازمانهای ماسونی غیرقانونی محسوب میشد و تأسیس و تداوم فعالیت آن مورد تأیید سازمانهای رسمی ماسونی جهانی نبود.
به رغم این احوال، جامع آدمیت در روندی تدریجی ولی مداوم دامنه فعالیتها و یارگیریهای خود در میان رجال، کارگزاران و مقامات و… کشور را افزایش داد. اسناد و مدارک اندک موجود نشان میدهد که این سازمان شبهماسونی از سال ۱۳۲۲ق فعالیتهای انسجامیافتهتر خود را ادامه داد و بیش از پیش بر دامنه نفوذ و عضوگیریهای خود در میان رجال و دولتمردان و کارگزاران مؤثر حکومت و غیره افزود.
در بحبوحه شکلگیری انقلاب مشروطیت و طی سالهای ۱۳۲۳- ۱۳۲۵ق جامع آدمیت نقش قابل توجهی در تحولات و رخدادهای سیاسی و اجتماعی کشور ایفا میکرد؛ تا جایی که حتی موفق شد شخص محمدعلیشاه را هم بهعضویت خود درآورد.
با تشکیل لژ بیداری ایران (وابسته به گراند اوریان فرانسه) رقابت روزافزونی میان این دو سازمان شکل گرفت. لژ بیداری ایران برای از میان برداشتن جامع آدمیت از هیچ تلاشی فروگذار نبود. در چنین فضایی بود که وقتی تندرویهای محافل وابسته به لژ بیداری ایران به اقداماتی نظیر قتل علیاصغرخان امینالسلطان (اتابک) و بمباندازی بر سر راه عبور محمدعلیشاه دست زده و در همان حال بر دامنه اختلافات سیاسی و ناامنیهای اجتماعی و نظایر آن افزوده شد، جامع آدمیت در موقعیت آسیبپذیرتری قرار گرفت و حتی شخص محمدعلی شاه به رغم عضویت در جامع آدمیت، نسبت به نقش آن سازمان در گسترش بحران سوءظن پیدا کرده و علیه آن بهاقدامات سختی متوسل شد. ضمن اینکه در درون جامع آدمیت هم اختلافات و چنددستگیهایی بروز کرده و بهدنبال آن شخص عباسقلی خان آدمیت هم تحت تعقیب قرار گرفته (بهاتهام دست داشتن در قتل اتابک) دستگیر شد و پس از آزادی مدتی از کشور خارج شد. پس از آن هم انشعابی در درون آن شکل گرفته و انجمن حقوق، که تا مدتی در برخی دیگر از ولایات کشور هم شعباتی دایر کرده بود، از آن جدا شد.
آنچه بود، در آستانه بمباران مجلس شورای ملی، و در حالی که رابطه جامع آدمیت با شخص محمدعلیشاه هم به تیرگی گراییده بود، این سازمان شبهماسونی عملاً در آستانه فروپاشی قرار گرفته بود. در سالهای پس از دوره موسوم به استبداد صغیر دیگر نام و نشانی از جامع آدمیت و تداوم احتمالی فعالیت منسجم و سازمانیافته آن باقی نماند. با این احوال جامع آدمیت در همان برهه فعالیت، در میان رجال و دولتمردان، درباریان، صاحبان مشاغل و بازرگانان، و طبقه متوسط و تحصیلکرده عضوگیری گستردهای کرده بود.
در دوره نخست مشروطیت ایران، در میان اعضای جامع آدمیت، ۱۶ نماینده مجلس شورای ملی، ۱۳۵ نفر از رجال و دولتمردان سرشناس و درجه اول، ۲۰ تن از شاهزادگان، ۱۱ پزشک (طبیب)، ۱۲ نفر نظامی، ۳ هنرمند برجسته، ۱۳ بازرگان، ۱۴ روحانی و حدود ۹۰ تن از اقشار متوسط جامعه بهچشم میخورد. اسامی اعضای جامع آدمیت، بنابر آنچه از منابع موجود برمیآید، بهشرح زیر بود ۱:
۱٫ ابراهیمخان پسر عبداللهخان
۲٫ ابراهیمخان سراج لشکر پسر محمدخان
۳٫ ابراهیمخان طبیبطائی
۴٫ ابوالفضل میرزا عضدالسلطان پسر مظفرالدین شاه
۵٫ ابوالقاسمخان علیآبادی پسر میرزا جعفر علیآبادی
۶٫ ابوالقاسم میرزا قاجار
۷٫ اسدالله اصفهانی
۸٫ اسدالله میرزا مشیرالسلطان
۹٫ اسکندر میرزا
۱۰٫ اسماعیلخان آجودانباشی توپخانه پسر میرزا علیاکبرخان آجودانباشی
۱۱٫ ……………………………………
۱۲٫ آقامیرزا محمدباقر مجتهد آملی پسر حجهالاسلام آقامیرزا عبدالکریم لاریجانی
۱۳٫ ////////////////////
۱۴٫ ……………………………………..