کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در گفت و گو با ایرنا اعلام کرد که با احتساب این تعداد واکسن تاکنون بیش از ۸۰۰ هزار دوز به ایران تحویل داده شده است.
وی گفت: ایران و روسیه علاوه بر قرارداد دو میلیون دوزی واکسن اسپوتنیک وی که بهمن ماه پارسال میان دو طرف امضا شد، اواخر فروردین نیز قرارداد ۶۰ میلیون دوز واکسن برای واکسیناسیون کامل ۳۰ میلیون نفر را امضا و نهایی کردند که براساس آن قرار است تا آذر ماه سال جاری به ایران ارسال شود.
همزمان با ارسال محمولههای واکسن، طرح تولید مشترک واکسن اسپوتنیک-وی در ایران وارد مرحله اجرایی شده و تاکنون دو شرکت ایرانی، سلولهای تولید واکسن را با موفقیت کشت کردهاند و بزودی تولید مشترک آغاز خواهد شد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه همچنین در خصوص امکان خرید واکسن روسی از طریق بخش خصوصی به محدود بودن توان تولید روسیه اشاره و تصریح کرد: این تلقی وجود دارد که واکسن در روسیه تولید شده و از مجاری مختلف فروخته میشود و کسی نیست که آن را بخرد. اما حقیقت این است که در روسیه تنها یک متصدی و جایگاه دولتی برای فروش واکسن وجود دارد که صندوق سرمایهگذاری مستقیم روسیه است و ما نیز با این صندوق ارتباط داریم و در حال انجام خرید دولتی هستیم.
جلالی تصریح کرد: روس ها علاوه بر اینکه باید واکسن مورد نیاز برای واکسیناسیون کشور خود را تهیه کنند باید تعهدات فروش واکسن به کشورهای دیگر که رقمی بین یک و نیم تا دو میلیارد دوز مطرح شده است عمل نمایند.
وی با بیان اینکه از جمعیت ۱۴۶ میلیون نفری روسیه تاکنون جمعیت کمی واکسینه شده اند، اظهار داشت ظرفیت تولید واکسن در روسیه کم هست و آنها به تولید مشترک در دیگر کشورها امید بسته اند که بتوانند از عهده تعهدات خود برآیند.
سفیر ایران در مسکو تصریح کرد: کار جدی ما در بحث خرید از دی ماه سال گذشته آغاز شده است و قرارداد نیز مشخص هست و با توجه به ظرفیت تولید و تولید مشترک در دیگر کشورها به تعهدات خود عمل می کنند که طبیعتا زمان بر هست.
واکسن روسی اسپوتنیک وی در ۶۰ کشور جهان ثبت شده است که جمعیت کلی آنها سه میلیارد نفر برآورد میشود. بیش از ۳۰ کشور در حال حاضر واکسیناسیون گسترده را با این واکسن آغاز کردهاند.
محققان موسسه سرمایهگذاری مستقیم روسیه و مؤسسه تحقیقات همهگیرشناسی و میکروبیولوژی گامالیا، ۳۰ فروردین اعلام کردند یافتههای جدید از مطالعه واکسن روسی «اسپوتنیک وی» بر روی سه میلیون و ۸۰۰ هزار نفر نفر نشان میدهد که اثربخشی این واکسن کرونا ۹۷.۶ درصد است
پست های مرتبط
شکست کامل طرح دارویی دولت
کدام برنج برای مصرف بهتر است؛ هندی یا پاکستانی؟
دستور جمعآوری برخی آنتیبیوتیکهای وارداتی؛ ماجرا چیست؟