بازی با آبروی تبریز، با پروژه ای پُر از هیچ !

اختصاصی ساقی آذربایجان/ وحید خدادادی

یکشنبه گذشته سیصد و بیست و پنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تبریز در حالی در محل ساختمان جدید این شورا برگزار شد که آینده این شورا با توجه به تاخیر در برگزاری انتخابات دور هفتم در هاله ای از ابهام قرار دارد.
یکی از مهم ترین موضوعات مطرح شده در این جلسه لایحه واگذاری حق انتفاع ۵ هزار متر مربع از اراضی پارک ۱۰ هکتاری ارتش برای احداث باغ تئاتر شهر تبریز بود که در نوع خود از عجایب روزگار است، هر چند در این دوره از مدیریت شهری اصلا هم بعید نیست! این لایحه در حالی به صحن علنی آمده بود که هر چند مالکیت این ملک برای شهرداری تبریز است ولی هنوز سند رسمی آن به نام ارتش جمهوری اسلامی ایران است و انتقال سند صورت نگرفته است. ثانیا ملکی که قرار است برای احداث باغ تئاتر به بخش خصوصی واگذار شود، اساسا کابری فضای سبز دارد و هنوز اقدامات قانونی برای تغییر کاربری در کمیسیون ماده ۵ انجام نشده است. از این ها جالب تر اینکه با وجود عدم انتقال سند، عدم انجام فرآیند قانونی تغییر کاربری و در اقدامی عجیب و غریب آقایان لطف کرده اند و وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی را برای کلنگ زنی به محل فوق برده اند که نشان می دهد عزیزان اصلا استانداری و اداره کل ارشاد را هم در جریان چنین بی قانونی آشکاری قرار نداده اند، مثل خیل کثیری از اقداماتی که در طول همه این سالها صورت گرفته است!

ابهامات لایحه را بر طرف کنید!

این لایحه با واکنش برخی از اعضای شورای شهر حتی در جبهه موافقین شهردار مواجه شد و علی نوای باغبان، عضو شورا، اظهار داشت: علی‌الاصول همه موافق هستیم، کار مثبتی است در شهر انجام می‌شود. ولی فرصتی که گرفته می‌شود (تعویق بررسی لایحه)، لایحه حتماً باید تکمیل شود. نمی‌دانم ارشاد نقشش چیست، ولی برای ما نوشته است که نگهداری، ایمنی و خدمات این محل از محل درآمدهای شهرداری است. حالا این یک جمله، فردا روزی ۱۰۰ میلیارد تومان خرج به بار آورد چه باید کرد.
وی افزود: نوشته شده است «بنیاد فرهنگی هنری کلینی تشکیل خواهد یافت، اساس‌نامه خواهد داشت، توافق‌نامه بین طرفین خواهد بود»؛ در حالی که هیچ یک نشده است.‌ برای جدی‌تر و شفاف‌تر شدن موضوع، باید طرفین تعهدات و زمان‌بندی اجرایی را نگاه کنند.

* چرا همه داوطلب اخذ زمین از شهرداری هستند/ اصلا سند زمین به اسم شهرداری نیست

احد صادقی عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تبریز نیز در این رابطه گفت: سند زمین به اسم شهرداری نیست. این به عنوان پیش‌شرط مصوبه ماست؛ جایی که به نام ما نیست، مصوب می‌کنیم در اختیار این مجموعه قرار دهیم. نمی‌دانم تفاهم‌نامه‌ای داریم یا نه، ولی وزیر ارشاد این محل را کلنگ‌زنی کرده‌اند. نه آن بنیاد فرهنگ و هنری کلینی در آخرین روز بررسی شورا مجوزات لازم را گرفته بود و نه ما انتقال زمین جهت انتقال را نهایی کرده بودیم. آخرین خبر را نیز الان شهردار منطقه سه گفت که فعلا سند تک برگی اراضی ارتش تبدیل شده که باید انتقال پیدا کند.
صادقی تصریح کرد: ما در کمیسیون موافق این اتفاق بودیم به سرانه فرهنگی شهر افزوده شود، ولی اداره کل فرهنگ و ارشاد پشت ساختمان شورای شهر، مجموعه تئاتر شهر بلاصاحب دارد. خیرین در موضوعات فرهنگ و هنر کلی زمینه فعالیت از جمله همین مورد دارند که با سازمان مرتبط است و سریع‌تر از آن‌چیزی که این جا هزینه خواهند کرد می‌توانند اقدام کنند بسازند و بهره‌برداری کنند. ولی نمی‌دانم چرا همه داوطلب اخذ زمین از شهرداری هستند و آن هزینه باید اینجا گذاشته شود.

استانداری و بازرسی به موضوع کلنگ زنی وزیر ورود کنند

بر همین اساس دهقان نژاد رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای شهر تبریز به ساقی آذربایجان گفت: شکی نداریم که آقای کلینی تعصب و فعالیتی در حوزه هنر دارند و سرمایه‌گذاری ایشان در این حوزه مورد تکریم است ولی لایحه نقص های زیادی داشت و اگر ما امروز این لایحه را تصویب می کردیم، حتما در هیات تطبیق رد می شد و فرآیند باز تصویب و ارسال آن تا ۶ ماه امکانپذیر نبود.
وی گفت: برای تکمیل این لایحه چندین سوال مشخص وجود دارد از جمله اینکه زمین فوق کاربری فضای سبز دارد و آیا تغییر کاربری آن در کمیسیون ماده ۵ صورت گرفته است؟ مضافا اینکه اصلا سند این ملک به نام شهرداری نیست! مورد سوم مربوط به عنوان است که در لایحه بنیاد کلینی ذکر شده در صورتی که این مجموعه فعلا موسسه است و بنیادی تشکیل نشده است. مورد چهارم مربوط به بحث تفاهم نامه فی مابین است که باید مفاد آن به اطلاع اعضای شورا هم برسد و این در حالی است که هیچ تفاهم نامه ای در این بین وجود ندارد! از همه این ها جالب تر آن که شهرداری قبل از آن که چنین مقدمات قانونی را انجام دهد، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را به محل طرح برده و عملیات کلنگ زنی صورت گرفته است! که این اقدام شهرداری نیازمند ورود استانداری و بازرسی است که چرا وزیر یک مملکت را برای کلنگ زنی طرحی برده اید که هیچ چیز آن هنوز مشخص نیست! این اقدام صورت خوشی ندارد و در مقابل سرمایه گذار محترم هم احساس شرمندگی می کنیم.
هر دم از این باغ بری می رسد و قبل از پایان این دوره از مدیریت شهری باز شاهد اقدام جالب دیگری بودیم تا مجموعه شاهکارهای آقایان تکمیل تر شود. شاید دوستان استنباطشان این بوده که احتمالا اعضای شورا متوجه چنین کاستی هایی نخواهند بود و این میزان اطمینان از حواس پرتی اعضای شورا، برای شان و منزلت پارلمان شهری تبریز خوب نیست.
بالا غیرتا با این شهر این کارها را نکنید، چه پدر کشتگی با تبریز دارید، به هر دین و آیینی که ملتزم و معتقدید این کارها صورت خوشی ندارد. خودتان که هیچ، وزیر را هم بازیچه این کارها نکنید.
شایان ذکر است که با نظر اکثریت اعضای شورای شهر تبریز، بررسی این لایحه جهت تدقیق و چکش‌کاری بیشتر در کمیسیون‌های فرهنگی، حقوقی، شهرسازی و سرمایه‌گذاری به هفته‌های آتی موکول شد.

About Author