دریاچه ارومیه هر روز کوچکتر می‌شود

دریاچه ارومیه روز به روز در حال کوچکتر شدن و حجم آبی آن روز به روز در حال کاهش است و شرایط نامناسبی دارد و تاکنون مسئولان مربوطه اقدام عملی برای احیای آن انجام نداده‌اند.
به گزارش ساقی آذربایجان، بیش از یک دهه است که بحران دریاچه ارومیه آغاز شده و هم اکنون به اوج خود رسیده است و هر روز شاهد کاهش تراز، وسعت و حجم دریاچه ارومیه هستیم.
در سالیان گذشته میزان بارش نزولات جوی در دومین استان پرآب کشور یعنی آذربایجان‌غربی کاهش یافته و حتی برخی شهرها و روستاها از لحاظ تامین آب شرب و کشاورزی با مشکل مواجه هستند.
دریاچه ارومیه نیز که گفته می‌شود به علت کاهش نزولات جوی و مصرف بیش از حد آب در بخش کشاورزی و حفر قنات‌های غیرمجاز خشک شده، شرایط چندان مناسبی ندارد و همه امیدها به افزایش بارندگی‌ها و افتتاح برخی پروژه‌های بزرگ احیای دریاچه به ویژه تونل انتقال آب و دو تصفیه‌خانه ارومیه و تبریز است.

حفاری تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه
به پایان رسیده است
مدیردفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه اوایل ماه گذشته در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به پروژه بزرگ تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه اظهار داشت: هم اکنون دستگاه حفار در حال خارج شدن از تونل و دمونتاژ شدن است و این کار نیز دو ماه به طول می‌انجامد.
مسعود تجریشی گفت: پروژه تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه تا ۹۹/۵ درصد به پایان رسیده است و شاید در سفر آینده رئیس جمهور به استان افتتاح شود.
همچنین معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی با اشاره به آخرین وضعیت دریاچه ارومیه و با اشاره به اینکه امروز تراز دریاچه ۱۲۷۰/۶۸ متر است بیان کرد: مشابه سال گذشته تراز آن۱۲۷۴/۱ متر بوده است.
همچنین معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی جواد محمدی از کاهش یک هزار و ۳۷۳ کیلومتر مربعی وسعت دریاچه ارومیه خبر داد و افزود: هم اکنون دریاچه دو هزار و ۱۲۶ مترمربع وسعت دارد در حالی که در مشابه سال گذشته وسعت سه هزار و ۴۹۹ کیلومترمربعی داشته است.
همچنین معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی همچنین با اشاره به کاهش یک میلیارد و ۹۲ میلیون مترمکعبی حجم دریاچه ارومیه اظهار داشت: هم اکنون دریاچه دو میلیارد و ۸۳ میلیون مترمکعب حجم آبی دارد در حالی که در مشابه سال گذشته چهار میلیارد و ۷۵ میلیون مترمکعب بوده است.
علاوه بر کاهش حجم آبی دریاچه ارومیه، حجم مخازن سدهای استان آذربایجان‌غربی وضعیت چندان مطلوبی ندارند و امسال در مقایسه با سال گذشته شاهد کاهش ۲۵ درصدی حجم مخازن هستیم.

کاهش ۲۵ درصدی حجم مخازن آذربایجان‌غربی
باید منتظر بود و دید چه موقع پروژه‌های بزرگ دریاچه ارومیه مانند تونل انقال آب که سالانه ۶۰۰ میلیون مترمکعب آب را به دریاچه ارومیه منتقل می‌کند افتتاح می‌شود چون خشکی دریاچه، تبعات فراوانی برای مردم منطقه دارد و علاوه بر طوفان نمکی و آسیب به زمین‌های کشاورزی، باعث به خطر افتادن سلامتی افراد ساکن در حوضه آبریز می‌شود و اینها بخش کوچکی از تبعات خشکی دریاچه ارومیه به شمار می‌رود.

About Author