طرح «قصابان امین» در تبریز آغاز شد

به گزارش ساقی آذربایجان، کریم قدرتی، روز یکشنبه در مراسم امضای تفاهم نامه « قصابان امین» و قدردانی از قصابان منتخب و نمونه این شهر با بیان اینکه یکی از رسالت های شهرداری در تامین فرآوانی مایحتاج عمومی مردم، ایجاد بسترهای لازم در این زمینه است، افزود: در این راستا باید گام های اساسی در زمینه های پیشگیری از شیوع انواع بیماری ها و حفظ مسایل بهداشتی در سطح شهر را بردارد.

مدیرعامل سازمان کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز گفت: انتخاب قصابان امین و نمونه بر اساس شاخصه های مختلفی انجام می شود و این افراد باید شناسنامه گوشت ها را تا اتمام عرضه آن در معرض دید عموم قرار دهند، قیمت های مصوب را رعایت و بر اساس قیمت واقعی عرضه کنند، فایل طراحی شده دارای کد آی پی را روی شیشه مغازه نصب کرده و مسایل بهداشتی را بیشتر رعایت کنند و با مردم خوش رو باشند.

وی، اظهار داشت: در این طرح ۲۰ قصاب نمونه سطح شهر به صورت نمادین انتخاب شده و در مرحله بعد تعداد بیشتری از آن ها به این جمع می پیوندند.

وی با تاکید بر اینکه حفظ سلامت و امنیت غذایی مردم ضروری است، اظهار داشت: قصابان در این حوزه دارای نقش تاثیرگذاری هستند و در صورت غفلت و بی توجهی به این موضوع، دشمنان و عناصر معاند می توانند از آن برای ایجاد مشکل امنیت غذایی در کشور سوء استفاده کنند.

مدیرعامل سازمان کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز با اشاره به اینکه فراوانی و کیفیت غذایی مردم برای دستگاه های ذیربط مهم است، گفت: در این راستنا سازمان کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز بجای توسعه فروشگاه های خود در سطح شهر با اجرای طرح قصابان امین، خدمات مورد نیاز را بر اساس استانداردهای مدنظر به مردم ارایه دهد.

قدرتی، ادامه داد: در بین اصناف و قصابان سطح شهر افراد امین و مورد اعتمادی وجود دارند که می توان با کمک آن ها بخش عمده ای از خدمات مورد نیاز مردم را ارایه و از بروز برخی تخلفات احتمالی و شبهات در این حوزه و نارضایتی مردم جلوگیری کرد.

وی با اشاره به اینکه در این طرح شبکه توزیع گوشت نیز توسط قصابان انجام می شود، یادآوری کرد: با اجرای این طرح، اعتماد و سرمایه اجتماعی دوباره به این صنف بازمی گردد و مردم با آسودگی خاطر بیشتر گوشت مورد نیاز خود را خریداری خواهند کرد.

مدیرعامل سازمان کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز، گفت: شناسنامه دار کردن کشتار در تبریز برای اولین بار در کشور با همکاری این سازمان با ادارات کل دامپزشکی و استاندارد گامی در جهت شناخت بیشتر مردم از نوع گوشت مصرفی خود بود و در این طرح گوشت ها با برچسب رنگی تقسیم بندی شدند به طوری که رنگ آبی برای دام نر، رنگ زرد برای دام ماده و رنگ قرمز برای دام های ضبطی بر روی لاشه نصب می شود.

قدرتی، با بیان اینکه در این طرح، جنسیت، نوع دام، تاریخ تولید و نوع گوشت برای اطلاع مصرف کننده مشخص می شود، افزود: جلوگیری از ذبح دام های آبستن برای حفظ ذخایر دامی از دیگر اقدامات این سازمان با همکاری سازمان های مرتبط بود.

قدرتی، با اشاره به دستور شهردار تبریز برای راه اندازی سامانه توزیع اقلام مواد غذایی با همکاری سازمان های میادین میوه و تره بار و کشتارگاه صنعتی شهرداری، ادامه داد: این سامانه در قالب اپلیکیشن از سوی سازمان فناوری شهرداری تبریز ایجاد می شود تا شهروندان بتوانند از طریق آن مراکز عرضه اقلام خوراکی و قصابی های امین را شناسایی و اقلام خود را حتی به صورت اینترنتی خریداری کنند.

وی یادآوری کرد: طرح قصابان امین در مرحله نخست در ۲ مرحله سه ماهه تفاهم نامه بین قصابان و این سازمان امضا و سپس این کار به صورت یکساله ادامه می یابد.

طرح درجه بندی کیفی گوشت قرمز در تبریز اجرا می شود

مدیرعامل سازمان کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز گفت: اقدامات لازم برای اجرای طرح درجه بندی کیفی گوشت قرمز از سوی این سازمان انجام شده و برای تایید به سازمان دامپزشکی نیز ارسال شده است.

قدرتی، با اشاره به اینکه این طرح در راستای تکمیل طرح شناسنامه دار کردن گوشت کشتار شده انجام می شود، افزود: با اجرای این طرح مردم از نوع گوشت مصرفی خود مطلع می شوند و شفاف سازی کامل در خصوص نوع گوشت، جنسیت دام و سایر موارد برای مصرف کننده انجام می شود.

قصابان امین از سوی دستگاه های مختلف مانند اداره کل مالیات و دارایی نیز حمایت شوند 

رییس اداره دامپزشکی شهرستان تبریز نیز در این مراسم با اشاره به برخی حمایت های شهرداری و سازمان دامپزشکی از قصابان امین، گفت: برای اجرای بهتر این طرح شایسته است برخی دستگاه ها و نهادها مانند اداره کل دارایی و مالیات نیز از این افراد حمایت کرده و تخفیف ها و معافیت های ویژه ای برای آن ها قایل شوند.

ناصر عظیمی، افزود: این طرح در کنار طرح های شناسنامه دار کردن گوشت کشتار شده و جلوگیری از ذبح دام های آبستن از اقدامات شایسته و خوب سازمان کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز برای ارایه خدمات مطلوب به مردم است.

وی با تاکید بر شناساندن بهتر اهداف این طرح به مردم، اظهار داشت: با توجه به نبود اعتماد بین مردم و قصابان، اجرای این طرح در اعتمادسازی بین آن ها نقش بسزایی داشته و باید قصابان امین نیز با رعایت بیشتر مسایل بهداشتی و شاخصه های مدنظر دامپزشکی و سازمان کشتارگاه صنعتی در جهت جلب اعتماد عمومی تلاش کنند.

عظیمی، با اشاره به ممنوعیت عرضه گوشت چرخ کرده در قصابی ها، ادامه داد: در صورت مشاهده این نوع گوشت در قصابی ها، ضبط شده و به صورت قانونی با قصابی برخورد می شود.

اجرای طرح «قصابان امین» در تبریز آغاز شد

در این مراسم تفاهم نامه همکاری سازمان کشتارگاه صنعتی شهرداری با ۲۰ نفر از قصابان امین و نمونه تبریز امضا شد.

About Author