افزایش سالانه نرخ ابتلا به سرطان در ایران

دبیر علمی کنگره کنسرژنومیکس درباره افزایش سالانه نرخ ابتلا به سرطان در کشور هشدار داد و گفت:مصرف بالای فست فود، الکل، سیگار، آلودگی‌های محیطی و استرس نیز احتمال بروز سرطان را تا ۳۰ درصد بالا برده است.

سرطان از جمله بیماری‌های شایع است که تاکنون افراد زیادی را سرتاسر جهان درگیر خود کرده است. سرطان نوعی بیماری است که در آن، برخی از سلول‌های بدن بدون توقف شروع به تقسیم شدن می‌کنند و به بافت‌های اطراف گسترش می‌یابند.

با توجه به اینکه سلول‌های سرطانی در کدام نقطه از بدن آغاز شوند، انواع مختلفی از سرطان را خواهیم داشت که هر کدام به تناسب وضعیت، روش درمانی مختص خود را دارند.

سرطان از آن دسته بیماری‌هایی است که از یک نقطه در بدن آغاز شده و در صورت تشخیص دیرهنگام، می‌تواند تمامی بدن فرد را درگیر کند.

سیدجواد مولا، متخصص ژنتیک و دبیر علمی کنگره کنسرژنومیکس درباره افزایش سالانه نرخ ابتلا به سرطان در کشور هشدار داد و گفت: سرطان معده در مردان و پستان در بانوان بالاترین آمار ابتلا را دارد.

وی گفت: در این میان سن ابتلای بانوان ایرانی به سرطان پستان ۱۰ سال زودتر از استاندارد جهانی است که جای تأمل و نگرانی دارد.

مولا ژنتیک، تغذیه و سن را در ابتلا به انواع سرطان مؤثر دانست و افزود: به لحاظ ژنتیکی زنان ایرانی استعداد بیشتری برای ابتلا به سرطان پستان دارند.

دبیر علمی کنگره کنسرژنومیکس علت بالارفتن نرخ رشد ابتلا به بیماری سرطان را را پیری جمعیت عنوان کرد و گفت: مصرف بالای فست فود، الکل، سیگار، آلودگی‌های محیطی و استرس نیز احتمال بروز سرطان را تا ۳۰ درصد بالا برده است.

وی با بیان اینکه سبک زندگی سالم احتمال سرطان را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد، اظهار داشت: با تغذیه سالم و ورزش می‌شود آمار ابتلا به سرطان به نصف کاهش یابد.

مولا ابتلا به سرطان معده را با وجود عفونت دستگاه گوارش مرتبط دانست و گفت: عفونت اچ پیلوری با بهداشت مواد غذایی مرتبط است و عفونتی است که پیش نیاز ابتلا به سرطان معده محسوب می‌شود.

دبیر علمی کنگره بین المللی کنسرژنومیکس گنجاندن مواد غذایی مانند حبوبات و ادویه‌هایی مانند زردچوبه را به رژیم غذایی ضروری دانست و گفت: حذف این مواد از چرخه غذایی نسل جدید را مستعد بیماری کرده است.

مولا، هدف از برگزاری این کنگره را ایجاد شبکه‌ای از پژوهشگران، پزشکان، شرکت‌های دانش بینان و خیرین حوزه سرطان با هدف توسعه روش‌های نوین تشخیص مولکولی، درمان هدفمند و فردمحور و ارتقای خدمات رسانی نوین به بیماران مبتلا به سرطان برشمرد.

وی گفت: این رویداد دومین تجربه برگزاری کنگره نسل۴ در کشور است که در سه محور اصلی علمی، تجاری سازی و مسئولیت پذیری اجتماعی برگزار می‌شود.

دبیر علمی کنگره کنسرژنومیکس افزود: ژنومیکس بزرگترین کنگره بین المللی علمی است که بیش از ۳۲۰۰ پژوهشگر، پزشک و متخصص در آن شرکت کرده اند.

گفتنی است، دومین کنگره بین‌المللی کنسرژنومیکس ۲ تا ۴ آبان در سالن اجلاس سران برگزار می‌شود.

بخش مسئولیت پذیری اجتماعی این کنگره را خیرین سلامت، مؤسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان (مکسا) و شبکه ملی سرطان برعهده دارند.

در بخش مسئولیت پذیری اجتماعی این کنگره جایزه‌ای به نام “جایزه مکسا” با هدف توسعه غربالگری، پیشگیری از سرطان و ارتقا و فراگیری مراقبت‌های حمایتی و تسکینی طراحی شده که قرار است امسال، برای دومین بار به یکی از تشکل‌های مردمی فعال در حوزه سرطان اهدا شود.

سال گذشته این جایزه به علت تلاش‌های موثر و پیوسته مسجدی در زمینه سرطان ریه و مبارزه با دخانیات به وی اهدا شد.

About Author