اختصاصی ساقی آذربایجان شرقی/ وحید خدادادی
سال آخر شورا و شهرداری است و عمدتا رسم در ادوار مختلف بر این بوده تا هم اعضای شورا و هم شهردار به جهت آن که باید در ماه های آینده بیلان کاری چهار ساله ارائه دهند و نیز در آزمون انتخابات عملکرد خود را در مقام رای مردم بگذارند، فعالیت و جنب و جوش اعضا و شهردار رنگ و بوی دیگری می گیرد و تلاش ها دو چندان می شود. در این بین شهردار تبریز اخیرا در یک سخنرانی اعلام کرده که سال ۱۴۰۴ سال ورزش در تبریز است و با این نامگذاری چنین برداشت می شود که سمت و سوی تلاش ها و برنامه ها به آن سمت سوق پیدا کند.
شهردار تبریز با بیان اینکه با همراهی و همدلی شورای اسلامی شهر پروژههای ورزشی متعددی در تبریز اجرا میشود، گفت: تبریز در حوزه ورزش استعدادهای کمنظیری دارد به طوری یکی از برنامههای شهرداری در سال آینده معرفی استعدادهای ورزشی تبریز در سطح ملی است.
وی در حالی از این همراهی سخن می گوید که مخالفین وی در پارلمان شهری که از قضا کفه ترازوی قدرت به سمت آنان سنگینی می کند، طبق بررسی های ساقی آذربایجان نه تنها همراهی و همدلی مورد نظر جنابشان را ندارند، بلکه معتقدند که شهر تبریز کاستی ها و مشکلات بسیار بزرگتری از ورزش دارد و ورزش نیاز و اولویت اول آنان و مردم شهر نیست. از سویی از این نامگذاری خودجوش آقای شهردار هم بی اطلاع اند. گزارش های میدانی ما از اعضای شورا نشان می دهد که هماهنگی لازم در این بین وجود نداشته و همراهی و همدلی مورد ذکر وی تنها در مورد یک عضو شورا مصداق دارد و احتمالا چون این عضو هم به لحاظ فیزیکی و عضلانی درشت هیکل و قوی پنجه هستند، آقای شهردار این عضو را اعضاء نامیده است!
* از نظر شورا سال بعد می تواند سال مسیرگشایی ها باشد/ ساخت ورزشگاه ۱۵ هزار نفری وظیفه دولت است نه شهرداری
در این ارتباط رشیدی رئیس مرکز پژوهش های شورای شهر تبریز معتقد است که سال بعد می توانست سال مسیرگشایی ها باشد. وی در گفتگو با ساقی آذربایجان ضمن اولویت بندی نیازهای شهر گفت: این نامگذاری کار نمادینی است ولی از نظر شورا سال آینده می تواند سال مسیرگشایی های نیمه تمام و حمل و نقل عمومی باشد وگرنه در حوزه ورزش در این سال های اخیر در حد وسع شهرداری ورود کرده و کمابیش کارهایی هم انجام شده است.
وی افزود: در قانون ایجاد زیرساخت های ورزشی یکی از وظایف شهرداری است اما طبق نص صریح قانون شهرداری حق تیم داری ندارد و تنها وظیفه اش همان ایجاد زیرساخت برای ورزش های پایه است و ساخت ورزشگاه ۱۵ هزار نفری وظیفه دولت است نه شهرداری و از مکنت شهرداری نیز خارج است.
*از این نامگذاری اطلاعی ندارم/ بررسی اولویت ها باید با نظر اعضای شورا باشد
دهقان نژاد رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر تبریز ضمن بی خبری از این نامگذاری به ساقی آذربایجان گفت: سال بعد سال پایانی و سال انتخابات است و بهتر است شهرداری با همفکری اعضای شورا و دست به دست هم موضوعات موجود را اولویت بندی نمایند در این صورت خروجی نظرات شورا و شهردار هم بر سر اولویت ها یک حوزه بخصوص می شود و چندصدایی هم نمی شود. اگر شهردار نظرش این است که سال آینده سال شکوفایی ورزش و ورزش برای تبریز باشد عیبی ندارد در صحن شورا استدلال هایشان را بفرمایند تا ما هم قانع بشویم و موضع هماهنگ در یک مسئله باشد.
وی افزود: شخصا معتقدم که این نامگذاری برای سال بعد کمی سخت است در حالی که موضوعاتی نظیر مسیرگشایی ها، حمل و نقل عمومی و طرح جامع ترافیک از اهمیت بیشتری برخودار است، یعنی مواردی که مردم روزانه با آن درگیر هستند.
این عضو شورای شهر تبریز در ارتباط با افتتاح سالن های ورزشی هم گفت: به نظرم نکته مهم در این رابطه مدل استفاده از این امکانات است که آیا شهروندان امکان دسترسی و استفاده آسان از این امکانات را دارند یا نه؟ در نهایت به نظرم می رسد انتخاب اولویت ها باید در صحن شورا با حضور شهردار و اعضای شورا باشد تا با چکش کاری و شنیدن نظرات همه دوستان به یک نظر واحد برسیم.
*پرداخت شهرداری تبریز به موضوع ورزش در حد وزارتخانه است که ضرورتی ندارد
احد صادقی دبیر اول شورای شهر نیز در این باره به ساقی آذربایجان گفت: لازم است تا ما به نسبت مشکلات شهری اقداماتمان را اولویت بندی نماییم. همانطور که در صحن شورا هم عرض کردم پرداخت ما به موضوع ورزش در شهرداری در حد وزارت است و توازن در بین ماموریت های شهرداری رعایت نمی شود. اگر از شهروندان عزیز هم بپرسید اشاره خواهند کرد که اولویت اول این شهر موضوع ترافیک و آلودگی هواست که می تواند با تلاش در جهت نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی و تکمیل آن بخشی از این مشکلات را مرتفع نمود. این نمی شود که مسئله و مشکل مردم یک چیز باشد و دغدغه و مشکل شهرداری چیز دیگری و بخواهیم در این وسعت مسئله سازی کنیم.
وی افزود: ورود شهرداری به حوزه ورزش طبق قانون و بر حسب وظایف خود و در حد خود منطقی می باشد. اما اینکه بگوییم سال بعد سال ورزش است، یعنی مسئله اول این شهر ورزش است، من از شهروندان تبریز سوال می کنم، آیا مسئله اول تبریز، ورزش است یا آلودگی هوا و ترافیک؟ اولویت باید رسیدگی به وظایف ذاتی شهرداری باشد و ورزش در اولویت پایین تری نسبت به مشکلات اصلی شهر قرار دارد.
آنچه از زبان شهردار شنیدیم با آن چه دغدغه اعضای شوراست، زمین تا آسمان فرق دارد. بارها عرض کرده ایم که داستان شهرداری داستان زبل خانی است که در هر سوراخی موش می دواند و متاسفانه در این بین اولویت ها گم شده و سری که بی کلاه مانده، سر تبریز بی نواست.
پست های مرتبط
گردشگری غذا مزیت بزرگ آذربایجان شرقی است
امامجمعه تبریز: تضعیف نیروهای مسلح جزء برنامههای دشمن است
ممانعت از تردد خودروهای دودزا و فاقد معاینه فنی در داخل شهر تبریز