حجتالاسلام عمران حسینینسب با اشاره به ۱۰ شهریورماه، سالروز تصویب قانون عملیات بانکی بدون ربا و هفته بانکداری اسلامی، اظهار کرد: این مصوبه روی کاغذ است و در بانکها عملی نمیشود.
وی با یادآوری اینکه دریافت کارمزد بیش از ۴ درصد در وام قرضالحسنه برای کل دوره و اخذ دیرکرد از وام گیرنده حرام و ربا است، ادامه داد: در مقابل این موضوع، وام گیرنده هم موظف است اقساط تسهیلاتی خود را که از بانک دریافت کرده در وقت مقرر پرداخت کند.
حسینینسب با بیان اینکه بانکها مجبورند ارزش مالی و سرمایه خود را حفظ کند و هیچکس حاضر به از بین بردن سرمایه اصلی خود نمیشود، به پرداخت وام از طرف بانکها اشاره کرد و گفت: اگر بانک وام را طبق قرارداد پرداخت کند ولی وامگیرنده آن را در محل مقرر مصرف نکند، وام گیرنده مرتکب ربا میشود، ربایی که محاربه با خدا است و اینکه بین بانک و مردم باشد یا بین دو نفر فرقی ندارد.
امام جمعه سلطانیه، از معطل شدن مردم خصوصاً جوانان در بانکها برای دریافت وام ازدواج یا مسکن انتقاد کرد و افزود: جوانانی که درباره مشکلات موجود در بانکها به دفتر امام جمعه مراجعه میکنند، اغلب از بانکهایی که ضمانتهای بیش از آنچه قانون مشخص کرده و یا برای پرداخت وام نوبت یک ساله میدهند، گلایه دارند.
وی با اشاره به مهمترین مطالبه مردم در حوزه بانکداری اسلامی از دولت جدید، خاطرنشان کرد: مردم از دولت سیزدهم انتظار دارند ربا را از بانکها که بارها مورد اعتراض مراجع معظم تقلید هم قرار گرفته، ریشهکن و پرداخت وام ازدواج و مسکن جوانان را تسهیل کند تا شاهد گرهگشایی از برخی از مشکلات این قشر از جامعه که نقش بسیار تاثیرگذاری نیز در توسعه کشور ایفا میکنند، باشیم.
پست های مرتبط
خبر مهم رشیدیکوچی؛ واردات تمام گوشیهای هوشمند ممنوع خواهد شد
فرش ترکیه؛ جایگزین فرش ایرانی در بازارهای جهانی
حقوقهای زیر ٢۴ میلیون تومان معاف از مالیات شدند