علیرضا رشیدیان درباره احتمال حضور زائران ایرانی در عمره امسال، با توجه به تمایلهایی که برای ازسرگیری مذاکرات بین ایران و عربستان نشان داده شده است، به ایسنا گفت: با توجه به اینکه بیش از ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در نوبت عمره قرار دارند، دلمان میخواهد مسیر عمره مشروط به رعایت عزت، کرامت و سلامت عمرهگزاران ایرانی و صدور مجوزهایی برای حمایت از حقوق اتباع ایرانی با بازگشایی کنسولگری یا دفتر حفاظ منافع ایران در عربستان، باز شود و عمرهگزاران ایرانی را دوباره اعزام کنیم.
او افزود: امسال دولت عربستان با توجه به واکسیناسیون گستردهای که صورت گرفت، اعزام عمرهگزاران از کشورهای مختلف، از جمله عراق را شروع کرده است و روزانه بین شش تا هفتهزار نفر خارجی برای طواف عمره به خانه خدا مشرف میشوند و با این واکسیناسیون، محدودیت اعزام را هم برمیدارند.
او در پاسخ به این سوال که آیا ایرانیها به عمره امسال میرسند، گفت: اگر در مذاکرات دو کشور، مشکل کنسولگری و دفتر نمایندگی حل شود، میتوانیم.
رییس سازمان حج و زیارت درباره واکسن زائران ایرانی با توجه به اینکه عربستان فقط نوع خاصی از واکسنها را تایید کرده و پذیرفته است، اظهار کرد: شنیدهایم که طرف عربستانی، واکسن سینوفارم را با توجه به تایید سازمان جهانی بهداشت جهانی قبول کرده است. اکنون واکسنهای جدید دیگری مجوز ورود به کشور را گرفتهاند که جزو فهرست واکسنهای مورد تایید عربستان هستند، بنابراین میتوان دُز یادآور واکسن را از آن نوعی که تایید کردهاند تزریق کرد و در مذاکره با عربستان به توافق رسید. بهویژه آنکه، بیشتر زائران ایرانی از لحاظ رده سنی تا الان واکسن تزریق کردهاند و اگر درباره اعزام توافق صورت گیرد، میتوان دُز یادآور را از آن نوع واکسنها تزریق کرد.
او درباره این که عربستان تا الان فقط واکسنهای “فایزر/بیونتک”، “آکسفورد/ آسترازنکا “، “مدرنا” و “جانسون و جانسون” را تایید کرده که به جز آسترازنکا بقیه هنوز در ایران در دسترس نیستند و درباره ورودشان هم ابهامهایی مطرح است، گفت: ظاهرا بعضی از این واکسنها را که تولید کشورهای دیگر است میتوانند وارد کنند. ضمن اینکه واکسن تولیدی آکسفورد هم مورد قبول عربستان است و در ژاپن، کره جنوبی و روسیه تولید شده و ایران هم آن را خریداری کرده است.
رییس سازمان حج و زیارت درباره ازسرگیری اعزام زائران به سوریه نیز به ایسنا گفت: امیدواریم با بهتر شدن شرایط، زمینه اعزام زیارتی به سوریه را داشته باشیم. مذاکره با وزارت سیاحه سوریه و حتی با عربستان که قطع رابطه هستیم، ادامه دارد. این مدت حتی ارتباط ما با وزارت حج و عمره عربستان قطع نشده و مکاتبات از طریق دفتر نمایندگی سازمان ملل انجام میشود و با مسؤولان حج و زیارت این کشورها به ویژه عربستان ارتباط مستمر و مستقیم داشتیم.
رشیدیان درباره پیشبینی زمان برای ازسرگیری سفر زیارتی سوریه اظهار کرد: امیدواریم در صورتی که ستاد ملی کرونا مجوز صادر کند، مقدمات سفر بعد از ماه صفر فراهم شود.
سفر ایرانیها به سوریه از سال ۱۳۹۰ با آغاز جنگهای داخلی در این کشور و پس از ربوده شدن جمعی از ایرانیها متوقف شد. از سال ۹۷ معدود آژانسهایی تورهای زیارتی به این کشور را از سر گرفتند، درحالیکه متولیان آن از جمله سازمان (وزارت) میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سازمان حج و زیارت نسبت به آن ابراز بیاطلاعی میکردند. سازمان حج و زیارت از سرگیری سفرهای زیارتی به سوریه را به ارائه و اجرای طرح امنیتی این کشور مشروط کرده بود. در سال ۹۸ با وجود نامشخص بودن سرانجام این طرح، سازمان حج و زیارت از سال ۹۸ سفرهای زیارتی سوریه را آغاز کرد و تا پیش از همهگیری کرونا و بسته شدن مرزها، این سفرها ادامه داشت.
پست های مرتبط
هنرمندان ممنوعالکار به سینما بازمیگردند؟
غلط املایی در بخش ورزشی صدا و سیما؛ املای قورباغه را بلد نیستند!
جنیفر لوپز و بنافلک طلاق گرفتند