اختصاصی ساقی آذربایجان/ وحید خدادادی
از بامداد جمعه و با آغاز حمله اسرائیل به ایران، بخصوص بالاگرفتن درگیری ها بار دیگر مفهوم «وطن» در کانون تحلیلها قرار گرفته است و کم نیستند ایرانیانی که در فضای مجازی از لزوم وطنپرستی سخن میگویند، از اینکه از جغرافیایی که نامش ایران است، باید در هر نبرد با هر متجاوزی دفاع کرد. این تاکیدات به دنبال ایده ای که قصد دارد جنگ اخیر را جنگ جمهوری اسلامی و نه ایران مقابل این رژیم منحوس مطرح می گردد و شاید به نوعی در مقام پاسخی باشد به آن ایده انحرافی و کذایی. البته رشته های خیلی ها اعم از خائنین و اپوزیسیون هایی چون خاندان پهلوی و تل آویو نشینان در این چند روز پنبه شده و آرزوهای خامشان را بر باد می بینند اما روزنامه نگاری شرافتمندانه ایجاب می کند ضمن بررسی دقیق حوادث روز با تحلیل های دقیق و نه یک سویه در جهت ایجاد بهترین شرایط ممکن روانی برای شهروندان عزیز گام برداریم.
ستون پنجم (Fifth Coloumn) به معنای عوامل پنهانی است. نخستین بار در زمان جنگهای داخلی اسپانیا در سالهای ۳۹-۱۹۳۶ به کار برده شد. یکی از فرماندهان سپاه فرانکو که در رأس چهار ستون نظامی به سوی مادرید پیش میرفت، گفت من یک ستون پنجم هم در داخل مادرید دارم. ستون پنجم معنایی فراتر از جاسوسی دارد. کسی که عضو ستون پنجم دشمن است، ممکن است جاسوس دشمن باشد یا نباشد. اما اگر جاسوس دشمن هم نباشد، باز به انحاء دیگری در خدمت دشمن است. بنابراین هر کسی که جاسوس دشمن است، جزو ستون پنجم دشمن نیز محسوب میشود ولی هر کسی که جزو ستون پنجم دشمن است، لزوما جاسوس نیست. با این توضیحات ابتدایی بعنوان بخش کوچکی از جامعه رسانه ای کشور بالاخص استان، گزارش های مختلفی در بستر فضای مجازی و بازدیدهای میدانی از سوی افکار عمومی می گیریم که نشان از رونق بازار این طیف دارد. عزیز بزرگواری که با ویراژ در داخل شهرها در شرایطی که زن و بچه مردم به کوچکترین و عادی ترین صدایی حتی صدای بسته شدن یکباره درب منزل واکنش های هیجانی و آنچنانی نشان می دهند،
این رفتارها را می توان چه نامید؟ نانوایی عزیزی که در غیاب نظارت و مسئولان استانی به خواب رفته به انحاء مختلف در مقام آزار روانی شهروندان بر می آید حال با کم کردن ساعات کار و یا گرانفروشی، مصداق ستون پنجم است و خود از آن خبر ندارد. سوپرمارکت و فروشگاهی که ارزاق و مایحتاج حیاتی مردم را احتکار می کند و رویه گرانفروشی در پیش گرفته دیگر حق ندارد از مام وطن و وطن پرستی و شرایط جنگی بگوید. شهروندی که مایحتاج روزمره اش را به قدر چندین ماه تهیه می کند و در خانه احتکار می کند و در صف نانوایی ده ها برابر نیاز روزمره نان تهیه می کند، توفیری با ستون پنجم دشمن ندارد. اگر خرید مردم به اندازه نیاز روزانه شان باشد، بی تردید هیچ مشکلی از بابت تامین کالاهای اساسی وجود نخواهد داشت.
چه زود فضای اجتماعی سال های اول انقلاب و بحبوحه جنگ را فراموش کرده اید، فداکاری و زیر قیمت دادن و رفتارهای حسنه ای از این قبیل پیشکش تان باشد، اقلا می توان با داشتن قد یک ارزن شرافت، شرایط خاص فعلی را گذراند. تک تک کسانی که در این بزنگاه حساس به طرق مختلف در مقام آزار و اذیت روانی مردم گام بر میدارند، ستون پنجم دشمن تا دندان مسلحی هستند که در ظاهر ریخت و قیافه صهیونی ندارند. شمایی که به برخی از مسئولان بابت خیانت و دزدی ایراد می گیرید، چه تفاوتی با او دارید وقتی در عرض کمتر از یک هفته کالاهای اساسی را چند برابر کرده اید و در نانوایی ها خون مردم را در شیشه می کنید؟ شرایط فعلی گذراست و قیش گئچر، اوزی قره لیق کوموره قالار
پست های مرتبط
آموزش و پولوَرش
آذربایجان غربی توسعه نمی یابد مگر با احیاء دریاچه اورمیه
پدافند غیرعامل کشور را دریابید