ضرورت مدیریت واحد برای احیای دریاچه اورمیه

معاون محیط زیست انسانی رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: مدیریت واحد طرح احیای دریاچه ارومیه باید در اسرع وقت توسط دولت تعیین تکلیف شود.
به گزارش ایرنا، صدیقه ترابی در مراسم تودیع و معارفه سرپرست جدید اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی، با اشاره به اهتمام ویژه دولت چهاردهم به موضوع وضع بغرنج دریاچه ارومیه، افزود: در این خصوص جلسات بسیار مهم و کارشناسی در سطح معاون اول رییس جمهوری در جریان است، اما باید با جمع بندی اصل مطالب نسبت به مشخص کردن مدیریت این دریاچه اقدام شود.
وی با تاکید بر اینکه همه دستگاه ها و عموم مردم در موضوع دریاچه ارومیه وظیفه دارند، اظهار کرد: در هر حال باید نگاهی به گذشته داشته باشیم تا متوجه شویم چه کردیم که امروز با این شرایط نامناسب دریاچه ارومیه روبرو هستیم و طبق آیات قرآنی ناسپاسی از نعمات الهی همچون آب و خاک یکی از دلایل شرایط کنونی است.
ترابی پیگیری وضعیت دریاچه ارومیه در سطح ملی را لازم و ضروری خواند و یادآور شد: در عین حال مدیریت های استانی نیز باید در این خصوص فعال شده و نسبت به اجرای طرح های پیشنهادی وارد عمل شوند.
وی گرد و غبارهای نمکی را از جمله چالش های مهم زیست محیطی ناشی از خشک شدن دریاچه ارومیه دانست و گفت: آذربایجان شرقی به علت شرایط خاص اقلیمی و موقعیت جغرافیایی و جهت وزش بادها در بستر دریاچه بیشتر از سایر استان های همجوار در معرض آسیب است.
ترابی منابع آبی و سفره های زیرزمینی را از چالش های عمده زیست محیطی آذربایجان شرقی دانست و با بیان اینکه حوضه های آبریز منطقه از آب های زیرزمینی تهی شده اند، ادامه داد: تمام این مسایل ناشی از نحوه استفاده از آب و خاک در سال های گذشته است که انواع چالش های زیست محیطی همچون آلودگی هوا، تغییرات اقلیمی و افزایش دما از نتایج این موضوع است.
وی به موضوع رودخانه های آذربایجان شرقی به خصوص رود ارس اشاره و با تایید آلودگی های آن، گفت: کیفیت این رودخانه برای ایران به دلیل استفاده های کشاورزی و شرب از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که باید مراقبت های لازم و کافی از آن صورت بگیرد.
ترابی مزیت های محیط زیست آذربایجان شرقی را بیشمار دانست و با اشاره به وجود جنگل های بکر و زیبای ارسباران در این استان، افزود: اینکه در سال های اخیر پایش هوشمند این جنگل ها به انجام رسیده است، دستاوردی بزرگ و مهم به شمار می رود که شاید در سطح کشور معدود جنگل هایی است که به این طریق پایش زیست محیطی می شود.
وی به آلودگی هوای تبریز نیز اشاره و اضافه کرد: عمده ترین دلیل این آلودگی به صنایع متحرک و به خصوص تردد خودروهای سواری در سطح شهر است که باید تمهیدات خاصی در این خصوص از سوی دستگاه های اجرایی و شهرداری به انجام برسد.
ترابی صنایع و وجود نیروگاه های مختلف در آذربایجان شرقی و تبریز را از دیگر منابع آلوده کننده هوای این شهر بیان کرد

About Author