رئیس اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به چالش کمبود نیرو در استان، گفت: واحدهای بسیاری در سطح استان به دنبال نیروی کار هستند زیرا نسل جدید حال کار کردن ندارد!
یونس ژائله، رئیس اتاق بازرگانی تبریز امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه و در پاسخ به سئوالات خبرنگاران در اتاق بازرگانی تبریز اظهار کرد: استان ما در حال حاضر به نیروی انسانی نیاز دارد که این امر در بنرهای جلوی کارخانجات با عنوان جذب نیرو نمایان است.رئیس اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به چالش کمبود نیرو در استان، گفت: واحدهای بسیاری در سطح استان به دنبال نیروی کار هستند زیرا نسل جدید حال کار کردن ندارد!
طرح مطالبات فعالان اقتصادی در همایش توسعه صادرات غیرنفتی
وی همچنین به با تأکید بر اهمیت برگزاری بیست و هشتمین دوره همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی، تغییر رویکرد اتاق تبریز در برگزاری این همایش خبر داد و افزود: تصمیم بر این است که با تغییر ادبیات همایش، بر جایگاه اتاقهای بازرگانی و بخش خصوصی در بهبود شرایط و توسعه صادرات غیرنفتی تأکید شود.ژائله افزود: همایش صادرات غیر نفتی، در تلاش است تا صدای بخش خصوصی بوده و مطالبههای فعالان اقتصادی را در مسیر تحقق توسعه و رونق اقتصاد کشور مطرح کند.وی درباره دستاوردهای همایش صادرات غیرنفتی در طی این سالها اظهار داشت: ما در این همایشها در دو ساعت جمعبندی مسائل و چکیده مرکز پژوهشها را ارائه میدهیم.
دولت به قانون تجارت احترام بگذارد
رئیس اتاق تبریز به نقشآفرینی ۹۵ درصدی بخش خصوصی استان آذربایجانشرقی در اقتصاد اشاره و خاطرنشان کرد: این مهم نشاندهنده ظرفیت و توان بالای بخش خصوصی در توسعه اقتصادی است و ضروری است، رویکرد دولت به این بخش تغییر کند.ژائله خواستار جدیت دولت در تعیین تکلیف شرکتهای ضررده و احترام به قانون تجارت شد و افزود: شرکتهای ضررده دولتی باید پاسخگو باشند، چرا که تداوم این روند نشاندهنده سوء مدیریت در این بخش است.
صلح اقتصادی به جای جنگ اقتصادی
وی تصریح کرد: باید نگرش اشتباه و ضد بخش خصوصی توسط دولت و رسانهها اصلاح شود. تجربه و عملکرد درخشان بخش خصوصی نشانگر مسئولیت اجتماعی این بخش در قبال کشور است.ژائله با تاکید بر اینکه اقتصاد ایران در منطقه تأثیرگذار است، افزود: ضروری است جنگ اقتصادی جای خود را به صلح اقتصادی بدهد، در این راستا، عضویت در پیمان FATF یک امر بدیهی در مسیر توسعه و تحول اقتصادی کشور است.وی درباره رابطه بخش خصوصی با دولت گفت: رابطه ما با دولت نزدیک است و هیچ مشکلی نداریم. اما مشکل اصلی تفکری است که از سال ۱۳۲۰ ایجاد شده و سرمایهگذاران را در داخل کشور ناامید کرده است. در این دولت، دعوت از سرمایهگذاران خارجی در اولویت قرار دارد و اتاق بازرگانی نیز به این امر کمک خواهد کرد.رئیس اتاق تبریز، دو نرخی بودن ارز را از مهمترین مشکلات فعالان اقتصادی توصیف کرد و افزود: دولت باید به نرخ بازار ارز خرید کرده و در این زمینه شفافسازی کند.
ناترازی انرژی، تولید و صنعت را به مخاطره انداخته است
ژائله در خصوص ناترازی انرژی عنوان کرد: ناترازی در برق میتواند کل صنعت را به مشکل بیندازد؛ به عنوان مثال، عملکرد کارخانههای تولید سیمان را کاهش خواهد داد و این به صنعت ما آسیب میزند. وی همچنین کمبودها در بخش انرژی را از مشکلات جدی حوزه صنعت استان دانست و بر تلاش بخش خصوصی برای تأمین نیاز انرژی با تمرکز بر انرژیهای تجدیدپذیر تأکید کرد. ژائله، با اشاره به اهمیت انرژیهای تجدیدپذیر گفت: در جلسهای با رئیسجمهور، وعده تولید ۲۰ هزار مگاوات انرژی خورشیدی به صنایع مختلف استان داده شده است.
بیاعتمادی دولت، بخش خصوصی و مردم وجود دارد
رئیس اتاق تبریز اظهار داشت: شرایط فعلی سخت است و باید همه بخشها، از خصوصی تا دولتی، به جای انتقاد صرف، با همدلی و همراهی در مسیر حل مشکلات اقتصادی و تأمین معیشت خانوادهها گام بردارند.وی با اشاره به مشکلات موجود گفت: مشکلات جزو ذات کار است و همیشه وجود دارند، اما شدت و چاشنی مشکلات در کشور ما بیشتر است. بیاعتمادی دولت، بخش خصوصی و مردم وجود دارد و ایجاد این اعتماد یکی از اصلیترین وظایف ما و دولت است.ژائله درباره نجات و احیای دریاچه ارومیه گفت: این دریاچه برای ما بسیار حیاتی است و اتاق تبریز نقش پررنگی در تحقق طرح بارورسازی ابرها داشته است. به باور ما، ستاد احیا دریاچه ارومیه خود نیازمند احیا است.وی درباره انتخابات آمریکا و تأثیر آن بر روابط اقتصادی ایران و دیگر کشورها بیان کرد: کسانی که در بخش خصوصی کار میکنند، با عقلانیت رفتار میکنند و از درگیر شدن در سیاستها پرهیز مینمایند. هیچکس نمیخواهد ایران به سمت آشفتگی برود و امیدوارم به سمت آرامش و صلح حرکت کنیم.
کار کردن در آذربایجان شرقی بهتر و راحتتر از دیگر استانهاست
وی در ادامه به دستاوردهای صادراتی ایران با برگزاری سه دهه همایش ملی توسعه صادرات غیر نفتی اشاره کرد: اگر امروز ایران ۶۰ میلیارد دلار صادرات دارد، آیا در سال ۷۶ چنین چیزی ممکن بود؟ نباید از کیفیت و ظرفیت صادراتی و سیاستهای دولتهای مختلف در این سالها چشمپوشی کرد.ژائله در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص ایجاد موانع برای سرمایهگذاری در آذربایجان شرقی عنوان کرد: فکر نمیکنم در این استان اتفاقی بیفتد که از سرمایهگذار دعوت نشود. بر اساس دادههایی که داریم، ما دارای رتبه ۷ کشوری ما سرمایهگذاری هستیم و کار کردن در آذربایجان شرقی بهتر و راحتتر از دیگر استانهاست.
پست های مرتبط
استاندار آذربایجانشرقی: هرگز با نمایندگان مجلس معامله نمیکنیم!
تبریز میتواند شهر عاری از بیکار مددجوی بهزیستی باشد
«ارس» به منطقه آزاد هوشمند کشور تبدیل میشود