ایتالیا نیازمند بازار بزرگ ۸۰ میلیونی جمهوری اسلامی ایران است

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز گفت: ایتالیا نیازمند بازار بزرگ ۸۰ میلیونی ایران است و توسعه‌ی روابط تجاری مابین ایران و ایتالیا می‌تواند برای هر دو کشور مفید باشد.
به گزارش ساقی آذربایجان ،یونس ژائله در دیدار با سفیر ایتالیا در جمهوری اسلامی ایران که در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد، اظهار کرد: ما در سال‌های گذشته رابطه‌ی تجاری بسیار خوبی با ایتالیا داشتیم و صادرکنندگان قطعات خودرو تبریز ارتباط خوبی با شرکت‌های خودروسازی در شهر تورین دارند.
وی ادامه داد: بسیاری از کارخانجات ما ازجمله صنایع غذایی و صنعت رب سازی با ماشین‌آلات ایتالیایی آشنا بوده و ارتباطات بسیار خوبی با شهر پارما دارند.
وی با بیان اینکه اتاق بازرگانی تبریز به‌عنوان اولین اتاق بازرگانی ایران در سال ۱۲۸۹ شمسی تأسیس‌شده است، گفت: تبریز به‌منزله‌ی دروازه‌ی ورود اروپا به ایران بود و پیشکسوتان ما در اتاق بازرگانی از سالیان سال ارتباط بسیار خوب با شهرهای مختلف ایتالیا داشتند و در واقع می‌توان گفت تبریز و ایتالیا روابط تجاری تاریخی با یکدیگر دارند.
ژائله در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جنگ روسیه و اوکراین خاطرنشان کرد: ما اکنون شاهد وضعیت نابسامان اجتماعی در اروپا هستیم که بعد از حمله‌ی روسیه به اوکراین به‌وجودآمده است و با توجه به اینکه ما نیز در گذشته در کشور خود شاهد این جنگ‌ها بوده‌ و این بحران‌ها را تجربه کرده‌ایم، امیدواریم این بحران هرچه سریع‌تر به پایان برسد.
وی تاکید کرد: لازمه‌ی برقراری ارتباط تجاری خوب بین کشورها، گسترش روابط بین اتاق‌های بازرگانی کشورهای مختلف است و اتاق بازرگانی تبریز نیز نقش مشاوره‌ای بین دستگاه‌های مختلف را دارد و تاکنون این نقش را به‌خوبی ایفا کرده‌است.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز در خصوص مشکلات تجّار ایرانی در انجام تبادلات بانکی نیز گفت: بانک‌های ایتالیایی براساس چارچوب‌های موجود عمل کرده و عموماً رابطه‌ی تجاری خوبی با ما ندارند و این‌موضوع موجب کند شدن روابط تجاری بین دو کشور شده‌است.
ژائله ادامه داد: بعضی از قطعات و کالاها هستند که تولید آن‌ها انرژی زیادی را می‌طلبد و از لحاظ اقتصادی به‌صرفه نیست و شما می‌توانید از ظرفیت بالای تولیدکنندگان آذربایجان شرقی که افراد فنی و باتجربه‌ای هستند و سالیان سال در این عرصه فعالیت می‌کنند، استفاده کنید و از این طریق می‌توانیم قطب سوم خودرو را در تبریز ایجاد کنیم.
وی یادآور شد: ما معتقد هستیم تحریم‌ها به‌زودی به پایان خواهد رسید و باید از هم‌اکنون زمینه‌ را فراهم کنیم تا بعد از پایان تحریم‌ها بلافاصله کار خود را آغاز کرده و قراردادها را به مرحله اجرا برسانیم.
ژائله در خاتمه گفت: قبل‌از دوران تحریم به‌دلیل این‌که ویزای تجّار ایرانی برای سفر به آلمان به‌صورت اختصاصی در اتاق بازرگانی تبریز صادر می‌شد، روابط بسیار خوبی بین تبریز و شهرهای مختلف آلمان برقرار می‌شد و در خصوص صدور ویزای ایتالیا نیز می‌توانیم بدین شیوه عمل کنیم.

 

About Author