به گزارش ساقی آذربایجان، استاندار آذربایجان شرقی و رئیس‌جمهور تاتارستان در یک ارتباط تصویری، ضمن بررسی زمینه‌‌‌های مناسب برای همکاری‌‌‌های مشترک، بر توسعه مناسبات دوجانبه در حوزه‌‌‌های مختلف تاکید کردند.
عابدین خرم در این ارتباط تصویری، با اشاره به پیوندهای عمیق دو ملت ایران و تاتارستان اظهار کرد: آذربایجان شرقی و تاتارستان از لحاظ جغرافیا، جمعیت، فرهنگ و صنعت، اشتراکات فراوانی دارند و همکاری آنها می‌تواند زمینه بسیار خوبی برای تعمیق روابط دو کشور ایران و روسیه باشد. وی با اشاره به تاکید جدی رئیس‌جمهوری ایران بر توسعه روابط با همسایگان، افزود: آذربایجان شرقی از استان‌‌‌های مهم و صنعتی ایران به شمار می‌رود که امیدوارم شاهد استفاده از ظرفیت‌‌‌های استان برای توسعه همکاری‌‌‌ها باشیم. استاندار آذربایجان شرقی از رئیس‌جمهوری تاتارستان برای سفر به تبریز دعوت کرد و گفت: مطمئنم این سفر، فصل نوینی از ارتباط و همکاری‌‌‌ها در موضوعات مختلف را رقم خواهد زد.
رستم مینیخانوف، رئیس‌جمهوری تاتارستان هم در این ارتباط با اشاره به مواضع دو کشور درخصوص مسائل منطقه‌‌‌ای و جهانی گفت: مقامات دو کشور همواره بر تقویت همکاری‌‌‌های دوجانبه تاکید می‌کنند. وی با اشاره به روابط تاریخی، فرهنگی و اقتصادی ایران و تاتارستان، اظهار کرد: چند بار از کشور زیبای شما بازدید کرده‌‌‌ام و هفت سال پیش هم سفری به آذربایجان شرقی داشتم. مینیخانوف با اشاره به عقد تفاهم‌‌‌نامه روابط خواهرخواندگی بین تبریز و قازان در سال ۲۰۰۹، گفت: تاتارستان سابقه طولانی در روابط با آذربایجان شرقی دارد؛ امروز ما نیاز به تقویت تعاملات داریم و باید به دنبال سازوکارهای جدید و استفاده از فرصت‌‌‌های جدید برای توسعه همکاری‌‌‌ها باشیم. وی با ابراز تشکر از دعوت استاندار آذربایجان شرقی برای سفر به تبریز، آمادگی خود را برای این سفر اعلام کرد.
رئیس‌جمهوری تاتارستان تصریح کرد: در شرایط سخت دنیای امروز، فرصت‌‌‌های جدیدی برای همکاری ایجاد شده است که باید بتوانیم از این فرصت‌‌‌ها به‌‌‌طور موثر استفاده کنیم و علایق دینی و فرهنگی مشترک، به ما کمک می‌کند که با شرکای ایرانی خود همکاری خوبی داشته باشیم. مینیخانوف با برشمردن ظرفیت‌‌‌های این جمهوری، بر توسعه همکاری با آذربایجان شرقی تاکید کرد. / رامین نیک‌رفتار
در تیرماه ۱۳۹۷ باغ توت گلگشت در تبریز به نام پارک قازان نامگذاری گردید و در یک بد سلیقگی فاحش ، نماد گردشگری شهر قازان پایتخت تاتارستان در ابعاد بسیار کوچک و کارتونی در ورودی این پارک نصب گردید و شهردار وقت اعلام نمود که این پارک به منظور تحکیم روابط بین المللی بین جمهوری تاتارستان و جمهوری اسلامی ایران نامگذاری شده است ! اما با گذشت ۱۳ سال از این خواهر خواندگی رسمی ، تقریبا هیچگونه فعالیت و همکاری دو جانبه جدی و اثرگذار بین این ۲ شهر انجام نگرفته و مسئولان سابق و اسبق تبریز و آذربایجان شرقی در این خصوص کم کاری نموده و نتوانستند از ظرفیت بالای این فرصت اقتصادی و فرهنگی به نفع مردم بهره ببرند. شهرداران تبریز و استانداران آذربایجان شرقی از ۱۳ سال پیش به این سو می بایست پاسخگوی این کوتاهی خود باشند.

About Author