تصفیه‌خانه ۱۵۰۰ میلیارد تومانی تبریز در آستانه بهره‌برداری است

مدول (بخش) دوم تصفیه خانه فاضلاب تبریز پس از پنج سال تلاش و کوشش در شرایط تحریم های ظالمانه و نامشروع غرب و در حالی که ارزش روز هزینه کرد آن به یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان می رسد، در آستانه بهره‌برداری است.

به گزارش ایرنا،  افتتاح مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب تبریز به عنوان بزرگ ترین تصفیه خانه کشور در زمینی به وسعت ۳۰ هکتار با افتتاح فاز مایع در هفته های آینده، علاوه بر افزایش ضریب پوشش شبکه فاضلاب این کلان شهر سالانه ۱۲۲ میلیون مترمکعب آب برای احیای دریاچه ارومیه منتقل می کند.

این طرح پس از فراز و نشیب های فراوان با هزینه ۳۵۰ میلیارد تومانی و در شرایط پیچیده دشواری های ناشی از تحریم کشورمان و مشکل ورود بسیاری از قطعات مورد نیاز آماده بهره برداری شده است.

در تبیین اهمیت این طرح آبی، بهداشتی و زیست محیطی اشاره به این نکته خالی از لطف نیست که تنها در ۲ ماه گذشته ۶۰ میلیارد تومان برای آن اعتبار جذب شده است.

پس از بهره‌برداری از فاز مایع مدول دوم تصفیه خانه تبریز اعتبارات قسمت های باقیمانده طرح در بخش لجن نیز باید مورد توجه ویژه مسئولان برای تکمیل طرح قرار گیرد تا در آینده نزدیک شاهد اتمام کامل این تصفیه‌خانه باشیم.

کارشناسان می گویند مدول دوم تصفیه خانه تبریز در صورت تکمیل برای رفع نیازهای این کلان شهر تا ۲۰ سال آینده کفایت می‌کند و سالانه ۷۵ میلیون متر مکعب آب آن به سمت دریاچه هدایت می شود.

تصفیه‌خانه ۱۵۰۰ میلیارد تومانی تبریز در آستانه بهره‌برداری است

اختصاص ۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل تصفیه خانه در ۲ ماه 

مدیرکل آب و فاضلاب آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه نیاز آبی استان ۱۴ هزار و ۵۷۰ لیتر بر ثانیه  است، گفت: فاضلاب استان از شبکه‌های فاضلاب پیشرو در کشور است که بیش از ۸۷ درصد جمعیت تبریز را تحت پوشش خود دارد و در واقع دومین شبکه آب و فاضلاب کلان شهری کشور به حساب می آید.

علیرضا ایمانلو افزود: برای اتمام بخش مایع مدول دوم تصفیه خانه تبریز که در آستانه بهره برداری است، تاکنون ۳۵۰ میلیارد تومان هزینه شده که برآورد قیمت روز آن و اعتبارات به روز شده معادل یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است.

وی افزود: این تصفیه خانه مقدار لجن بسیار کمی خواهد داشت و راندمان هوادهی آن بالاست.

وی گفت: همه گیری کرونا و قطعی های مکرر برق موجب تاخیر در تکمیل بخش مایع مدول دوم تصفیه خانه تبریز شده اما به کمک نمایندگان استان اکنون مشکلات برطرف و طرح آماده بهره برداری شده است.

ایمانلو یادآور شد:۶۰ میلیارد تومان اعتبار به صورت نقدی در یک تا ۲ ماه گذشته به حساب واریز شده در حالی که در پنج سال گذشته ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار جذب این طرح شده بود. در ۲ ماه اخیر ۶۰ میلیارد تومان اعتبار به صورت نقد برای تکمیل این طرح اختصاص یافته در حالی که در پنج سال گذشته ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار جذب این طرح شده بود.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه ظرفیت تصفیه خانه اول تبریزتا  ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است، با بهره برداری از مدول دوم تصفیه خانه، نیازهای کلان شهر تبریز تا ۲۰ سال آینده برطرف می شود.

تصفیه‌خانه ۱۵۰۰ میلیارد تومانی تبریز در آستانه بهره‌برداری است

آبرسانی به دریاچه ارومیه و تولیبد گاز متان و کود، محصول تصفیه خانه مدول دوم تبریز 

معاون توسعه و بهره‌برداری اداره کل آب و فاضلاب آذربایجان شرقی نیز گفت: مدول دوم فاضلاب تبریز جزو بزرگ ترین پروژه های اجرایی آذربایجان شرقی بوده که به صورت فیزیکی و بیولوژیکی آلاینده ها را جدا سازی کرده و تبدیل به پسابی با کیفیت آب رودخانه می کند.

پرویز عباسی اظهار کرد: فاضلاب در این تصفیه خانه، جدا و آب شفاف می‌شود و پس از جداسازی و تصفیه لجن، گاز متان و کود کشاورزی به دست می آید.

وی گفت: متان منبع انرژی است که به عنوان مرجع گرمایشی تصفیه خانه در آنجا به کار می رود و همچنین برای تولید برق از آن استفاده می‌شود.
عباسی ادامه داد: با بهره برداری از مدول دوم تصفیه خانه تبریز ۱.۵مگاوات برق تولید و کودهای کلاس «آ» قابل استفاده در کشاورزی و گلخانه ها در این تصفیه‌خانه تولید می‌شود.

وی اظهار کرد: بخش مایع خروجی آن پساب قابل استفاده است و از طرفی سالانه ۷۵ میلیون متر مکعب آب در این مرحله به دریاچه ارومیه منتقل می شود.

وی اضافه کرد: اکنون تصفیه خانه شماره یک تبریز ۴۷ میلیون متر مکعب خروجی پساب دارد که به سمت دریاچه ارومیه هدایت می شود که به بهره برداری از مدول دوم تصفیه خانه، این رقم به ۱۲۲ میلیون مترمکعب در سال افزایش می یابد.

معاون توسعه و بهره‌برداری اداره کل آب و فاضلاب آذربایجان شرقی ادامه داد:  ۵۵۰ میلیارد تومان دیگر اعتبار لازم است تا بخش لجن مدول دوم تصفیه خانه تبریز به اتمام برسد.

وی گفت: به لحاظ سازه‌ای کل تجهیزات مدول دومین تصفیه‌خانه تمام شده است و این تصفیه خانه و طراحی آن مطابق نمونه های اروپایی است و تکنولوژی بالایی دارد؛ البته طراحی مهندسی این تصفیه خانه در ایران انجام شده، اما ۳۰ تا ۴۰ درصد تجهیزات از خارج تامین شده است.

عباسی توضیح داد: این تصفیه خانه شامل هفت بخش آشغالگیر، بخش پمپاژ، دانه گیری، بخش ته نشینی اولیه، هوادهی برای تجزیه مواد آلی توسط دیفیوزر، ته نشینی ثانویه و در نهایت شامل بخش لجن است که هم مدل طراحی و هم تکنولوژی به کار رفته در آن، بهترین نوع در کشور بوده و قابل مقایسه و رقابت با به روزترین تصفیه خانه های دنیا می باشد.

About Author